برگزاری آیین نقد کتاب «آسمان چهارم» در کتابخانه علامه امینی ملایر
به گزارش خبرگزاری بسیج، پرند آزرم از برگزاری آئین نقد کتاب «آسمان چهارم» خبر داد و اظهار کرد: رمان «آسمان چهارم» به روایت واقعه بزرگ غدیر خم از زبان چند نوجوان اشاره دارد، این کتاب در آستانه عید غدیر خم با حضور محمود خلیلی از نویسندگان بومی شهرستان ملایر مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه نقد اقدامی بسیار سازنده در تعالی یک اثر هنری است، گفت: نقد به بررسی نکات مثبت و منفی به طور همزمان پرداخته و با کنار هم قرار دادن نکات مثبت و نقاط ضعف، عملکرد خالق اثر را؛ به صورت منصفانه و مشفقانهای مورد تحلیل؛ بررسی و مداقه قرار میدهد.
یکی از نویسندگان بومی شهرستان ملایر در ادامه از جمله نقاط ضعف این کتاب را طراحی روی جلد آن دانست و افزود: با اینکه کتاب «آسمان چهارم» برای گروه سنی نوجوان طراحی شده ولی به جذابیتهای تصویری توجه نشده و انتخاب شمشیر به عنوان نمادی از مولی الموحدین انتخاب درستی برای یکی از مهربانترین و عدالتورزترین امامان شیعیان ما نیست.
محمود خلیلی همچنین با اشاره به عنوان کتاب، آن را یکی دیگر از نکات قابل توضیح دانست که تنها با حضور نویسنده ممکن و میسر میشد و افزود: عنوان کتاب مشخص نیست که با تخیل فریبا کلهر انتخاب شده یا سندیتی در منابع دینی در این باب وجود دارد که نویسنده اشارهای به این مورد نداشته است.
وی ادامه داد: عدم وجود مقدمه در ابتدای کتاب نیز توجیهی ندارد و ناشر از این فرصت میتوانست برای معرفی نویسنده و انتشارات و احیانا توضیحی در باب انتخاب عنوان کتاب استفاده کند.
این نویسنده ملایری همچنین به شرایط نقد اشارهای داشت و گفت: یکی از بهترین نقدها آن است که با حضور نویسنده و ناشر برگزار شود تا در فرصتی برابر نظرات با هم مطرح و پاسخهایی هم در این میان دریافت و در نهایت مورد پذیرش یا رد قرار گیرد.
وی در پایان از نقاط قوت کتاب به روایت زیرکانه کلهر از تلفیق و کنار هم قرار دادن واقعه تاریخی غدیر خم با داستان دو نوجوان اشاره کرد و تلاشهای نویسنده را برای جذابیتبخشی و ملموستر کردن فضای این واقعه برای نسل نوجوان قابل توجه و تقدیر دانست.
خلیلی نویسنده کتاب «قصه ما راست بود» اضافه کرد: با توجه به تجربه کاری فریبا کلهر در زمینه کار کودک و نوجوان کتاب حاضر جا برای کار بیشتر داشته که احتمالا از نظر ایشان مغفول مانده است.
وی اظهار امیدواری کرد برخی کاستیها از جمله اعرابگذاری نامها و مکانها در چاپهای بعدی از دید ناشر و نویسنده مغفول نماند.
انتهای پیام/