خبرهای داغ:
مسئول اندیشکده راهبردی سُعدا؛

گام دوم انقلاب، گام استفاده از ظرفیت هاست/رونق تولید، راه برون رفت از چالش های اقتصادی است

 حجت الاسلام راجی گفت: در طول چهل سال اول انقلاب، ما به خوبی از ظرفیت های موجود برای حل مشکلات استفاده نکردیم. گام دوم انقلاب، گام استفاده از ظرفیت هاست.
کد خبر: ۹۴۱۴۶۹۵
|
۲۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۰

قزوین_به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، سید محمد حسین راجی، پژوهشگر علوم سیاسی و انقلاب اسلامی و مسئول اندیشکده راهبردی سُعدا، در نشست رزمندگان عرصه جهاد تبیین که همزمان با گرامیداشت دهه مبارک فجر در شبستان امیرالمومنین مسجدالنبی(ص) قزوین برگزار شد، با اشاره به بیان سوالات و شبهات در خصوص این سوال که چرا باید به آینده امیدوار بود بیان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که «من به آینده امیدوارم» و پیاپی در صحبت هایشان به این نکته تاکید دارند که به آینده امید داشته باشید. 

 

بیان هفتاد مرتبه آیه نصرت در سخنان مقام معظم رهبری

 

وی گفت: ۶ نقطه امیدبخش وجود دارد که اعتقاد و توجه به این ۶ نکته می تواند راهبرد بسیار موفقی در امیدبخشی باشد. این نکته ها شامل نصرت الهی، دستاوردهای ۴۳ ساله، عبور کردن از بحران های پیچیده ۴۳ سال گذشته، افول پیاپی دشمنان، ظرفیت های بی شمار کشور برای حل مشکلات و راه حل داشتن مشکلات کشور است. اولین نکته امیدبخش، نصرت الهی است. در طول تاریخ هر کس دین خدا را یاری کرد مشمول یاری خدا شد. مصداق این سخن یاریگری دین خدا از سوی پیامبران از جمله «نوح در ماجرای کشتی، ابراهیم در ماجرای آتش و گلستان، موسی در ماجرای شکافته شدن دریا و نجات از دست فرعونیان، عیسی در ماجرای به صلیب کشیده شدن، حضرت محمد را در ماجرای تار عنکبوت و کفار» است.

 

 استاد حوزه و دانشگاه در ادامه اظهار کرد: بیشترین آیه ای که تاکنون مقام معظم رهبری از ابتدای رهبری تا کنون مطرح کرده اند بیان هفتاد بار آیه نصرت الهی «وَ لَيَنْصُرَنَّ اللهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللهَ لَقَوِيٌّ عَزيزٌ [۴۰ سوره حج]» است. 

 

نصرت الهی، مهمترین نقطه امیدبخش انقلاب اسلامی است 

 

حجت الاسلام راجی با اشاره به اینکه در طول ۴۰ سال انقلاب هر زمان که دین خدا را یاری کردیم خدا نیز درهای نصرت را بر ما گشود عنوان کرد: پیروزی انقلاب و سرنگونی شاه، جریانی غیرقابل باور برای همه جهان بود. جریان هشت سال دفاع مقدس و پیروزی ایران بر جریان قدرت در آن روزها برای هیچ کس قابل تصور نبود. بیش از نیمی از کره زمین با ما در جنگ بودند و ایران در مقابل بلوک شرق و غرب ایستاده بود و در چنین شرایط سختی، ما پیروز میدان بودیم و این نتیجه یاری دین خدا بود.

 

وی افزود: در جریانات اخیر و تقابل ظلم و حق در سوریه و عراق که ۹۰ درصد سوریه در اسارت داعش بود، پیروز میدان بودیم چرا که دین خدا را یاری کردیم و خدا نیز ما را یاری کرد و این جریان همچنان ادامه دارد و این مهمترین نقطه امیدبخش نظام است که نصرت الهی شامل حال ما شد. 

 

رسانه ها، به بیان دستاوردهای انقلاب بپردازند

 

 مسوول اندیشکده راهبردی سُعدا در ادامه با اشاره به اینکه دستاوردهای بیشمار ۴۳ سال اخیر، دومین نقطه امیدبخش انقلاب است تصریح کرد: مقام معظم رهبری پیاپی از این موضوع گله مند هستند که چرا دستاوردهای انقلاب برای مردم بازگو نمی شود. در همین راستا مقام معظم رهبری بیانیه گام دوم انقلاب را تبیین کردند که بیش از نیمی از آن به بیان دستاوردهای انقلاب در طول ۴۰ سال اخیر پرداخته شده است و ایشان خواستار پردازش به دستاوردهای انقلاب از سوی رسانه ها هستند.

 

وی در ادامه اضافه کرد: این در حالی است که مهمترین شبهات جامعه در مورد شبهات کارآمدی نظام است. عملکرد ۴۳ ساله انقلاب، عملکرد افتخارآمیزی است. هفت دستاورد بزرگ برای انقلاب از سوی مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم بیان شده که شامل ثبات امنیت و حفظ تمامیت ارضی، موتور پیشران کشور در عرصه علم و فناوری و ایجاد زیرساخت های حیاتی، اقتصادی و عمرانی، به اوج رساندن مشارکت مردم، ارتقا شگفت آور بینش سیاسی آحاد مردم، سنگین کردن کفه عدالت در تقسیم امکانات عمومی کشور، افزایش چشمگیر معنویت و اخلاق در جامعه، توان ایستادگی روزافزون در برابر زورگویان و مستکبران است.

 

ضعف تولید بعنوان ریشه کاهش ارزش پول ملی و مشکلات اقتصادی و تولید است

 

پژوهشگر علوم سیاسی و انقلاب اسلامی در ادامه با اشاره به ضعف تولید بعنوان ریشه کاهش ارزش پول ملی و مشکلات اقتصادی خاطرنشان کرد: متاسفانه موضوع تولید در کشور ضعیف است و تا تولید رونق پیدا نکند مشکلات اقتصادی کشور برطرف نمی شود. مشکلات اقتصادی و کاهش ارزش پول، مربوط به این چهل سال نیست. بلکه به دوران قاجار باز می گردد. انقلاب صنعتی بریتانیا در آن روزها موجب شد تولید کالاهای انگلیسی سیصد برابر افزایش یابد و ایران دارای شرکت ها و کارگاه های تولیدی بود که از سوی سلاطین قاجار برای پیشگیری از آسیب به این شرکت ها، تعرفه بر واردات ایجاد شده بود.

 

جمهوری اسلامی به این امر معتقد بود که با علم بومی باید به تولید برسیم

 

حجت الاسلام راجی در ادامه افزود: متاسفانه این سلاطین از سوی انگلیسی ها قانع شدند که این تعرفه بر واردات حذف شود و سیل کالای انگلیسی به ایران باز شد که ورشکستگی شرکت ها و کارگاه های ایرانی را به دنبال داشت و همین امر موجب کاهش پنجاه برابری ارزش پول ایران شد. در دوران رضا شاه شرایط بسیار بدتر شد و در جنگ جهانی دوم بدترین روزهای اقتصادی ایران رقم خورد و پس از آن نیز این شرایط وخیم در دوران محمدرضا شاه ادامه یافت. در سال های پایانی حکومت پهلوی، محمدرضاشاه مهمترین اشتباه استراتژی عمر خود را انجام داد و با خرید کارخانه های خارجی و‌ گسیل آنها به داخل ایران با گمان افزایش تولید، به کمبود مواد خام، کمبود تکنسین نیز اضافه شد که نیاز کشور را به ورود این متخصصین دوچندان کرد و تورم به شدت افزایش یافت و این اشتباهی است که امروز در تولید خودرو در داخل کشور داریم که با زیرساخت و علم ما همخوانی نداشت. لذا این نکته روشن می شود که ما اول باید به علم می رسیدیم بعد به تولید. 

