مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین؛

جهاد تبیین، تکلیف واجب عینی برای رسانه است/تمکین ۱۲ درصدی متصرفین در اراضی موقوفه استان به قانون وقف

حجت الاسلام مجیدی گفت: رسانه یک تکلیف واجب عینی دارد و آن جهاد تبیین است که باید واقعیت‌ها را به جامعه بگوید و در این میان کسی انتظار ندارد که رسانه‌ها چشم خود را بر حقایق ببندند اما توقع این است که منصفانه نکات را بیان کنند.
کد خبر: ۹۴۲۶۸۸۳
|
۳۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۳

قزوین_به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، حجت الاسلام سیدمصطفی مجیدی مدیر کل اوقاف و امورخیریه استان قزوین در نشست صمیمی و ضیافت افطاری که با روحانیون اعزامی به بقاع متبرکه و اماکن مذهبی استان قزوین در سالن جلسات شهید احمدکاظمی اداره کل اوقاف و امورخیریه استان قزوین برگزار شد بیان کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری بقعه و مسجد باید قائد باشد و لازمه قائد بودن وجود امام جماعت و روحانی قائد در آن است.

وی در ادامه در خصوص جایگاه تبلیغ در دین مبین اسلام گفت: اسلام دین خیر و سعادت و دین تبلیغ به خیر و نیکی است و هر مسلمانی موظف به تبلیغ خیر و خوبی و نفی شر و بدی است. از این‌رو از همان ابتدای ظهور اسلام تبلیغ مورد توجه و عنایت خاص رسول‌خدا (ص) و بالطبع اصحاب و یارانش بود و دامنه این توجه به واسطه سخنان پیامبراکرم (ص) در زمینه اهمیت تبلیغ، نزد مسلمانان بیشتر نیز شد.

حجت الاسلام مجیدی در ادامه با اشاره به جایگاه مبلغین در اسلام اظهار کرد: برای مبلغ در اسلام مقامی رفیع در نظر گرفته شده است. پیامبر (ص) در ضمن سخنانی علاوه بر تشویق مسلمین به امر تبلیغ، به درجات مبلغین پرداخته‌ و فرموده اند: «خداوند شاد کند، کسی را که چیزی از ما می‌شنود و آن را همان‌گونه که شنیده به دیگران می‌رساند، چه بسا شنونده‌ای که ظرفیتش از رساننده بیشتر است.» ایشان بهترین امت خود را کسی معرفی کرده‌اند که مردم را به سوی خداوند متعال می‌خواند و بندگان خدا را با او دوست می‌سازند.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان قزوین در ادامه با اشاره به کمیت و کفیت موقوفات در استان قزوین عنوان کرد: استان قزوین دارای ۸۱۴ موقوفه است که ۵۰۳ مورد آن مربوط به پیش از انقلاب است. از سال ۱۳۲۴ تا ۱۳۵۷ به دلیل قانون اصلاحات ارضی در کشور و به دلیل پایلوت بودن قزوین برای اجرای این طرح حتی ۱ وقف هم نداریم. از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۴ نه تنها وقف در استان قزوین بلکه در کشور هم رونق داشت و بالغ بر ۵۰۰ مورد وقف در استان داشتیم که غالب آنها بانیت عزاداری حضرت سیدالشهدا(س) می باشد.

وی افزود: ۳۴ هزار و ۹۰۰ رقبه موقوفه با مساحت بالغ بر ۱۵۰ هزار هکتار در استان قزوین وجود دارد. مساحت استان یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است که ۷۷۰ هکتار آن متعلق به منابع طبیعی است و حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار هکتار آن را شهرها و روستاها تشکیل می‌دهند و مستثنیات استان نیز ۷۰۰ هزار هکتار است که از این میزان بالغ بر ۱۵۰ هزار هکتار وقف است. بر این اساس ۲۰ درصد اراضی استان موقوفه بوده که ارزش ریالی آن بالغ بر ۳۵۰ هزار میلیارد تومان است.

حجت‌الاسلام مجیدی یادآور شد: ۱۲ درصد متصرفین در اراضی موقوفه قانون وقف را تمکین کردند اما ۸۷ درصد آنان حقوق موقوفه را پرداخت نمی‌کنند که اگر یک درصد آن را پرداخت شود سالانه ۳۵۰۰ میلیارد تومان درآمد موقوفه در استان خواهیم داشت که با این رقم می‌توان اقدامات عمرانی گسترده‌ای را در سطح استان انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: منبر نیز یک رسانه است که باید از آن استفاده شود. رسانه یک تکلیف واجب عینی دارد و آن جهاد تبیین است که باید واقعیت‌ها را به جامعه بگوید و در این میان کسی انتظار ندارد که رسانه‌ها چشم خود را بر حقایق ببندند اما توقع این است که منصفانه نکات را بیان کنند.

حجت‌الاسلام مجیدی تصریح کرد: ، امروز تبیین وقف و بیان عملکرد آن و کارکرد موقوفات نوعی از «جهاد تبیین» است و توقع ما از شما این است که با اخلاق‌مداری و تکریم وقف و کارکردهای آن را تبیین کنید.

گفتنی است در ادامه این نشست مبلغین به بیان نظرات انتقادات و پیشنهادات خود پرداختند.

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار