حیا نشانه خرد و دین داری و نشانه محبوبیت نزد خداوند است

خندابی گفت: اگر حیا نباشد فرد عبادت نمی کند، احترام نمی گذارد، حریم ها شکسته می شود بنابراین حیا نشانه خرد و دین داری و نشانه محبوبیت نزد خداوند است.
کد خبر: ۹۴۴۴۱۸۳
|
۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۹

به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان، کارگاه آموزشی بانوی عفیفه به مناسبت هفته عفاف و حجاب، بصورت ویدئو کنفرانس با حضور زکیه مومن(مسئول بسیج بانوان توانیر)، ام البنین داور نژاد مسئول بسیج خواهران بسیج کارمندان سپاه سلمان استان و کلیه اعضای شورای بسیج برق های منطقه ای با سخنرانی مریم خندابی(مدرس دانشگاه و شورای عالی انقلاب فرهنگی) در زمینه عفاف و حجاب برگزار شد .

مریم خندابی، مدرس شورای عالی انقلاب فرهنگی در طرح ازدواج در این کارگاه آموزشی در باب حجاب گفت: حجاب، به معنای پوشش اسلامی بانوان است که دارای دو بُعد ایجابی و سلبی است.

وی افزود: بُعد ایجابی آن، وجوب پوشش بدن و بُعد سلبی آن، حرام بودن خودنمایی به نامحرم است که این دو بُعد باید در کنار یکدیگر باشد تا حجاب اسلامی محقق شود.

مدرس شورای عالی انقلاب فرهنگی در طرح ازدواج با اشاره به این مطلب که گاهی ممکن است بُعد اول باشد، ولی بُعد دوم نباشد، ادامه داد:  در این صورت نمی‎توان گفت که حجاب اسلامی محقق شده است و بانوی مسلمان باید تلاش کند تا دو بعد را در کنار هم داشته باشد .

خندابی با اشاره به این مطلب که عفاف نيز ،دو مفهوم دارد،بیان کرد:  يك مفهوم عام‌ كه‌ عبارت‌ است از خويشتن‌داري در بـرابر هـرگونه تمايل‌ افراطي‌ نفساني‌ و مفهوم‌ خـاص‌ آنـ‌ خودداري از تـمايلات افـراطي جـنسي است.

این مسئول تصریح کرد: اگر حیا نباشد فرد عبادت نمی کند، احترام نمی گذارد، حریم ها شکسته می شود بنابراین حیا نشانه خرد و دین داری و نشانه محبوبیت نزد خداوند است.

وی اظهار داشت: در قران  کریم 7 مورد از حیا ذکر شده است که حیای مثبت وخوب هستند و انسان باید آن ها را رعایت کند.

خندابی حیا چشم را اولین نوع حیا دانست که باید چشم را در مقابل نگاه به نامحرم حفظ کرد و حیا دوم را حیا در گفتار و کلام  دانست که عفت کلام داشته باشیم .

مدرس شورای عالی انقلاب فرهنگی در طرح ازدواج سومین حیا را در شنیدن، عنوان کرد و ادامه داد: باید گوش را از شنیدن غیبت و تهمت و موسیقی حرام باز داریم.

وی تصریح کرد: چهارمین حیا در پندار است که سوء ظن نداشته و نسبت به یکدیگر بدبین نباشیم،  پنجمین حیا، حیا در حرکت و رفتاراعضای بدن و نوع راه رفتن است که سبب تحریک و گناه نشویم، ششمین حیا، حیا در پوشش است که متاسفانه برخی زنان با پوشیدن ساپورت روسری نامناسب باعث بروز هنجار در جامعه می شوند و هفتمین حیا در روابط اجتماعی با پدر و مادر، همسایه و همکاران است که باید رعایت شده و مورد توجه قرار گیرد .

این مسئول در پایان اظهار داشت: حیا نمک وجود زن است حیا در زن زیباتر از حیا در مردان است  چرا که شاکله وجودی زن اقتضای بیشتری به حیا دارد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار