امام جمعهٔ موقت قزوین؛

جهاد تبیین یک تکلیف فوری و ضروری است/ سرگردانی امت‌ها از آثار ترک جهاد است

حجت الاسلام خضری گفت: امروز ولی امر مسلمین حکم به جهاد تبیین داده‌اند. جهاد تبیین یک تکلیف فوری و قطعی است، یعنی ما موظفیم با هدف نصرت امام، با فوریت و ضرورت به آن عمل کنیم و دیگران را نیز به انجام آن سوق دهیم
کد خبر: ۹۴۱۶۴۷۱
|
۲۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۸

قزوین_به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، حجت‌الاسلام و المسلمین سید مهدی خضری، امام جمعهٔ موقت قزوین در خطبه‌های نماز جمعهٔ این هفتهٔ شهر قزوین که در محل مسجدالنبی(ص) برگزار شد، گفت: در کتاب وسایل‌الشیعه روایتی از امام‌صادق(ع) نقل شده است که ایشان به مفضل فرمودند عمل اندک با تقوا بهتر از عمل زیاد بدون تقوا است. مفضل پرسید چگونه یک عمل کم از عمل زیاد باارزش‌تر می‌شود؟ حضرت می‌فرمایند فردی را تصور کنید که به دیگران کمک می‌کند و در امور خیر پیشگام است، اما زمانی‌که در حرام به روی او باز شود استقبال می‌کند، در مقابل نیز یک نفر را تصور کنید که کار خیری انجام نمی‌دهد اما مراقب باب حرام است و وارد این باب نمی‌شود. سپس فرمودند از دیدگاه ما اعمال شخص دوم باارزش‌تر است.

 

وی ادامه داد: حساب و کتاب اهل‌بیت(ع) به‌صورت کمی نیست، بلکه آن‌ها از ما کیفیت می‌خواهند و تمایل دارند انسان‌ها رشد کنند. کسی که عمل زیاد بدون تقوا دارد قطعا رشد نمی‌کند و تربیت نمی‌شود، چون حرام مانند ویروسی است که تمام خیرات و مبرات و خوبی‌ها را از بین خواهد برد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین خضری عنوان کرد: در باب جهاد تبیین امیرالمؤمنین علی(ع) می‌فرمایند جهاد بابی از باب‌های بهشت است، هر کس جهاد را بدون عذر ترک کند و نسبت به آن بی‌میل باشد، یکی از اتفاق‌هایی که برای او می‌افتد این است که قدرت اندیشه و دستگاه محاسباتی وی خراب می‌شود، یعنی یکی از آثار ترک جهاد این است که تفکر انسان‌ و قدرت محاسبات او از بین می‌رود و دیگر خوب نمی‌تواند فکر کند.

 

وی اظهار کرد: هم‌چنین ترک جهاد آثار تکوینی دارد. در قرآن آمده که حضرت موسی(ع) دستور به جهاد دادند، اما قوم موسی به او کمک نکردند و همین امر موجب شد چهل سال سرگردان شوند، یعنی هر روز صبح حرکت می‌کردند اما شب به جای اول خود باز می‌گشتند. بنابراین یکی از آثار ترک جهاد سرگردانی امت‌ها است، لذا باید نسبت خود را با جهاد مشخص کنیم. مقام معظم رهبری نیز در این‌باره فرمودند که ما باید در جهاد تبیین جای خود را مشخص کنیم و معلوم کنیم که در کجا قرار داریم.

 

امام‌جمعهٔ موقت قزوین در ادامه تصریح کرد: در جهاد تبیین هشت اصل وجود دارد. اصل نخست اصل نصرت امام است، به این معنا که جهاد تبیین برای نصرت امام است. اگر ما از جهاد تبیین سخن می‌گوییم، به این دلیل است که دستور ولی امر است.

 

وی خاطرنشان کرد: کار خوب کاری است که برای نصرت امام باشد. برای مثال در کوفه کسانی بودند که همان زمان که امام‌حسین(ع) در کربلا می‌جنگید، در حال اطعام دادن بودند. در حالی که امام(ع) جنگید و به شهادت رسید. لذا شاخص کار خوب کاری است که برای نصرت امام باشد.

