رئیس جمهور:

فعال کردن اقتصاد روستاها، ریشه مهاجرت را خشک می کند

رئیس جمهور یکی از اقدامات برای جلوگیری از پدیده مهاجرپذیری در دولت را فعال کردن اقتصاد روستاها دانست و گفت: این موضوع ریشه مهاجرت ها را خشک می کند.
کد خبر: ۹۴۲۴۳۴۲
|
۱۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از کرج، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور شامگاه پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان البرز که در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج برگزار شد، در پاسخ به سؤالی در خصوص سیل مهاجرت به البرز و تبعات منفی آن همچون حاشیه نشینی، گفت: البرز مقام اول را در مهاجرپذیری دارد که در صورت ریشه یابی در می یابیم که عدم جاذبه لازم برای کشاورزان در روستاها موجب شده برای ادامه کار در روستا یا شهر خود نمانند.

فعال کردن اقتصاد روستاها، ریشه مهاجرت را خشک می کند

وی یکی از اقدامات برای جلوگیری از پدیده مهاجرپذیری در دولت را فعال کردن اقتصاد روستاها دانست و افزود: تقریبا در تمام روستاها نعمت برق، آب، جاده، خانه بهداشت و تقریبا در بیشتر روستاها نعمت گاز و بسیاری از ضرورت های زندگی وجود دارد اما سوال این است که چرا روستایی در روستا نمی ماند و به حاشیه شهرها می آید. علت اصلی این موضوع فعال نبودن اقتصاد روستاهاست که کشاورزی برای کشاورز در روستا صرف نمی کند و به حاشیه شهرها می آید.

رئیس جمهور عنوان کرد: باید کارخانه بزرگ تولیدی به نام روستا راه اندازی کنیم که هر بخش آن به نفع روستا باشد و تسهیلات لازم را به روستاها بدهیم و محصول آن کارخانه را دولت برای خریداری تضمین کند تا محصول روی دست کشاورز نماند. به عنوان مثال نخستین موضوع حمایت از کشاورزان در سال جاری، افزایش قیمت خرید گندم بود که تشویق نیز روی آن گذاشته شد تا روی دست کشاورزان نماند ضمن اینکه به دست دلال نیفتد.

آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه بهتر است کشاورز از محصول خود سود ببرد و ما هم از محصول او برای پیشبرد کشور استفاده کنیم و با تاکید بر ضرورت فعال کردن اقتصاد روستاها، مطرح کرد: این موضوع ریشه مهاجرت ها را خشک می کند. باید فکر کنیم چه کنیم که مشکل حاشیه نشین ها هم حل شود در حالی که زندگیشان نیز دچار مشکل است. باید تلاش کرد مسئله مهاجرت حل شود؛ اگر جاذبه ماندن روستاییان در روستاها را بالا ببریم انگیزه مهاجرت کم می شود.

وی در پاسخ به سؤالی دیگر در خصوص استقرار برخی صنایع و واحدهای تولیدی در البرز و ثبت و پرداخت مالیات آن ها در تهران، بیان کرد: باید در جریان مسائل و مشکلات استان ها قرار بگیریم، به همین دلیل سفرها را در ماه مبارک رمضان متوقف نکردیم. البرز استانی صنعتی، کشاورزی و گردشگری است و مهاجر پذیری بالایی دارد اما توسعه یافتگی آن به میزان مهاجرپذیری به خصوص در حوزه زیرساخت ها نبوده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه در این موضوعات یک نیاز جدی در استان البرز وجود دارد، اظهار کرد: از جمله تصمیماتی که در این سفر گرفته شده و مصوبات سفر است، توسعه حوزه آموزش و ساخت تعداد زیادی مدرسه است که در این راستا مقرر شد با سرعت کار مدرسه سازی در استان البرز با کمک خیرین آغاز شود و دولت نیز اعتبار لازم را اختصاص دهد.

آیت الله رئیسی یکی دیگر از موضوعات را کمبود بیمارستان و تخت بیمارستانی دانست و ادامه داد: این موضوع نیز از کمبودهای جدی استان البرز است. حدود 10 سال است که قرار است بیمارستانی در منطقه ای ساخته شود که در این مدت فقط 20 درصد کار انجام شده و حداقل پنج سال است که کار تعطیل شده است؛ باید هر چه سریع تر عملیات ساخت آن آغاز و اعتبارات تصویب شود.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از مصوبات سفر علاوه بر زیرساخت های آموزشی، تکمیل و احداث مراکز بیمارستانی است که به سرعت باید انجام شود، اذعان کرد: ساخت متروی کرج نیز طبق گزارش پیمانکار 15 سال است که معطل مانده است؛ این موضوع از نیازهای جدی استان است زیرا جابجا کردن مسافر در این استان ضرورت جدی دارد بنابراین خطوط این مترو باید مرتبط با خطوط تهران شود که در این راستا باید مشکلات رفع شود که این جزو مصوبات سفر است.

رئیس جمهور اضافه کرد: قرار نیست تمام اعتبارات این پروژه را دولت تامین کند، بخشی دیگر باید بررسی شود که ازچه راهی می توان آن را تامین کرد که یکی از راهکارهای آن ایجاد واحدهای تجاری در مسیر حرکت مترو است. به عنوان یکی دیگر از مشکلات این استان باید گفت در جایی که حدود 60 درصد نیاز دارویی کشور در البرز تامین می شود، مردم این استان نباید در صف درمان بمانند.

آیت الله رئیسی مطرح کرد: از دیگر نکات مهم در این استان استقرار سه هزار و 500 واحد صنعتی و شهرک صنعتی در این استان علاوه بر مراکز تحقیقاتی است که باید از آن ها اشتغال ایجاد شود که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، بحث تولید، دانش بنیان ها و اشتغال آفرینی است که با پیوند موسسات تحقیقاتی با صنایع این اتفاق رقم می خورد. با این اتفاق هم تولید دانش بنیان شده و هم تولید علم پایه و فناور پایه می شود که همان موضوع مورد تاکید رهبری است.

وی افزود: ظرفیت این امر در استان البرز وجود دارد. از ویژگی های این استان این است که پیوند بین دانایی و توانایی برقرار است که اشتغال آفرین بوده و رونق تولید را به دنبال دارد و آنچه که در اقتصاد مقاومتی باید اتفاق بیفتد ایجاد خواهد شد. اگر همه صنایع دانش بنیان نشده و کار فناورانه نشود آن میزانی که رهبری فرمودند دانش بنیان ها دو برابر شوند محقق نمی شود. در البرز این اتفاق باید رقم بخورد.

به گفته آیت الله رئیسی، یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در سفر امروز ارتقای سه شهر از شهرهای استان به شهرستان است که جمعیت آن شاخص شهرستان شدن را دارد که مقرر شد در تقسیمات کشوری جزو اولویت ها قرار گیرد و در دولت مطرح شود. مسئله شرکت هایی که در البرز هستند اما در تهران شده و مالیات پرداخت می کنند را وزیر صمت پیگیری کند. این موضوع باید در استان هایی که توسعه یافتگی از ضرورت های آن هاست پیگیری شود.

انتهای پیام/ص

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار