ایجاد «شبکه ارتباطی وکالت» برای ارتباط شیعیان با ائمه
وی با تشریح شبکه ارتباطی وکالت افزود: در این شبکه، افراد مورد اعتماد امام در سرزمینهای اسلامی، میان شیعیان و امام معصوم(ع) واسطه بودند تا امام به کارویژه خود عمل کنند و جامعه شیعی نیز به اهداف مدنظر اشراف یابد. این اهداف را میتوان در سه حوزه اقتصادی، مرجعیت علمی و سیاسی تقسیمبندی کرد که در حوزه اقتصادی، جمعآوری وجوهات شرعیه، خمس، نذورات و هدایا و رساندن اموال به امام در عرصه مرجعیت علمی، پاسخ به سؤالات فقهی و عقیدتی شیعیان و در حوزه سیاسی، توجیه سیاسی وکلای امام و شیعیان به رخدادهای سیاسی و اجتماعی بود.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: بعد از شهادت امام موسی بن جعفر(ع)، آزادی ظاهری برای امام رضا(ع) و امام جواد(ع) بیشتر شد تا چهره خبیث بنیعباس بهویژه مأمون عباسی را آشکار کنند. این آزادی سبب شد تا از فعالیت شبکه وکالت کاسته شده و شیعیان با دو امام همام، راحتتر در ارتباط باشند. پس از شهادت امام جواد(ع) و آغاز امامت امام هادی(ع)، خفقان بنیعباس شدت گرفت.
در خفقان آن ایام، احساس نیاز بیشتری به فعالیت گسترده شبکه ارتباطی وکالت شد که این شبکه مجدداً توسط امام هادی(ع) فعال و مناطق شیعهنشین به چهار قسمت تقسیم شد که قسمت نخست بغداد، مدائن و کوفه، قسمت دوم بصره و اهواز، قسمت سوم مرکز ایران با محور قم و قسمت چهارم نیز حجاز، یمن و مصر بود که افراد مورد اعتماد امام در این مناطق فعالیت داشتند. این شبکه ارتباطی با شهادت امام هادی(ع) در عصر امامت کوتاهمدت امام حسن عسگری(ع) ادامه یافت. در حقیقت شبکه ارتباطی وکالت، زمینه را برای نیابت نواب اربعه در غیبت صغرای حضرت حجت بن حسن عسکری(عج) فراهم آورد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری آنا