به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل ،محمد شاد خاطر گفت: با توجه به میانگین عملکرد سه کیلوگرمی تولید محصول زعفران در هر هکتار پیشبینی میشود امسال ۶۳ کیلوگرم زعفران خشک در مزارع خلخال تولید و روانه بازار مصرف شود که نسبت به تولید سال گذشته این شهرستان ۱۴ کیلوگرم کاهش خواهد داشت.
وی بیان کرد: میزان تولید زعفران سال گذشته این شهرستان با میانگین عملکرد ۳/۵ کیلوگرم در هر هکتار۷۷ کیلوگرم از سطح ۲۱ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول بوده است.
مدیرجهاد کشاورزی خلخال گفت: در سال جاری ۲۱ هکتار از اراضی مستعد کشاورزی این شهرستان در بخشهای شاهرود و خورش رستم به تولید و کشت زعفران اختصاص یافته بود.
وی اظهارکرد: تلاش میشود با ترویج کشت این محصول در بین کشاورزان منطقه از طریق ارائه بستههای تشویقی و حمایتی، خلخال در آینده به یکی از قطبهای کشت و تولید زعفران کشور تبدیل شود.
او افزود: کشت آزمایشی زعفران در خلخال از سال ۱۳۷۱ آغاز شده و از سال ۸۱ با ارائه بستههای حمایتی از کشاورزان از جمله برگزاری تهیه و توزیع رایگان پیاز زعفران و برگزاری دورههای آموزشی، کشت این محصول از سوی کشاورزان منطقه جدی گرفته شد.
وی کاهش هشت برابری مصرف آب برای هر هکتار در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی، تداخل نداشتن فصل آبیاری این محصول با دیگر محصولات کشاورزی و باغی، ظرفیت بالای اشتغالزایی و بازدهی اقتصادی مطلوب را از مزایای کشت زعفران در خلخال ذکر کرد.
وی افزود: بهترین زمان کاشت پیاز زعفران اواخر تابستان و مناسبترین زمان برداشت آن مهر و آبان ماه و به تناسب شرایط جوی مناطق نیمهگرمسیری این منطقه بوده و هر پیاز زعفران در شرایط آب و هوایی شهرستان خلخال قادر به هفت سال گلدهی است.
مدیر جهاد کشاورزی خلخال گفت: علاوه بر کشت و تولید زعفران در خلخال این منطقه مساعد برای کشت و پرورش انواع گیاهان دارویی همچون گلمحمدی، نسترن وحشی، زرشک کوهی، زالزالک و پسته وحشی (داغداغان ) بوده و در حال حاضر از مجموع ۴۲۰ نوع گیاه دارویی شناسایی شده در استان اردبیل ۲۳۰ نوع مختص مناطق مختلف این شهرستان بوده است.
خلخال در جنوب اردبیل واقع است.