به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ری، «سید حسن صفوی» رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ری در این مراسم گفت: تمامی تلاش هایی که فعالان عرصه کتابخوانی می کنند، برای ارتقای سطح مطالعه و آگاهی مردم است و اکنون بستر و شرایط کتابخوانی نسبت به گذشته فراهم تر شده و از خانواده ها نیز انتظار می رود که این فرهنگ را در بین خود تسری دهند.
وی افزود: کتاب، یکی از ابزارهای تفکر، رشد و پیشرفت انسانی به شمار میرود و زبان گویای تمدن بشری با بازگو کردن راز و رمز پیشرفت جوامع انسانی در دورههای مختلف است و نقش بیبدیلی در ارتقای توسعه فرهنگی هر کشوری ایفا کند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ری یادآور شد: وقتی زندگی بسیاری از افراد موفق بررسی شود، این نتیحه حاصل می شود که آنان بیش از بقیه، اهل کتاب و مطالعه بودند و یکی از دلایل برتری آنان نسبت به بقیه، گرایش به فرهنگ کتابخوانی بوده است.
در ادامه «جعفر حاجی کریم نظری» مدیر انتشارات «نظری» در سخنانی گفت: علم، در کنار عمل ارزشمند و متفکرانه است و در واقع علم، زدودن حجاب هاست تا به فهم حاصل شود و نویسنده باید به فهم و درک لازم برسد تا قدرت انتقال پیام را داشته باشد.
وی با اشاره به فرمایش مولای متقیان حضرت علی (ع) گفت: نتیجه علم باید منتهی به عمل شود و عالمی که به علمش عمل نکند، آثارش تاثیرگذار نخواهد بود.
وی یادآور شد: خلاقیت یا تفکر خلاق در نویسندگی منجر به تولید آثار و کتابهای ماندگار می کند و این عامل در موفقیت نویسندگان تاثیر زیادی دارد.
«ابراهیم نوریان» نویسنده و دبیر این جشنواره نیز در سخنانی اظهار داشت: جشنواره پایش و ستایش از سال ۱۳۹۸ با هدف شناخت و حمایت از نویسندگان عرصه های مختلف فرهنگی، علمی، روان شناسی و ادبی و آشنایی با آثار برگزیده آنان به همت انتشارات نظری آغاز شد.
دبیر جشنواره پایش و ستایش گفت: در دومین دوره نیز 1700 اثر از کشورهای ایران، روسیه، عراق، عربستان، امارات متحده عربی و کانادا به دبیرخانه ارسال شد و داوران پس از بررسی آثار رسیده، 10 نفر در هر شاخه سیزده گانه را به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر انتخاب کردند.
در پایان مراسم از برگزیدگان دومین جشنواره بین المللی «پایش و ستایش» با حضور هیأت داوران تجلیل شد.