خبرهای داغ:
جشنواره امامت و مهدویت/ با حضور نویسنده و منتقد انجام شد؛

نقد و بررسی علمی کتاب مهدوی «سفرنامه انتظار»

نشست نقد و بررسی علمی کتاب مهدوی «سفرنامه انتظار» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر برگزار شد.
کد خبر: ۹۴۱۷۹۱۶
|
۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۰
نقد و بررسی علمی کتاب مهدوی «سفرنامه انتظار»

به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر، نشست نقد و بررسی علمی کتاب مهدوی «سفرنامه انتظار» تألیف حجت‌الاسلام یوسف جمالی با حضور نویسنده، منتقدان، استادان و دانشجویان به همت هیئت مذهبی استادان و همکاری ستاد مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر و در ادامه برنامه‌های چله مهدویت دانشگاه به صورت غیرحضوری برگزار شد.

حجت‌الاسلام یوسف جمالی در این نشست به بحث ضرورت پاسخگویی به شبهات توسط استادان دست به قلم پرداخت و سپس در معرفی کتاب «سفرنامه انتظار» با بیان اینکه این کتاب در قالب داستان با شبهات روبه‌رو می‌شود، عنوان کرد: این کتاب به صورت داستان به بیش از ۱۰۰ شبهه پاسخ داده است.

این نویسنده با بیان اینکه نخستین شبهه، بحث نیاز به امام است و اینکه که ما چه نیازی به وجود امام داریم ؟ مطرح کرد: در پاسخ به شبهات، پرسش‌هایی چون آیا امام زمان فقط امام شیعیان است و یا فقط در اسلام آمده است؟ آیا در کتب اهل سنت هم نامی از امام زمان آمده است؟ چگونه می‌شود امام زمان عمرهزار ساله داشته باشد؟ مطرح می شود.

جمالی، قراردادن مخاطب را در کنار خودش از ویژگی‌های این کتاب معرفی و بیان کرد: سعی شده در این کتاب به مباحثی چون وظایفی که در دوران غیبت داریم، یاران حضرت چه کسانی هستند، بحث مربوط به محل زندگی حضرت، ظهور و حکومت حضرت مهدی و رجعتی که وجود دارد پرداخته شود که همگی با آدرس‌هایی دقیق برای استفاده دیگران در پاورقی بیان شده است.

باقر گرگین معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم در این نشست به عنوان ناقد به بیان نقاط قوت و ضعف اثر پرداخت و تشریح کرد: وجود تنوع و فراز و نشیب در گفت‌وگو و سیر داستان از نوجوانی تا میانسالی، وجود افراد مختلفی که به عنوان منبع معرفت اضافه می‌شوند، وجود تنوع صحنه‌ها و تعدد مخاطبان، جذابیت خوب و مناسبی برای مخاطب ایجاد می‌کند، تنوع منابع که تأثیرگذار است و پرداختن مناسب به شبهات مطرح و اینکه حجم کتاب خیلی بالا نرفته و خواننده از خواندن کتاب خسته نمی‌شود از نقاط قوت این اثر است.

مسئول بسیج استادان استان بوشهر با ارائه پیشنهاداتی به نقطه ضعف اثر اشاره و بیان کرد: به نظر می‌رسد چنانچه گستره منبع معرفتی و رجوع به شبهات بیشتر می‌بود، فرآیند داستان جذاب‌تر می‌شد، همچنین در پایان کتاب برای بیان معنای ظهور و آمادگی برای ظهور، ایجاد گسترده مخاطبی که در بیانات رهبری با عنوان غلبه نرم‌افزاری و در رویه شهید سلیمانی با عنوان مکتب از آن یاد می‌شود، لازم است همه اقشار را در اقیانوس ناب شیعی جا داده شود، بدون اینکه رنگ اقیانوس تغییر کند و یا کیفیت آن دچار تحول شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه می‌توان با کسانی که سر ستیزه با اعتقادات شیعه ندارند، ارتباط برقرار کرد، یادآور شد: جا داشت صحنه‌ای ترتیب داده شود که در سفر میان مسافر با جوانانی که این گونه روحیه‌ها را دارند، ارتباطی شکل گیرد و روحیه‌ای که ذکر شد در زمان ظهور حضرت وجود دارد، بیان شود.

 

انتهای پیام/

منبع:خبرگزاری آنا

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار