به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمان،گروههای جهادی به واسطه محرومیت حاکم بر منطقه جنوب کرمان به ویژه در شهرستان رودبار جنوب، زهکلوت و بخش جازموریان همچنین در شهرستانهای قلعهگنج و منوجان سابقه درخشانی از خود به یادگار گذاشتند و در هر بحرانی جلوتر از مسؤولان این گروههای جهادی و بسیجی بودند که به داد مردم رسیدند، از سیل زهکلوت در سال ۹۹ تا کمکهای مومنانهای که از ابتدای شیوع کرونا در دستور کار آنها بود.
دی ماه امسال هم به واسطه هشدارهای هواشناسی مبنی بر حجم بارشهای بالا در منطقه جنوب کرمان باز هم گروههای جهادی بودند که در کنار هشدارهای مسئولان خود را به منطقه رساندند و نقاط حادثهخیز را شناسایی و به مردم اطلاعرسانی کردند.
علیاکبر جرجندی مسؤول مجمع جهادگران شهرستان رودبار جنوب در گفتوگو در خصوص اقدامات جهادگران در سیل اخیر جنوب کرمان اظهار کرد: قبل از سیل مناطق حادثهخیز را شناسایی کردیم و برای هر منطقه یک تیم گذاشتیم به ویژه مراکز پرجمعیت و شبهایی که باران زیاد بود گشتزنی داشتیم و اگر سطح اب بالا آمده و خطری تهدید میکرد به مردم و حتی اگر جایی مشکلی پیش آمد سریعا به مسؤولان اطلاعرسانی میکردیم.
وی عنوان کرد: ساعت دو نیمه شب در سیل اول که رخ داد در روستای نهضتآباد بچهها اطلاع دادند که سطح آب بالا آمده، ما بازدید و اطلاع رسانی کردیم که مردم مواظب باشند اما متاسفانه بند شکسته و وارد زمین کشاورزی شد اما خسارت جانی نداشت برای مردم و دام چون هشدارها را داده بودیم.
مسؤول مجمع جهادگران شهرستان رودبار جنوب ادامه داد: بعد از وقوع سیل اولین کار ما این بود که شناسایی اولیه از خانوادههای سیلزده و خسارتهایی که به وسایل منازل آنها وارد شده بود انجام دادیم و آمار را به هلالاحمر و مسؤولان دادیم.
مسؤول مجمع جهادگران شهرستان رودبار جنوب ادامه داد: همان شب سیل اطلاع دادند که یکی از افراد در اطراف چاهحسن در رودخانه درگیر سیل شدند که بچههای جهادی با کمک دو دستگاه تراکتور و اهالی به منطقه رفتند و آنها را نجات دادند.
جرجندی گفت: بلافاصله نانواییها هاهنگ کردیم و حدود ۳ هزار قرص نان از شهرستانهای اطر اف تامین و تقسیم کردیم، چون نیاز اولیه مردم نان بود، تنورهای مردم خراب شده بود بر اثر سیل و هیزمها خیس بود و پخت نان برای مردم امکانپذیر نبود.
وی تصریح کرد: در ادامه کار نیازها را بررسی کردیم به عنوان نمونه یک منطقه نیاز مردم آب معدنی بود و بین مردم بودیم روستاهایی که آب داشتند وسایل مردم شستشو شد، در روستای کروچان که بیشترین آسیب را دیده بود به همراه بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی یک آشپرخانه راهاندازی کردیم و روزانه دو تا سه هزار پرس غذا طبخ و بین روستاها تقسیم میشد.
مسؤول مجمع جهادگران شهرستان رودبار جنوب عنوان کرد: همچنین لیستی از افرادی که وسایل آنها از جمله یخچال و تلویزیون و موارد دیگر سوخته بود تهیه و برای هلالاحمر و خیران فرستادیم که بتوانند جبران خسارتها شود.
جرجندی با اشاره به پیگیری برای تعمیر سرویسهای بهداشتی و سیلبندها عنوان کرد: بحث سیلبندها در روستای نهضتآباد با کمک سپاه شروع شده و در جاهای دیگر هم مطالبه راه کردیم که بازگشایی انجام گرفته است.
وی با اشاره به پیگیری برنامههای فرهنگی توسط جهادگران در منطقه اظهار کرد: موضوع لوازمالتحریر دانشآموزان را هم پیگیری میکنیم برای دانشآموزانی که در سیل دچار خسارت شدند تامین شود.