آب در کوزه و ما تشنه لبان می گردیم؛

وعده عملی نشده دولت روحانی؛ امیدی که انتظار می رود دولت سیزدهم به آن جامه عمل بپوشاند

شرایط آب شرب استان کردستان در تعدادی از شهرستان های آن بر وفق مراد نیست و این در حالی است که کردستان خود یکی از تامین‌ کنندگان آب کشور به سایر استانها یه شمار می‌رود و سالها است که مردم انتظار دارند مسئولین در این خصوص که با سلامتی مردم در ارتباط است چاره ای بیندیشند.
کد خبر: ۹۴۰۲۵۵۴
|
۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۴

به گزارش خبرگزاری بسیج از کردستان، با تمام وعده وعید های مسئولین کشوری و استانی و تمام جلساتی که درباره وضعیت نامطلوب آب استان کردستان توسط مسئولین برگزار شد، نزدیک به 3 سال است که مردم این استان و به طبع مردم شهر سنندج از طعم و بوی بد آب به شدت رنج می برند، مایه حیاتی که همواره کیفیت و سالم بودنش حق مردمان این استان است اما متاسفانه مسئولین رده بالا و متخصص در این حوزه در این 3سال به هر شکل ممکن نسخه سناریو این معضل را پیچاندند و نتیجه آن، گله مندی و دغدغه مردم در این حوزه شد، معظلی که همچنان ادامه دارد.


ماجرای طعم و بوی بد آب در استان کردستان ابتدا از شهرستان بیجار آغاز شد که طبق روال همیشگی این امر توسط مسئولان مربوطه انکارشد، در ادامه پس از مدتی زمزمه ی این آلودگی توسط مردم شهرستان بانه به گوش رسید که باز هم آنچه در این امر مشهود بود انکار از مسئولان و اصرار از شهروندان بود، این داستان سریالی هنوز در بانه به سرانجام نرسیده بود که این بار شهروندان سنندجی از وضعیت آب شرب خود و تغییر در رنگ و طعم آن گلایه کردند، موضوعی که بار دیگر از سوی سازمان ها و نهادهای مسئول در این بخش به صورت کامل رد شد اما با پیگیری مردم در این باره و با ورود رسانه های خبری شرکت آب و فاضلاب کردستان مهر سکوت را شکست و مشکل را تایید و دلیل اصلی آن را شرایط جوی و آب و هوایی اعلام کرد.


شرایط آب شرب کردستان در بسیاری از شهرستان های آن بروفق مراد نیست و این در حالی است که استان کردستان خود یکی از تامین‌ کنندگان آب کشور به سایر استانها یه شمار می‌رود و سالها است که مردم انتظار دارند که در این باره که سلامتی مردم را دربر دارد چاره ای بیندیشند.

گلایه برخی از شهروندان سنندجی از طعم و بوی آب

حنا طاهری شهروند سنندجی ساکن در یکی از شهرک های سنندج در گفگتو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: کیفیت پایین آب شرب غیرقابل تحمل است و مزه و بوی آب آنچنان تغییر پیدا کرده که نخوردن آن از خوردنش بهتر است.


وی گفت: کیفیت و طعم بد آب ما را مجبور کرده است تا آب لازم نوشیدنی را از آب چشمه های اطراف سنندج تهیه و کرده و مصرف نماییم.


احمدی شهروند دیگری است که در این باره گلایه خود را از مسوولین و عدم پیگیری آنها مطرح می کند و عنوان داشت: از این آب حتی برای پخت و پز هم نمیتوان استفاده کرد چه برسد به اینکه از آن به عنوان آب آشامیندی استفاده کرد.


این شهروند سنندجی افزود:آب مزه و بوی خاک میدهد و ما در این مدت نتوانستیم از آن استفاده کنیم بهمین خاطر یا دبه به دست راهی چشمه کوه آبیدر شده ایم یا آب را جوشانده و مصرف کرده ایم اما این در حالی است که این آب حتی بعد از جوشانده شدن نیز بو وطعم نامطلوب دارد.


حمیدرضا کشفی معاون راهبری و نظارت بر بهره ‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در آبان ماه 99 طی مصاحبه ای اعلام کرده بود:‌ آب شرب سنندج از سد قشلاق تامین می‌شود که در منطقه این سد، پدیده تغذیه‌گرایی اتفاق افتاده و این مهم نیز ناشی از ورود آلاینده‌های متفاوتی از جمله سموم کشاورزی، بخشی از فاضلاب روستاهای اطراف این شهر و پدیده‌های دیگری است که متناسب با آب و هوای این منطقه به وجود می‌آید.


وی توضیح داد: عوامل مزبور، موجب شد آب شرب سد قشلاق و تامین کننده اصلی آب شرب شهر سنندج دارای طعم و بو باشد.

اگرچه متولیان حوزه آب ادعا می‌کنند که آب شرب سنندج هیچ مشکلی به لحاظ بهداشتی ندارد، اما رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سنندج هفتم مهرماه سال گذشته در جریان بازدید دادستان سنندج از وضعیت سد وحدت سنندج بر این امر مهر تایید نهاد و عنوان کرده بود: ورود فاضلاب تعدادی از روستاهای حاشیه سد وحدت به داخل دریاچه موجب بروز مشکلات و آلودگی زیست‌محیطی برای آب شرب شهر سنندج شده است.


فواد مصطفی‌نژاد اضافه کرد: یکی از مهمترین مشکلات ورود فاضلاب روستای ۲ هزار نفری سراب قامیش است که حدود ۱۰ لیتر بر ثانیه فاضلاب بدون هیچ تصفیه‌ای وارد سد وحدت می‌شود که اثرات جبران ناپذیری بر آلودگی آب شرب می‌گذارد.

مشکل آب شرب شهر بانه تا اردیبهشت ‌ماه برطرف می‌شود

حال با روی کار آمدن دولت مردمی و حضور مسئولین جوان و انقلابی مردم استان کردستان انتظار دارند تا در این باره فرجی حاصل شود.


اسماعیل زارعی کوشا استاندار کردستان در اولین سفر کاری خود به شهرستان بانه علام داشت: مسئله حائز اهمیت شهر بانه مشکل آب شرب است، و در بازدیدی که از سد عباس آباد صورت گرفت تسریع در اجرای پروژه خط انتقال و ایجاد ایستگاه پمپاژ مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه این نوید را به مردم داد که در سفر آتی وزیر نیرو حتما در خصوص آب شرب بانه و رفع این مشکل چاره اندیشی و نهایتا تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده و قبل از شروع فصل گرما مسئله آب شرب حل خواهد شد.

و اما...

امروز وزیر نیرو برای اطلاع از آخرین وضعیت، پروژه‌های نیمه‌تمام حوزه آب، فاضلاب و برق به کردستان سفر کرده است و مردم امیدوارند تا به برکت دولت مردمی، در

بازدید وزیر نیرو، از سد عباس آباد بانه،بازدید از سد چراغ ویس سقز، بازدید از سد قوچم و آبرسانی به دشت‌های قروه و دهگلان، سد امیرآباد، تصفیه‌خانه فاضلاب سنندج، تصفیه‌خانه های آب دیواندره و مریوان،چاره ای برای معظل آب آلوده مردم استان بیندیشد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
آخرین اخبار