برگزاری همایش آیینهای بومی و محلی در سمای عالیشهر
به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر، جشنواره آیینهای بومی و محلی با هدف ترویج و شناخت فرهنگ و آداب و رسوم و غذاهای محلی استان بوشهر در مجتمع دخترانه سمای عالیشهر به همت دانشآموزان و با حضور مسئولان استان برگزار شد.
در این همایش، اشعار محلی بوشهر، مرثیهخوانی، نمایش دعای باران و قصهگویی به زبان محلی اجرا شد و انواع پوششهای محلی، غذاهای سنتی، صنایع دستی و ... در معرض دید عموم قرار گرفت.
معاون آموزشهای عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد بوشهر بیان کرد: آیینهای سنتی میراث نسلهای گذشته بوده که بهترین مکان برای پاسداشت این گنجینههای ارزشمند، مدارس است.
رسول اسکندری ادامه داد: فرهنگ و رسوم هر قوم یا ملت باید در تاریخ گذشته آنان جستوجو کرد و به آن پرداخت و فرهنگ و رسوم هر قوم تا زمانی تداوم خود را حفظ میکند که تحت تأثیر جهان خارج قرار نگرفته و با زندگی ماشینی مأنوس نشده باشد. زمانی که مشکلات راه ارتباطی از میان برداشته شد و انسان با شیوه زندگی جدید آشنا شد، سنن و آداب و رسوم دیرینهاش زورمندی همیشگی خود را از دست داده و به تدریج رو به فراموشی یا سستی میگذارد.
محمد مظفری مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری بوشهر نیز به عنوان مهمان ویژه این همایش عنوان کرد: در این همایش تلاش شده تا میراث فرهنگی گذشتگان در معرض دید عموم قرار داده شود تا اقوام مختلف و نیز نسل حاضر با فرهنگ، آداب، سنن و رسوم گذشتگان خود آشنا شوند و بهعنوان میراثدار آینده از آن محافظت کند و در زندگی خود جاری و ساری کنند.
مدیر مجتمع دخترانه سمای عالیشهر و دبیر اجرایی همایش هم با ابراز رضایت از برگزاری همایش آیینهای بومی و محلی استان بوشهر بیان کرد: مسئولیتپذیری، تمرین کار گروهی و احترام به حقوق دیگران ازجمله آثار مثبت برگزاری همایش بومی محلی در مدرسه است.
ثمینه الماسیان ادامه داد: در این همایش دانشآموزان با اجرای آیتمهای متعدد، ابعاد مختلف رسوم و آیین بوشهری را به تصویر کشاندند و به گونهای طراحی شده است که پس از اختتامیه در تمام زمینهها اثری فاخر بهجا بگذارد. زندهماندن اهداف و نتایج این همایش پس از اتمام، از مهمترین رویکردهاست.
به گزارش خبرگزاری بسیج، در پایان همایش هدیهای به رسم یادبود به محمد مظفری نویسنده کتاب بوشهر سرزمین آیین و مراسم اهدا شد و از دانشآموزانی که در رادیو سمای عالیشهر فعالیت داشتند، تجلیل شد.