 

خطیب موقت جمعهٔ قزوین بیان کرد: در جریان تکلیف، ما تکلیف را انتخاب نمی‌کنیم، بلکه تکلیف را کشف می‌کنیم، یعنی کشف می‌کنیم امروز تکلیف ما برای یاری امام چیست؟ ثمرهٔ آن نیز در تزاحم تکالیف است، یعنی اگر دو تکلیف در پیش‌روی ما باشد و با یکدیگر تزاحم داشته باشند، وظیفهٔ ما عمل به تکلیفی است که امام امر کرده است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین خضری تأکید کرد: اصل دوم در جهاد تببین اصل فوریت است. ما در فقه بابی داریم که واجب فوری یعنی واجبی که در اولین زمان ممکن باید به آن عمل کنیم. برای مثال اگر کسی به ما سلام ‌کند، باید همان لحظه به او پاسخ دهیم، در غیر این صورت مرتکب معصیت شده‌ایم. مقام معظم رهبری نیز می‌فرمایند جهاد تبیین جهاد فوری است، یعنی نمی‌توان بعداً به آن عمل کرد، چون اکنون به آن نیاز داریم.

 

وی عنوان کرد: حضرت‌زینب(س) نیز جهاد تبیین را جهاد فوری می‌دانست و این‌گونه نبود که بگویند ما می‌رویم در مدینه جلسات تفسیر برگزار می‌کنیم و در آن‌جا تبیین می‌کنیم امام حسین(ع) چه کرد؟ بلکه حضرت زینب(س) از همان زمانی که دستانش را بستند جهاد تبیین را آغاز کرد و منتظر ابزار و امکانات نبود.

 

امام جمعهٔ موقت قزوین ابراز کرد: شیخ زکزاکی زمانی که جوان بود و در ایران محضر امام‌خمینی(ره) مشرف شد، امام(ره) به ایشان فرمود بروید قرآن را تبیین کنید. ایشان کار خود را از همان فرودگاه و همان افرادی که اطرافش بودند آغاز کرد، زیرا جهاد تبیین را جهاد فوری می‌دانست.

 

وی بیان کرد: شهید صیاد شیرازی نیز در جلساتی که خدمت مقام معظم رهبری می‌رسیدند کاغذ و قلم به همراه داشتند و فرمایشات ایشان را یادداشت می‌کردند، به ایشان خرده گرفته می‌شد که وقتی سایت حضرت آقا چند ساعت بعد این مطالب را منتشر می‌کند شما چرا فوری این مطالب را یادداشت می‌کنید؟ ایشان فرمودند 

 

سایت چند ساعت بعد مطالب را منتشر می‌کند، اگر من در این ساعات از دنیا رفتم به خدا چه جوابی بدهم، چون اکنون باید به امر ولی مسلمین عمل کنم.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین خضری در ادامه به اصل دیگری از جهاد تبیین اشاره کرده و گفت: اصل سوم در جهاد تبیین، اصل قطعیت است. مقام معظم رهبری فرمودند جهاد تبیین فوری و قطعی است. قطعی یعنی ضروری است، یعنی امروز ضرورت جبههٔ حق این است و نباید آن را مشروط کنیم. مقام معظم رهبری فرمودند اگر در حوزهٔ اقتصادی ما را تحریم می‌کنند، دولت و دستگاه‌های داخلی باید در حوزهٔ اقتصاد مقاومتی ایستادگی کنند.

 

وی ادامه داد: یک جبههٔ دیگر نیز جبههٔ روایت غلط است. ما اگر می‌خواهیم اقتصادمان درست شود اولاً باید روایت درست را مطرح کنیم، چون اگر تحریف باشد اقتصاد درست نمی‌شود و اگر تصور ما از اقتصاد ایران یک اقتصاد خراب و آواره باشد درست نمی‌شود، اما اگر تصور درستی داشته باشیم و بدانیم که اقتصاد ایران ضعف‌هایی دارد، اما اقتصاد بزرگی است و دارای ظرفیت‌های فراوانی است، این‌ها در جهاد تبیین مشخص می‌شود.

 

خطیب موقت جمعهٔ قزوین خاطرنشان کرد: اصل چهارم در جهاد تبیین اصل حرکت مستمر است. حرکت ما نباید مقطعی باشد. یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی این بوده که حرکت مستمر داشته است. قرآن می‌فرماید حق جهاد را ادا کنید، یعنی با تمام توان و مستمر بایستید.

 

وی اظهار کرد: اصل پنجم در جهاد تبیین، اصل شناخت صحنه است. امیرالمومنین(ع) در نهج‌البلاغه به فرزند بزرگوارشان محمد حنفیه در جنگ جمل فرمودند نگاهت را پرتاب کن و همهٔ جبههٔ دشمن را ببین. این در جنگ یک اصل است. امروز نیز ما باید نگاهمان را گسترده کنیم و همهٔ جهات جبههٔ دشمن را ببینیم و توجه کنیم که صهیونیست‌ها و دیگر دشمنان در حوزهٔ اقتصاد، رسانه‌، دستگاه‌های امنیتی و جاسوسی چه می‌کنند؟

 

حجت‌الاسلام والمسلمین خضری اشاره کرد: اصل ششم در جهاد تبیین، نترس بودن و شجاعت است. خدا به کسانی که نترس و شجاع هستند نصرت می‌دهد. هر کس در هر مقام و جایگاهی که قرار دارد باید حرف حق را با شجاعت بزند، شاید یک نفر تنها با لایک کردن یک پست خوب یا با انتشار یک مطلب خوب در صفحات مجازی بتواند این کار را انجام دهد، نباید از همین‌ها دریغ کند، چون دشمن روی همین موارد نیز برنامه‌ریزی کرده است. امروز عرصهٔ مجازی عرصهٔ تفریح نیست، عرصهٔ جهاد است و ما باید با وضو در عرصهٔ جهاد وارد شویم.

 

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند ما امروز داریم تنبیه می شویم، زیرا در حال جنگیدن در زمین دشمن هستیم. ما امروز رفته‌ایم در اینستاگرامی که زمین دشمن است در حال جنگ هستیم، چون دولت کوتاهی کرده و زمین طراحی نکرده است، بلکه زمینی در مقابل ما وجود دارد که حتی وقتی عکس حاج قاسم یا نام او را می‌گذاریم دشمن اقدام به حذف آن می‌کند. مقام معظم رهبری می فرمایند از این ابزار استفاده کنید، این‌جا جای تفریح و خوشگذرانی نیست، بلکه جای جهاد تبیین است.

 

امام جمعهٔ موقت قزوین گفت: اصل بعدی اصل روشنگری محیطی است. مقام معظم رهبری فرمودند هر کس باید مثل یک چراغ محیط اطراف خود را روشن کند. با خانوادهٔ خود، اقوام خود، دوستان و آشنایان خود صحبت کنید، تبیین کنید، از حق دفاع کنید، دستاوردهای انقلاب را بگویید، دشمنان داخلی و خارجی، دارند منکر این دستاوردها می‌شوند و می‌گویند انقلاب اسلامی هیچ دستاوردی نداشته است، آن‌ها دارند رژیم پهلوی را تطهیر می‌کنند، بنابراین هر کس باید محیط اطراف خود را روشن کند.

 

وی بیان کرد: اصل پایانی در جهاد تبیین، اصل نقطه‌یابی است. اصل نقطه‌یابی یعنی مشخص کنیم کجا قرار داریم، مقام معظم رهبری فرمودند امروز هر کسی باید از خود سؤال کند در این جبهه در کجا قرار دارد؟ در خط درگیری هست یا خیر؟ نخستین وظیفهٔ یک سرباز این است که از فرماندهٔ خود سؤال کند چکاره است و کجا باید قرار داشته باشد؟

 

حجت‌الاسلام و المسلمین خضری در پایان تأکید کرد: ما در جهاد تبیین باید با همهٔ هستی خود به میدان بیاییم، این مواردی که مقام معظم رهبری فرمودند به معنای حکم جهاد است، امروز مؤمنین در یک امتحان بزرگ قرار دارند، ان‌شاءالله در این عرصه نیز مانند صحنه‌‌ها و عرصه‌های گذشته که پای‌کار امر ولی بودند و حماسه‌آفرینی کردند، در جهاد تبیین نیز همگی روسفید باشیم.

 

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار