کارشناسان بهداشت آلودگی در آب شرب سبزوار و کوهسرخ را تایید نکرده‌اند

ادیبی نیا گفت: تا کنون هیچ آلودگی در آب شرب دو شهرستان سبزوار و کوهسرخ مورد تایید کارشناسان بهداشت نبوده است
کد خبر: ۹۴۰۹۳۰۴
|
۰۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۱

گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج در خراسان رضوی، پیش از این ۲ خبر درباره سلامت آب شهرستان‌های سبزوار و کوهسرخ منتشر شدند که در آن‌ با افراد مختلفی گفت‌وگو و درباره سلامت آب این ۲ شهرستان پرسش و پاسخ‌هایی مطرح شده بود.

محمد جواد ادیبی‌نیا در پاسخ به ادعاهایی مبنی بر آلوده بودن آب شرب شهرستان‌های سبزوار و کوهسرخ و همچنین موضوع آلودگی آن اظهار کرد: از نظر کیفیت شیمیایی، میزان املاح و طعم آب، شهر سبزوار یکی از بهترین آب‌های منطقه و استان خراسان رضوی را دارا می‌باشد و آب شرب این شهرستان از دشت‌های کلوت، کسکن و بفره تامین می‌شود و با توجه به اجرای خطوط انتقال و مخازن ذخیره اختلاط صورت می‌گیرد. در حال حاضر مقدار کروم با توجه به اندازه‌گیری‌های مستمر ماهانه انجام شده و تحت کنترل قرار دارد.

وی ادامه داد: کروم در طبیعت به دو شکل ۳ ظرفیتی و ۶ ظرفیتی وجود دارد که کروم ۳ ظرفیتی در تغذیه انسان نقش اساسی دارد و کمبود آن موجب مشکلات قلبی، اختلال در متابولیسم و دیابت می‌شود .

ادیبی‌نیا خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به اهمیت سلامت آب آشامیدنی، پروژه تامین بخشی از آب شرب شهر ریوش از بند خوشرود پس از چندین سال پیگیری مستمر، در سال گذشته با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد ریال افتتاح و وارد مدار بهره‌برداری شد. در روستای چلپو نیز جهت تهیه آب شرب، یک دستگاه آب شیرین کن در سنوات گذشته توسط آبفا خریداری شده و تحویل دهیاری شده است.

وی تاکید کرد: تا کنون هیچ آلودگی در آب شرب دو شهرستان مذکور مورد تایید کارشناسان بهداشت نبوده و اگر چنین موردی تایید شود اداره آبفا استان با جدیت موضوع را بررسی خواهد کرد، از شهروندان تقاضا داریم به نظرات غیرکارشناسی در فضای مجازی توجه نکنند.

مدیر دفتر پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب شرکت آبفا خراسان رضوی گفت: شرکت آب و فاضلاب استان با داشتن ۲۳ آزمایشگاه باکتریولوژیک، ۱۳ آزمایشگاه فیزیکوشیمیایی، ۲ آزمایشگاه بیولوژی و آزمایشگاه‌های پیشرفته سنجش مواد آلی و معدنی به صورت مستمر آب شرب شهرها و روستاهای استان را پایش می‌کند.

وی افزود: علاوه بر آن ۶ دانشگاه علوم پزشکی و مراکز بهداشت مشهد، تربت‌جام، تربت‌حیدریه، گناباد، سبزوار و نیشابور به عنوان ناظر بر عملکرد این شرکت نسبت به اندازه‌گیری پارامترهای تاثیرگذار بر سلامت آب اقدام می‌کنند.

ادیبی‌نیا بیان کرد: در راستای انتقال یک آب شرب کاملا بهداشتی داخل شبکه‌های مصرف مشترکان، به صورت شبانه‌روزی کلرزنی و کلرسنجی توسط بخش کنترل کیفی امور آبفا و کنترل توسط کارشناسان شبکه بهداشت انجام می‌شود، همچنین نمونه‌برداری از کلیه منابع تولید و شبکه توزیع به منظور انجام آزمایش‌های میکروبی، شیمیایی و… به صورت مستمر انجام و نتایج در آزمایشگاه‌های پیشرفته مربوطه تجزیه و تحلیل می‌شود.

وی مطرح کرد: اگر کوچکترین مشکلی در آب شرب مصرفی وجود داشته باشد که سلامت شهروندان را به خطر بیندازد به طور حتم از طریق کارشناسان اعلام و مورد بررسی قرار می‌گیرد، اینکه عده‌های از روی حدس و گمان موجب تشویش اذهان عمومی می‌شوند کاری ناشایست است و باید این اقدام به صورت کارشناسی و تایید شده انجام شود.

وی بیان کرد: آب شربی که در اختیار مشترکان قرار می‌گیرد توسط کارشناسان مربوطه در آزمایشگاه‌های تخصصی مورد پایش و کنترل قرار می‌گیرد و پس از اعلام نتیجه مطلوب و تایید سلامت وارد چرخه مصرف می‌شود

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار