به گزارش خبرگزاری بسیج، رضا فریدی مجیدی در برنامه امروز «سلام تهران» با بيان اينکه بسياری از داروها با کمک تکنولوژی نانو ساخته میشوند، گفت: نانو ابعاد ریز را در برمیگیرد، خیلی کوچک است و میتواند به بسیاری از جاها منتقل شود و دارو را حمل کند. به طور مثال، اگر یک نفر تومور داشته باشد، میتوان دارو را روی نانوذرات بارگذاری و به محل مورد نظر هدایت کرد.
وی با اشاره به دیدار سه سال پیش خود با رهبر معظم انقلاب، افزود: حضرت آقا توجه ویژهای به بحث علم دارند و بارها تأکید کردهاند که علم سلطان است. ایشان همواره تولید براساس علم و فناوری را مورد توجه دارند چرا که راه گریزی برای عبور کشور از مشکلات به جز علم وجود ندارد.
این محقق برتر با بيان اينکه نباید زیرساختهای تولید کشور از خارج تأمین شود بلکه باید از اساس و بنیان توسعه یابد، به اهداف گسترده دانشگاه در خصوص فرا گرفتن آموزش و پژوهشهای کاربردی توسط دانشجویان اشاره و تصريح کرد: دانشجویان باید در راستای حل مسئله و فناوری ایدههایشان را پیاده کنند.
مدیر توسعه فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به اینکه آیا حمایت برای انجام طرحها از سوی مسئولین صورت میگیرد یا خیر؟، اظهار داشت: خوشبختانه ستاد نانو تاکنون در این بخش خوب عمل کرده است. ۱۵ سال پیش با ستاد نانو ساخت ساختارهایی مثل نانوفیبرهای پلیمری برای پوشش فیلترهای متداول را آغاز کردهایم. با توجه به اینکه آن زمان فیلترهای کلاس f9 تحریم بود، توانستیم روی فیلترهای معمولی لایهای از نانوفیلتر کشیده و در اختیار فیلترسازها و نیروگاهها قرار دهیم. بالغ بر ۱۵ فیلترساز کشور از این دستگاه صنعتی خریداری کرده و بیش از 100 نیروگاه در حال حاضر از این تکنولوژی استفاده میکنند.
مجيدي با بيان اينکه با آمدن کرونا، توليد ماسک n95 و n99 را با کشيدن نانوفیبر روي پارچه معمولی به سرانجام رسانديم، افزود: ما جزء ۴ شرکت پنج ستاره هایتک در سال ۹۹ معرفی شدیم و صادرات هم داشتهایم که علاوه بر ارزآوری، از خروج ارز هم جلوگيري کرده است.
حدود ۳ سال پیش دستگاه صنعتی نانوفیبرها را برای تولید ماسک به کرهجنوبی صادر کردیم و سپس چین، تايلند و مالزي هم از ديگر مشتریهای دستگاههاي ايراني هستند. ثبت خارجی این دستگاهها متعلق به خودمان است و به راحتی میتوانیم به اروپا و آمریکا هم صادر کنیم.
این نخبه علمی با بیان اینکه دنیا دنیای رقابت است، تصريح کرد: در يک هفته اخير ۷۲ هزار ماسک نانویی با کیفیت بالا به تایلند صادر کردهایم. ایران ظرفیت بالایی در این زمینه دارد و میتواند در صادرات ماسک موفق و رقیب سرسختی برای چین باشد.
دانشآموخته دانشگاه شیمی تهران از مسئولان و مردم درخواست کرد، به رونق فرهنگ کارآفرینی و حمايت از توليدات ايراني در کشور کمک کنند تا فضا برای کار نخبگان فراهم شود.