نیروهای مسلح پرچم دار مسیر مرجعیت علمی کشور / فناوری های ساختار شکن حاصل مجاهدت نیروهای مسلح
بهگزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسانجنوبی سردار رحیمی معاون علمی پژوهشی و فناوری سازمان بسیج مستضعفین صبح امروز چهارشنبه (24آذر) در اختتامیه رویداد تخصصی جهادگران علم و فناوری استان که در حسینیه جماران بیرجند برگزار شد ضمن تبریک هفته پژوهش اظهار داشت: 2هزار و 700 مرکز آموزش عالی، بیشاز 75 هزار نفر هیات علمی دانشگاهها، بیشاز 3 میلیون دانشجو، بیشاز 6 هزار و 500 شرکتهای دانش بنیان در کشور فعال هستند. بیشاز 50 پارک علم و فناوری، بیش از 300 مرکز رشد شتابدهنده، بالغبر 17 هزار نفر از استعدادهای برتر شناسایی و در بنیاد ملی نخبگان ساماندهی شدند و بیش از 20 کارخانه نوآوری برای تجاری سازی محصولات در کشور راه اندازی شده است.
وی عنوان داشت: این پتانسیلها و زیرساختها در کشور بهوجودآمده باید ما را در مسیر توسعه، رشد و تعالی علمی قرار دهد و در وضعیت کنونی نیازهای صنعت و جامعه در ارتباط بین دانشگاه ها، صنعت و جامعه باید حل شود.
تربیت میدان محور در دانشگاه ها باید نیاز کشور و جامعه را حل کند
رحیمی بیان داشت: فارغالتحصیلان دانشگاهها بیکار هستند؛ تهدیدی در حوزه امنیتی برای کشور است چون دانشگاهها نیاز محور حرکت نکرده ، دانشجو بر اساس نیاز و اولویت کشور پذیرش نکردیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر نیاز و مسائل حوزه های صنعت در سطح جامعه را شناسایی و در دانشگاه ها حل شود دانشجویان بر اساس نیاز انتخاب می شوند و دانشجویان نیاز جامعه را حل می کنند و در آن عرصه مشغول بکار می شود و ما در کشور از لحاظ اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و علمی دست برتر را در منطقه خواهیم داشت.
معاون علمی، پژوهشی و فناوری بسیج گفت: در اینصورت توانستیم تربیت کادر مورد نیاز انقلاب اسلامی انجام دهیم که این برعهده دانشگاهها و مراکز علمی است باید با وحدت رویه، هم افزایی و یکپارچکی در هر استان نیازها توسط واحدهای علمی استان حل شود و در کشور و دنیا مورد استفاده قرار گیرد. تربیت در دانشگاه تربیت میدان محور در عرصه علمی است باید نیاز کشور و جامعه را حل کند و ما را در مسیر تمدن نوین اسلامی رهنمون سازد.
وی بیان داشت: برای اینکه توسعه علمی را در کشور ایجاد کنیم و در همان مسیر که کشورهای پیشرفته رفته و ریل گذاری کردند باید حرکت کنیم اما برای ایران اسلامی که داعیه تمدنسازی نوین اسلامی را دارد این حداقل و شرط لازم است اما شرط کافی نیست.
رحیمی با اشاره به شروط کافی در عرصه پیشرفت علمی کشور گفت: خلق علم و نوآوری از منشا باید داشته باشیم که این مرجعیت فکری نام دارد. هیئت های اندیشه ورز، کانونهای تفکر، اندیشکده های کشور، خانه نخبگان و مراکز هدایت و حمایت احصاء فکر می کنند هنوز در ابتدای مسیر است و باید به مرجعیت فکری برسیم.
تولید علم و فناوری های مرجعساز برای کشور داشته باشیم
وی با بیان اینکه در مرجعیت فکری مقلد نباشیم گفت: از کتاب آسمانی قرآن کریم بهعنوان مرجع استفاده کنیم، برخی آیات را تبدیل به علم و فناوری کنیم ما را به مرجعیت علمی می رساند که منحصربفرد باشیم. حوزه های علمیه و دانشگاه ها توانستند از آیات قرآن، روایات اسلام و علوم انقلاب اسلامی استفاده کنند تا تولید علم و فناوری های مرجعساز برای کشور داشته باشیم اگر در چلهی دوم انقلاب در این مسیر قرار بگیریم می توانیم مسیر را با سرعت طی کنیم.
معاون علمی پژوهشی و فناوری سازمان بسیج افزود: در چله اول انقلاب ناحیه کسب انرژی را پشت سر گذاشتیم در مرحله انتقال به منطقه پرانرژی هستیم و این مرحله را طی کنیم یقینا می توانیم با وحدت رویه، یکپارچگی و جلوگیری از موازیکاری ها در کشور ، تغییرات شگرفی را در عرصه علمی کشور توسط جوانان رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب در مطالبه عمومی از جوانان درخواست کردند که به پا خیزید و خیزش علمی را رقم بزنید خاطرنشان کرد: دومین شرط لازم جهش علمی و جهش تولید مستمر است که کشور را به پیشرفت علمی برسانیم و هر روز شاهد خلق دانش در کشور باشیم.
مرجعیت فکری ابتدای مرجعیت علمی باشد
رحیمی ادامه داد: مسیر انقلاب اسلامی طراحی می کند که نوآوری در آن محقق شود و مرجعیت فکری ابتدای مرجعیت علمی باشد نفوذهای مختلف در کشور اتفاق می افتد باید ضمن حفظ وحدت رویه ، مواظبت کرد و هر روز شاهد نوآوری، خلق فناوری و تولید علم و دانش در کشور باشیم.
وی تأکید کرد: سومین پارامتر مهم که در کشور باید هدفگذاری شود در حوزه مرزشکنی علوم است که ما را به مرجعیت علمی می رساند.
رحیمی عنوان داشت: چنانچه بر علومی که هم فاز تمدن غرب است؛ تولید علم و فناوری کنیم تراز قدرت علمی خودمان را با تراز قدرت علمی جهانی به هم می رسانیم که در این مسیر فرصتی نداریم چون رهبری 50 سال در نظر گرفتند که ما بتوانیم منبع علمی جهان باشیم در حالیکه 9 سال گذشته است و هنوز کاری نکردیم. متاسفانه در دوره وزاری دولت سابق اذعان داشتند مرجعیت علمی و شاخصه های آن را هنوز در کشور معرفی نکردیم.
نیروهای مسلح پرچم دار و علمدار تغییرات و تحولات علمی در کشور هستند
وی با بیان اینکه عبور از مرزهای دانش فناوری های ساختارشکن محسوب می شوند گفت: نیروهای مسلح در تولید این علوم و فناوری ها تلاشهای مجاهدانه ای انجام می دهند علارغم کمبودها، موانع و مشکلات فراوان در مسیر مرجعیت علمی است.
معاون علمی پژوهشی و فناوری سازمان بسیج گفت: نیروهای مسلح پرچم دار و علمدار تغییرات و تحولات علمی در کشور هستند و امیدواریم در هماهنگی بین نیروهای مسلح و جامعه دانشگاهی از تجربه نیروهای مسلح استفاده و مسیر را کوتاهتر طی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در منطقه تاریک ساختارشکنی باید اعضای هیئتعلمی، فناوران و مخترعان عملیات انجام دهند که با کسب علم از منابع اتفاق میافتد. فناوریهایی خلق کنیم که بدیع و نوظهور باشد و اثبات علمی فناوری تاکنون نکرده باشند. این توانمندی را داریم و هم اکنون برخی از فناوریهای ساختارشکن را در کشور تولید میکنیم.
رحیمی با تأکید بر اینکه ما باید به سرعت در مسیر اصلی علم و فناوری انقلاب اسلامی قرار بگیریم چون با سایر کشور تفاوت داریم تصریح کرد: در حال حاضر در بهترین شرایط تراز قدرت علمی ما با سایر کشورهای مقتدر علمی موازی خواهد بود و تا به نقطه تقاطع برسد زمان زیادی است. این مسیر شناسایی، طراحی، سیاستگذاری و نقشه های علمی در حوزه های مختلف مشخص شدهاست.
حل نیازها و مشکلات مردم اولویت است
وی با بیان اینکه عرصهای که شباهت به دوران دفاع مقدس دارد عرصه جهاد علم و فناوری است خاطرنشان کرد: گرچه موانع و مشکلات زیاد است اما این مسیر باید با تلاش مداوم و خستگیناپذیر طی شود و در این وضعیت به یاری خداوند بتوانیم پر شدت و با شتاب مسیر انقلاب اسلامی را دنبال کنیم.
معاون علمی پژوهشی و فناوری سازمان بسیج با بیان اینکه در مرحله دولتسازی که قرار داریم حل نیازها و مشکلات مردم اولویت است گفت: مردم خروجی شیرین عرصه علم و فناوری را بچشند اینکه در بسیج علمی ذیل سند راهبردی دهساله را رهبری به بسیج ابلاغ کردند.
وی ابراز داشت: هدفگذاری که در نقشه بسیج علمی پیش گرفتیم مردمسالاری دانشی را به کمک دانشگاهها بیاوریم که دانشگاهها یک سطح بالاتر بیایند و نیازهای صنعت و کشور در دانشگاه حل کنند و دانش بنیان شوند.
رحیمی متذکر شد: زیرساخت اصلی ما برای تولید دانش بنیان و حل مشکلات جامعه دانشگاهها هستند ارتباط بین صنعت و دانشگاه واقعی شود باید جریان ملی دانش راهاندازی کنیم و دانشجوی ما منتظر چاپ مقاله نباشد و بهسرعت وارد بازار کار شود.
احصاء، حل مسئله و نیازهای فناورانه در سطح کشور در اولویت است
وی اظهار داشت: نقشه راه بسیج علمی، بسیج همه ظرفیتهای علم و فناوری در کل کشور است. 12 فناوری برجسته و ساختارشکن در حال انجام است.
معاون علمی پژوهشی و فناوری سازمان بسیج با بیان اینکه علم نافع و تربیت مجتهد علمی مورد تاکید رهبری است عنوان داشت: احصاء، حل مسئله و نیازهای فناورانه در سطح کشور در اولویت است . حل مسئله در دانشگاهها، مراکز علمی و حوزههای علمیه اتفاق میافتد پشتیبانی و حمایت از هستههای علمی مسئله محور برعهدهی مسئولین است این سه ضلع مثلث را باید جدی پیگیری کرد.
وی با بیان اینکه هفت راهبرد در بسیج علمی در نظر گرفتهشده است گفت: علوم انسانی که اهمیت بالایی دارد امروز به بلوغ کامل نرسیدهاست که در کشورهای دیگر اولین علم تسلط بر ذهنهای انسانهاست باید ترکیب بین رشتهای کار کنیم.
رحیمی با تأکید بر اینکه بدون تفکر جهادی و علمی در عرصه علم و فناوری موفق نمی شویم افزود: این وفاق و وحدت رویه در استان یک ظرفیت و الگویی است قرارگاه جهاد علمی در استان راهاندازی شده که هدفش وحدت، احصاء و حل مشکل و مسائل اولویتدار استان است که توسط کارآفرینان، نخبگان، دانشگاهیان و خبرگان استان انجام می شود.
انتهای پیام/