به گزارش خبرنگار بسیج، محمد عباسی در اولین یادواره شهدای شهرداریهای استان سمنان در شهرداری شاهرود با اشاره به اینکه بعد از گذشته سالها هنوز شهید مهدی باکری مشهور به آقا مهدی است نه مهندس و شهردار، افزود: از طرفی شهدای مظلوم و گمنام شهرداری مثل غلامرضا خسروجردی و موسی دشتی نیز داریم و این ویژگی ممتاز و برجستهای است که سردار را کنار سرباز جا داده و معرفت قصه عاشورایی ماست که امام و امت در کنار هم هستند.
او افزود: در قصه عاشورا، هم میتوان به امام حسین نازید و هم به یاران ایشان و امام و امت در کنار هم هستند که ویژگی مهمی است.
این نویسنده دفاع مقدس با اشاره به اینکه مرصاد باشکوهترین حماسه در طول تاریخ استان و قومس است که کشور و انقلاب و آرمانهای امام را نجات دادند، گفت: هشت سال دفاع مقدس جنگ یک سمت و ماههای آخر دفاع مقدس از فروردین سال ۱۳۶۷ که فاو سقوط کرد تا مرصاد یک سمت دیگر است.
او ادامه داد: در ماههای آخر دفاع مقدس دائم خبر میرسید نقطهای سقوط کرد و به تصرف دشمن درآمده است، در جبهه جنوبی و جبهه میانی دشمن وارد شد و روزهای تشکیل جام زهر بود و بدتر از روزهای آغازین جنگ و جبههها خالی میشد و دشمن جلو میآمد.
عباسی اضافه کرد: در سه مرداد سال ۱۳۶۷ دو روز قبل از عملیات مرصاد وقتی منافقین آمدند، ۱۷۰ کیلومتر روی جاده شش متری حرکت کردند که خود را به کرمانشاه برسند و بعد ۴۸ ساعت خود را به تهران برساند و کار نظام جمهوری اسلامی را تمام کنند و چهارم مرداد جشن پیروزی بگیرند.
او خاطر نشان کرد: منافقین تا ۳۴ کیلومتری کرمانشاه آمدند و شهرهای مختلفی را گرفتند، اما متوقف شدند و این جاست که حماسه تیپ ۱۲ قائم را باید گفت.
این پژوهشگر دفاع مقدس با اشاره به اینکه در مرصاد کارگرها مهندسی کردند و جنگ در اینجا تبلور فقر و غنا بود، افزود: نیروهای حاج عبدالله عرب نجفی گردان سیدالشهداء شاهرود یکم مرداد از شاهرود میآیند که جنوب بروند نه غرب و در نیروهای این گردان مجروح و جانباز نیز حضور داشتند و ۹ شهید از ۲۹ شهید این عملیات که از شهرستان شاهرود هستند کارگر ذوب آهن هستند که بیشترین شهدا این عملیات در کشور را تقدیم کردند.
عباسی تصریح کرد: منافقین مرز را درنوردیدند و به خاکریز حاج عبدالله عرب نجفی که رسیدند کارشان تمام شد و روز چهارم مرداد گردان شاهرود پشت خاکریز و گردان دامغان در خاکریز اول و گردان امام رضا (ع) با دشمنان تا بن دندان مسلح مواجه شدند.
او با بیان اینکه یک قرن شهرداری ما یک شهید داده و آن هم شهید غلامرضا خسروجردی که سه سال سابقه حضور در شهرداری دارد، ادامه داد: حاج عبدالله عرب نجفی و حاج رجب بینائیان که کارگر ذوب آهن بودند، فرمانده گردان در عملیات مرصادند و شهید محمود حاج قاسمی نیز که کارگر است در این عملیات سوار بلدوزر شده و خاکریز میزند در حالی که سیبل دشمن است و حتی وقتی رادیاتور بلدوزر سوراخ میشود، با دبه روی رادیاتور آب میریزد تا خاکریز زده شود.
این راوی و رزمنده دفاع مقدس تاکید کرد: کشور و انقلاب و آرمانهای امام مرهون رشادتهای این شهداست، اما متاسفانه ما یک بلوار و میدان و تصویری و تندیسی در شهر نیست و باید توجه داشت.
او با بیان اینکه شهدای ما گمنام و مظلوم هستند، افزود: متاسفانه ایثارگران ما نیز در گمنامی مشغول فعالیت هستند و سهم آنها از انقلاب همان بوده که قبل از جنگ داشتند و متاسفانه طور دیگری در جامعه بیان میشود که جای تأسف دارد.