 

 بیشترین رویگردانی از آرمان های نظام طی هشت سال اخیر اتفاق افتاد

 

 مسئول اندیشکده راهبردی سُعدا عنوان کرد: جمهوری اسلامی روند وارونه تولید را تغییر داد و در این مسیر پیش از تولید به علم توجه ویژه کرد و به این امر معتقد بود که با علم بومی باید به تولید برسیم. هر کشوری که پیشرفت درست داشت چهار مرحله آموزش محوری، پژوهش محوری، فناور محوری و تبدیل به ثروت را طی کرد. از هشت سال پیش فقط کشور افزایش پیدا کرد و لازمه «جهاد تبیین» بیان چرایی افزایش فقر طی سال های گذشته است. طی سی و پنج سال اخیر ما به کف گفتمان انقلاب عمل کردیم و طی هشت سال اخیر بیشترین رویگردانی از آرمان های نظام را شاهد بودیم و بیشترین ارتباط با آمریکا طی هشت سال اخیر اتفاق افتاد که مشکل «انقلاب» نبود بلکه مشکل اصلی رویگردانی از آرمانهای انقلاب بود

 

هرکجا که جوان انقلابی آمد، ما شاهد دستاورد بودیم

 

وی در ادامه بیان کرد: ما هرزمان که از آرمان های نظام فاصله گرفتیم شرایط سخت شد و هر زمان که به آرمان های نظام پایبند بودیم به شرایط خوبی دست یافتیم. امروز در حوزه موشکی و هوا فضا، امنیت داخلی، علم، هسته ای، نانو و هر حوزه ای که پایبند آرمان های نظام و انقلاب بودیم در بالاترین سطح قرار داریم و مقام معظم رهبری مدتی است در بیانات خود بارها اشاره می کند که هرکجا که جوان انقلابی آمد، ما شاهد دستاورد بودیم. 

 

پژوهشگر علوم سیاسی و انقلاب اسلامی با اشاره به سومین علت امیدوار بودن به آینده نظام اظهار کرد: عبور کردن از بحران های پیچیده ۴۳ سال گذشته علت دیگر امیدواری به آینده نظام است. ما از پیچ های سختی طی ۴۳ سال گذشته عبور کردیم. موج اصلی تجزیه طلبی در کشور از ۲۷ بهمن ماه ۱۳۵۷ شروع شد و ما از تمام آن شرایط سخت ترور، بحران های اقتصادی و بین المللی، سیاسی و امنیتی عبور کردیم.   

 

دشمنان انقلاب، در حال افول و نابودی هستند

 

حجت الاسلام راجی عنوان کرد: افول پیاپی دشمنان علت چهارم امید به آینده نظام است. امروز لازم است تا نهادهای فرهنگی جایگاه ایران و جهان غرب را در آغاز قرن ۱۴۰۰ با ۴۳ سال گذشته مقایسه و آن را تبیین کنند. امروز چیزی از بریتانیای کبیر که روزگاری سردمدار قدرت در جهان بود باقی نمانده، شوروی افول کرد، رژیم غاصب اسراییل که ده سال آینده را به اذعان اندیشمندان خودشان نخواهد دید، آمریکا که به تحلیل اندیشمندان بزرگ دنیا در حال افول موریانه ای است و این افول دشمنان ما بود که روز به روز ضعیف تر شدند و ما روز به روز قوی تر شدیم. 

 

پژوهشگر علوم سیاسی و انقلاب اسلامی تصریح کرد: پنجمین عامل امیدواری به آینده نظام، وجود ظرفیت های بی شمار کشور برای حل مشکلات موجود است. در طول چهل سال اول انقلاب ما به خوبی از ظرفیت های موجود برای حل مشکلات استفاده نکردیم. گام دوم انقلاب، گام استفاده از ظرفیت هاست که شامل ظرفیت جوانان و ظرفیت منابع و معادن است که مورد استفاده قرار نگرفته است.

 

حجت الاسلام راجی در پایان با اشاره راه حل داشتن مشکلات کشور به عنوان عامل ششم امیدواری به آینده نظام اضافه کرد: تمام مشکلات کشور دارای راه حل است. مهمترین مشکل امروز مشکل اقتصادی است که راه حل این موضوع، رونق تولید است. هر یک از این شش مولفه، نیازمند یک پژوهش مفصل از سوی نخبگان جامعه است. 

 

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار