نقش کلیدی خانواده در بازتولید فرهنگ حیا در جامعه /حیا مهمترین عامل بازدارنده آسیبهای اجتماعی
به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ تقوایی کارشناس مسائل اجتماعی در جمع بانوان روستای مالک آباد اراک، عفاف را بعنوان نیرویی بازدارنده در انسان مومن دانست و افزود: عفاف در انسان موجب می شود برگناه غلبه کند و در دین مبین اسلام در نگاه دقیق خود برای حفظ حریم عفت عمومی، جلوگیری از شیوع فحشا و فساد، کنترل غریزه شهوت، پیشگیری از آن با رعایت حیا و عفاف اشاره شده است.
وی گفت: هدف از قانون حجاب در اسلام ، دست یابی به عفاف و فضیلتی نفسانی و اخلاقی است که از طریق آن برای شخص و جامعه فراهم می آید.
تقوایی گفت: حجاب واقعی منجر به دست یابی به فضیلت اخلاقی عفت و مدیریت عقل، بر نفس در چارچوب های پذیرفته شده فطری و طبیعی انسان بشمار می رود.
وی با اشاره معضلات اجتماعی جامعه امروز ما گفت: اگر کسی خواهان عفت نیست نمی تواند از قانون حجاب اجتناب کند، زیرا قانون در حوزه عمل اجتماعی و هنجار های آن وجود دارد و بر همه شهروندان است تا برای ایجاد جامعه سالم، آن را مراعات کنند و در صورت مخالفت و زیرپا گذاشتن این امر ،قانون باید مجازات داشته باشد.
کارشناس مسائل اجتماعی حجاب را موجب نظام مند شدن چارچوب روابط افراد جامعه دانست و افزود: حجاب ستونی برای حفظ و پایداری کانون خانواده است و در غیر این صورت دیگر ارزشی در خانواده وجود نخواهد داشت تا حفظ شود.
تقوایی در پایان نقش خانواده نیز در جلوگیری از گسترش حجاب بسیار حائز اهمیت است گفت: دین مبین اسلام، خانه و خانواده را مانند کشوری میداند که اعضای آن، اعضای جامعه و پدر و مادر، بعنوان مسئول اداره این کشور نقش آفرینی می کنند و هر آنچه که برای اداره کشورلازم باشد مانند امنیت، فرهنگ، اقتصاد، قانون و... برای اداره امورخانواده نیز در مقیاسی کوچکتر لازم و ضروری است.