۲۳ / تير / ۱۴۰۴ - 14 July 2025
17:30
کد خبر : 9445264
۱۰:۲۶

۱۴۰۱/۰۴/۲۶
جریان غدیر و نیاز جامعه به تعهد، پایبندی به اخوت و ولایت پذیری

علی(ع)، محور صراط حق و وحدت در مقابله با تفرقه است/امیرمومنان تفسیر سیره پیامبر و قرآن است

مسوول نمایندگی ولی فقیه در سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین گفت: اگر بگوییم غدیر صدها پیام دارد مهمترین پیام این است که وحدت واقعی در پرتو امیرالمومنین بعنوان صراط حق حرکت کردن است و فاصله از این پرتو جامعه را گرفتار تفرقه می شود.

قزوین_ به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، آموزه های اخلاقی در دین اسلام از جایگاه والایی برخوردارند تا آنجا که پیامبر اکرم(ص) فرموده اند: «انّی بُعثتّ لِاتمّمَ مکارمَ الاَخلاق. همانا برانگیخته شدم تا مکارم اخلاق را تکمیل کنم.» پیامبر اسلام(ص) و ائمه اطهار(ع) و پیروان راستین آنان، نه فقط مروجان راستین آموزه های اخلاقی بوده اند، بلکه خود آنان آینه تمام نمای آن فضائل نیز بوده اند.

بعثت پیامبر، ضلال مبین را از بین برد

واقعه غدیر خم از ابعاد مختلف و از جهات متفاوت دارای درخشندگی و تلألو خاصی در تاریخ اسلام است. غدیر خم نه تنها جایگاه ویژه ای در حوزه مسائل اعتقادی، سیاسی و اجتماعی و غیره داشته است؛ بلکه در حوزه مباحث مربوط به اخلاق نیز بسیار قابل توجه بوده است و می تواند در همه جوانب زندگی، برای ما راهگشا، مفید و کارآمد باشد. اندیشمندان غربی در دوره جدید، به سوی رفتار شناسی در اخلاق رفته اند و علم اخلاق را در حوزه رفتار اخلاقی دیده اند.

اولین مسئله ای که در غدیر خم به لحاظ اخلاقی مورد توجه قرار می گیرد، مسأله کامل نمودن و به پایان رساندن شایسته هر کاری و به اصطلاح «تعهد» است.

دین اسلام، زن و شخصیت زن را نجات داد

حجت الاسلام والمسلمین علی معبودی مسوول نمایندگی ولی فقیه در سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین در گفتگو با خبرنگار بسیج با اشاره به نیاز جامعه به متعهد بودن در بعد اخلاقی غدیر، «مسوولان، مردم، اعضای خانواده» بیان کرد: چهار حادثه مهم در تاریخ اسلام وجود دارد که سه حادثه بزرگ اتفاق افتاده و یکی از این حوادث در حال رخداد است. اولین حادثه، «بعثت» است که امیرالمومنین در کتاب پرمحتوایی نهج البلاغه در این زمینه به طور مفصل صحبت کرده و در قرآن نیز آمده که با بعثت پیامبر(ص) آنچه که اتفاق افتاد این بود که ورود پیامبر ضلال مبین را از بین برد.

وی گفت: به بیان قرآن، مردم در ضلال مبین بودند. یعنی هم از نظر اعتقادی در گمراهی بودند و هم از نظر رفتاری در گمراهی بودند که زنده به گور کردن دختران مصداق این مهم است و یکی از بزرگترین خدمات دین مبین اسلام برای ثبات شخصیت و جایگاه زن همین است که اسلام زن و شخصیت زن را نجات داد. از نظر اجتماعی در گمراهی آشکار بودند چرا که مدام در حال جنگ بودند. لذا بعثت یکی از حوادث مهم در تاریخ بشریت است و غدیر نقطه عطف دیگری در تاریخ بشر محسوب می شود. بعثت، مردم را از گمراهی آشکار نجات داد و غدیر برای این بود که مردم دوباره به گمراهی آشکار بازنگردند.

غدیر، انتخاب شایسته ترین انسان به عنوان امام و ادامه دهنده مسیر نبوت است

مسوول نمایندگی ولی فقیه در سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین در ادامه اظهار کرد: حادثه سوم، واقعه عاشوراست که متاسفانه به لحاظ اینکه مردم پس از ارتحال پیامبر(ص) قدر نعمت را ندانسته و به اکمال دین عمل نکردند و لذا همان گمراهی مبین به جامعه بازگشت و نتیجه اش رخ دادن واقعه کربلا بود و مردم در مقام مسلمان، اسلام مجسم را به شهادت رساندند و سر مبارک ایشان را بر نیزه کردند.

حجت الاسلام معبودی عنوان کرد: حادثه چهارم، ظهور آخرین ذخیره الهی است. همه این حوادث دارای جنبه و تحلیل تاریخی هستند و خداوند به پیامبر(ص) دستور داد که در روز غدیر شایسته ترین انسان را به عنوان امام و ادامه دهنده مسیر نبوت بر بشریت انتخاب کند. طبیعتاً اگر به این پیام الهی، جامعه بشری یعنی مردم همان زمان عمل می کردند و به جای غدیر، سقیفه را قرار نمی دادند وضعیت بشر بسیار مناسبتر بود اما متاسفانه همان تفکرات جاهلی و یا نفوذ منافقین باعث شد که ما به مرحله ای برسیم که بجای غدیر، سقیفه ایجاد شد و اخلاق مجسم پایمال شد.

امیرمومنان تفسیر اخلاق و سیره پیامبر و تفسیر قرآن است

وی افزود: امیرالمومنین که در ابعاد فردی و اجتماعی اخلاق مجسم بودند و می توانستند این اخلاق را در جامعه را منتشر کرده و بشریت از این دریای اخلاق بهره مند شوند، متاسفانه ۲۵ سال خانه نشین شدند و در واقع به این پیام مهم غدیر که چنانچه ما نیازمند به اعتقاد صحیح، رفتار اجتماعی درست هستیم، نیارمند یک اخلاق پیامبری و قرآنی درست هستیم که امیرمومنان تفسیر اخلاق و سیره پیامبر و تفسیر قرآن بود.
مسوول نمایندگی ولی فقیه در سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین اظهار کرد: در خطبه پیامبر(ص) در روز غدیر، حدود ۳۰ مرتبه در خصوص امیرالمومنین صحبت شده که این امر نشان از این است که اگر به دنبال جامعه اخلاقی هستیم باید بر محور امام علی(ع) باشیم. در بعد اخلاقی پیامبر(ص) در غدیرخم با معرفی امیرالمومنین به جامعه بشری این پیام را می دهد اگر بخواهید به حیات واقعی برسید باید بر مدار امیرمومنان بعنوان قرآن ناطق، عامل به همه فضایل اخلاقی و انسان کامل بچرخید و بر اساس فضایل اخلاقی امیرمومنان، حرکت کنید.

حجت الاسلام معبودی در ادامه با اشاره به زیباترین جلوه غدیر یعنی عقد اخوت و برادری و تاثیر این پیمان در مقابله با فتنه دشمن و تفرقه افکنی تصریح کرد: اساسا اسلام برای وحدت جامعه آمد چرا که پیش از اسلام، انشقاقی در جامعه ایجاد شده بود و پیامبر آمد تا مردم را متحد کند و قرآن نیز بر این امر تاکید دارد که به ریسمان الهی چنگ بزنید و از آن جدا نشوید. ریسمان الهی، یعنی قرآن و ولایت و بر اساس دستور خداوند، پیامبر در مدینه عقد اخوت بستند و مسلمانان را بایکدیگر برادر خوانده و خود نیز با امیرالمومنین عقد اخوت بستند تا جایگاه امیرالمومنین برای مردم تبیین شود.

مسوول نمایندگی ولی فقیه در سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین تصریح کرد: غدیر نیز بر این بود تا مردم متفرق نشوند و اگر جامعه بخواهد به اهداف خود برسد، یکی از راه های آن وحدت و انسجام است. جامعه متفرق قطعا نمی تواند در زمینه های مختلف رشد و بالندگی داشته باشد. در خطبه غدیر پیامبر می فرماید ای مردم صراط مستقیمی که خدا به تبعیت از آن امر کرده بود و من، آن صراط مستقیم بودم، بعد از من، این صراط مستقیم، علی و فرزندانش است.

وحدت واقعی در پرتو امیرالمومنین بعنوان صراط حق حرکت کردن است و فاصله از این پرتو جامعه را گرفتار تفرقه می شود

وی اضافه کرد: یعنی اگر بخواهید جامعه دینی بر یک محور حرکت کند باید دور علی(ع) بچرخید زیرا آن انسجام و اتحاد حقیقی زمانی رخ می دهد که بر محور امام نور باشد چرا که امام نار جامعه را متفرق می کند. در جریان غدیر، وقتی همه با امیرالمومنین بیعت کردند، اما پس از وفات پیامبر(ص) به دلیل نفوذی که وجود داشت در جامعه چنددستگی ایجاد شد و آثار آن چند دستگی تا کنون ادامه دارد و نهایتا امروز متاسفانه در برخی کشورها شاهد هستیم که با بدترین دشمنان دین وحدت برقرار می کنند در حالی که به راحتی مسلمانان را می کشند. اخوت و برادری از مهمترین پیامهای غدیر است. اگر بگوییم غدیر صدها پیام دارد مهمترین پیام این است که وحدت واقعی در پرتو امیرالمومنین بعنوان صراط حق حرکت کردن است و فاصله از این پرتو جامعه را گرفتار تفرقه می شود.

حجت الاسلام معبودی در ادامه با اشاره به آموزه ولایت پذیری در فرهنگ غدیر و میزان ولایت پذیری در اقشار مختلف بیان کرد: ولایت پذیری از صحنه غدیر، نمایان شد. ما می توانیم جامعه را به چند دسته تقسیم کنیم. دسته ای خواص اهل حق داریم که در مسیر حق هستند و یک دسته خواص باطل داریم که در مقابل ولایت می ایستند. خواص اهل حق به دو دسته تقسیم می شوند. برخی بصیر هستند و برخی بی بصیرت هستند و میزان ولایت پذیری آنها مشخص است.

وی افزود: خواص اهل حق که بصیر بودند همچون ابوذرها، مقدادها، سلمان ها، تا آخرین نفس از ولایت دفاع کرده و پشت سر ولایت حرکت کردند. اما خواص بی بصیرت همچون ابوموسی اشعری که در جریان جنگ جمل، با بی بصیرتی قدرت تشخیص حق و باطل را از مردم گرفت. امروز نیز برخی افراد در جامعه هستند که در مقابل ولایت هستند و تکلیف آنها روشن است. اما اکثریت مردم ولایت پذیری و ولایت مدار هستند و با حضور این مردم بصیر توانستیم از گردنه های سخت و تاریخی انقلاب بگذریم.

مسوول نمایندگی ولی فقیه در سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین اضافه کرد: متاسفانه تعدادی خواص نیز وجود دارند که بصیرت نداشته و گاهی بنام ازادی، عدالت، استقلال و غیره در تلاش هستند تا برای ولایت تعیین تکلیف نمایند اما این کار، ولایت پذیری نیست. ولایت پذیری یعنی پذیرش سخن ولی فقیه بعنوان سخن حق. اینها در ظاهر انقلابی هستند اما چون فهم دقیقی از ولایت ندارند لذا مسیر را اشتباه می روند. اکثریت مردم درس غدیر را به خوبی فرا گرفته اند و از ابتدای انقلاب این درس را عملیاتی کرده اند.

به گزارش بسیج، غدیر دارای آموزه ها و ابعاد مختلفی است که بیان هریک از این ابعاد در این مقال نمی گنجد اما مسلما بر هیچ انسان بصیری پوشیده نیست که آموزه های این جریان مهم و تاریخی برگرفته از آنچیزی است که خداوند برای جریان یک زندگی سالم بر جامعه بشری واجب دانسته و اخوت دو اصل مهم نبوت و ولایت، در جریان غدیر، پیام های مهم انسانی و قرآنی همچون برادری، ولایت پذیری، خداشناسی و غیره نمود می یابد که تک تک این پیامها نیاز مبرم جامعه امروز بشری است.

انتهای پیام/۱۰۱۰


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید