بیان مبانی و معارف اسلامی یکی از محورهای عمده در جهاد تبیین است

نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان گفت: ائمه جمعه باید از جایگاه نماز جمعه برای بیان معارف اسلامی استفاده کنند زیرا بسیاری از مردم تنها از اطلاعات شفاهی برخوردارند و به علت فقدان آگاهی عمیق با کوچک ترین شبهه، متزلزل می‌شوند.
کد خبر: ۹۴۲۰۹۱۶
|
۲۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۵

به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان، آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان در گردهمایی ائمه جمعه استان ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به بیان فضائل و اعمال وارد شده در ماه شعبان پرداخت و گفت: میراث انبیاء الهی درهم و دینار نبوده بلکه رسالت آنهاست و علما و روحانیون میراث‌دار رسالت انبیاء هستند و باید برای ایفای درست نقش خود به سنت پیامبر(ص) اقتدا کرده و آگاهانه مسیر پیامبر(ص) را دنبال کنند.

امام جمعه زاهدان، سنت پیامبر(ص) را دارای ابعاد مختلف عنوان کرد و گفت: همه مردم باید به سنت پیامبر(ص)در عبادت، سیر و سلوک و تهذیب نفس اقتدا کنند اما روحانیون و علما نیاز بیشتری به این سنت دارند زیرا مسئولیت آن‌ها سنگین‌تر و برای دستیابی به موفقیت نیازمند کمک از جانب خداوند هستند که لازمه این کمک عبادت خداوند متعال است.

آیت‌الله محامی بیان داشت: جنبه دوم اقتدا به پیامبر(ص) در شیوه هدایت و تربیت نفوس است زیرا خداوند، پیامبر(ص) را برای هدایت مردم فرستاد و قرآن کریم را به عنوان ابزار کار در اختیار او قرار داد و هر چه برای تربیت و انسان‌سازی نیاز است در این کتاب گرانسنک آمده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان اظهار داشت: تربیت یک فرایند است که مربی تلاش می کند با کمک و مشارکت متربی، زمینه‌ای را برای رسیدن متربی از نقطه موجود به نقطه مطلوب فراهم کند که باید در این فرآیند، نقطه مطلوب و شیوه رسیدن به آن مشخص شود و در ادامه نیز مفاهیمی به متربی ارائه شود تا فهم و انگیزه او را در طی مسیر و رسیدن به مقصد افزایش دهد.

وی ادامه داد: قرآن کریم نقطه مطلوب و داده‌های لازم برای افزایش فهم متربی و انگیزه‌بخشی برای پیمودن راه را بیان کرده است.

امام جمعه زاهدان افزود: یکی از ویژگی‌های قرآن کریم، نزول تدریجی آن است به گونه‌ای که هر آیه در موقعیت و مناسبت خاص نازل شده مثلا در باب ربا و جهاد هر بار دریچه جدیدی باز و نکاتی ارائه شده و پیام نزول تدریجی این است که تغییر باید به تدریج رخ دهد.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان بیان داشت: روحانیون باید با قرآن کریم و تفسیر معانی آن مأنوس بوده و برای بررسی و فهم دقیق آن وقت بگذارند تا با برداشت درست بتوانند آن را برای مردم بیان کنند.

آیت‌الله محامی تصريح کرد: ائمه جمعه باید از جایگاه نماز جمعه برای بیان معارف اسلامی استفاده کنند زیرا بسیاری از مردم تنها از اطلاعات شفاهی برخوردارند و کمتر اهل استدلال مبانی دینی هستند و به علت فقدان آگاهی عمیق با کوچک ترین شبهه، متزلزل می‌شوند و پاسخی برای ارائه ندارند.

وی با طرح این سوال که چه مقدار از خطبه‌های نماز جمعه منبعث از قرآن کریم به موضوعات اعتقادی و اخلاقی اختصاص پیدا می‌کند، بیان داشت: مسائل اعتقادی، زیربنا و زیرساخت است و اگر محکم نباشد چیزهای دیگر بی‌معنا خواهند بود.

آیت‌الله محامی ادامه داد: اخلاق دارای جنبه‌های مختلف است و امروزه بسیاری از آسیب‌های اخلاقی در نتیجه ضعف در مبانی اعتقادی است.

امام جمعه زاهدان عنوان داشت: ارائه تحلیل مباحث روز انقلاب اسلامی و جهان معاصر باید با معارف دینی و انقلابی مرتبط باشد تا در عمق جان مخاطب نفوذ کند در غیر این صورت جنبه شعاری داشته و ماندگار نخواهد بود.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان ضمن اشاره به بیانات مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی یکی از محورهای عمده در جهاد تبیین را بیان مبانی و معارف اسلامی عنوان کردند که ائمه جمعه باید علاوه بر خطبه‌های نماز جمعه در سایر ارتباطات و فعالیت‌های خود این مسئله را مدنظر قرار داده و از همه ابزارها استفاده کنند.

آیت‌الله محامی خواستار ارتقاء سطح مطالعه و بیان مسائل با زبانی شیوا شد و عنوان کرد: شرط اثرگذاری بر مخاطب بر دو جنبه درونی و طهارت نفس و جنبه بیرونی و مردمی بودن ما و این که مردم ما را از خود بدانند، استوار است.

وی ادامه داد: ائمه جمعه باید با بیان منطقی و مؤدب، پیگیر مطالبات مردم بوده و از طرف دیگر انتطارات مسئولان را بیان و نقش حد واسط را ایفا کنند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار