رئیس هیئت‌امنای تکیه حسینی اعظم ارمغانخانه:

به دنبال احیای برخی از برنامه‌های نمادین هنر تعزیه هستیم

زنجان-دوم محرم 1444 هجری قمری مصادف با 9 مرداد ماه 1401 همزمان با تاریخ ورود کاروان امام حسین به کربلا در سال 61 هجری قمری در حرکتی نمادین کاروان سید الشهدا(ع) از مقابل حوزه هنری به سمت پیاده‌راه سبزه میدان (مسجد سید) حرکت خواهد کرد.
کد خبر: ۹۴۴۷۴۰۰
|
۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۱

به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان؛ساعت 10 صبح روز یکشنبه 9 مرداد 1401 مصادف با دوم محرم 1444هجری قمری، کاروان حضرت سید الشهدا(ع) از محل حوزه هنری استان زنجان به سوی پیاده راه سبزه میدان و مسجد سید به صورت نمادین حرکت خواهد کرد.

به دنبال احیای برخی از برنامه‌های نمادین هنر تعزیه هستیم

 

سیروس رستمی، مدیر اجرایی این حرکت نمادین در گفت وگو با خبرنگار بسیج زنجان؛ با اشاره به اینکه در گذشته در سطح استان از این دست حرکتهای نمادین انجام می‌گرفت، اظهار کرد: با گذشت زمان این حرکات به فراموشی سپرده شده بود و برای مدتی این موضوع تعطیل شد.

 

وی بااشاره به اینکه این مراسم در گذشته مصادف با شهادت امام حسین (ع)انجام می‌گرفت اما امسال با در نظر گرفتن تاریخ ورود کاروان امام حسین به کربلا به صورت نمادین این حرکت صورت خواهد گرفت،افزود: ضمن اینکه در راستای اجرای این مراسم جلساتی با حوزه هنری و سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری و برخی دیگر از ارگانها نیز صورت گرفته است.

 

به گفته رستمی، حرکت نمادین کاروان سید الشهدا(ع) در تاریخ10 مرداد ماه 1401 از روبه روی حوزه هنری استان زنجان (چهارراه پایین) شروع می‌شود و همراه با تعزیه‌خوانی سیار تا مقابل مسجد سید( واقع در پیاده راه سبزه میدان) ادامه می‌یابد.

 

رئیس هیئت‌ امنای تکیه حسینی اعظم ارمغانخانه با بیان اینکه این نوع حرکت نمادین در اکثر شهرهای ایران صورت می‌گیرد، اظهار کرد: اگرچه در استان زنجان در گذشته این دست مراسمات صورت می‌گرفت اما به مرور زمان این امر به فراموشی سپرده شده بود که ما به دنبال احیای این موضوع هستیم.

 

وی بابیان اینکه در گذشته در شهرهای مختلف تکیه‌های بسیاری وجود داشت اما اکنون در زنجان تنها تکیه حسینیه است و این مراسمات به فراموشی سپرده شده وکمتر برگزار می شود،گفت: ضمن اینکه قبلا تعزیه در همه مساجد و تکایا برگزار می‌شد ولی اکنون به ورطه فراموشی سپرده شده است و در استان زنجان نیز ما تنها در ارمغانخانه و در روستای مشکین محل مختص تعزیه داریم.

 

رستمی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تعزیه‌خوان‌ها چندان رغبتی برای برگزاری این مراسم نشان نمی‌دانند، از همین جهت و به منظور احیای این مراسم ما اقدام به برگزاری حرکت نمادین کاروان سید الشهدا(ع) کردیم و امیدواریم که این حرکت دیده شود.

 

به گفته این مسئول، تعزیه اکنون بیشتر در خدابنده رواج دارد و انجمن تعزیه در این شهرستان برپا شده است، ضمن اینکه در قیدار نیز حرکت‌های در این زمینه صورت گرفته است و می‌توان اذعان داشت که آموزش و برگزاری کلاس‌های آموزشی در این شهر نیز صورت می‌گیرد.

 

وی با بیان اینکه اگر چه در خود شهر زنجان نیز فعالیت‌هایی در این زمینه صورت می‌گیرد اما به مراتب کمتر از خدابنده و شهرستان قیدار است، افزود: تصور بنده این است که اگر اطلاع‌رسانی در این زمینه بیشتر باشد حتما مردم از این مراسم استقبال خواهند کرد.

 

گفتنی است برگزاری این مراسم هم‌راستا با راهبرد ترویجی نقشه تحول استان و سند زیست بوم حوزه هنری استان زنجان است که با عنوان زنجان پرچمدار هنر عاشورایی و روایت‌گری هنری و انقلابی از فرهنگ عاشورایی تدوین شده است.

 

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار