زخم کالاهای چینی بر تن بانوان کارآفرین یزدی / اعطای وام به جای لوح تقدیر موثرتر است

ر سال جاری بانوان کارآفرین در یزد با هدف به اشتراک گذاشتن تجربیات و چالش‌های کارآفرینی و مسیر رسیدن به موفقیت در این حوزه، آغاز به تشکیل جلسات هم اندیشی کردند و تلاش شد با حضور مقامات استانی در این جلسات، هموار کردن مسیر پر از چالش صنعت را سرعت ببخشند؛
کد خبر: ۹۴۵۵۸۷۲
|
۱۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۷

به گزارش خبرگزاری بسیج ، یک دهه پیش، اقتصاد مقاومتی به عنوان راهکاری برای مقابله با تحریم های غیرمنصفانه غرب به ایران از سوی مقام معظم رهبری عنوان شد و شعار سال جاری با توجه به اهمیت اشتغال آفرینی و حرکت به سوی فناوری های دانش بنیان، از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان « سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین » نام گذاری شد.

در همین راستا زنان و مردان زیادی در عرصه صنعت و تجارت، برای تحقق بخشیدن به سخنان مقام معظم رهبری، تمامی موانع و چالش های پیش روی خود را در مسیر اقتصادی و تجارتی به جان خریدند تا خونی شوند در رگ های کم جان اقتصاد کشور، و استان یزد از این قضیه مثتثنی نیست.

با توجه به آمار بیکاری بانوان در استان یزد، ضرورت اشتغال زایی و کار آفرینی برای بانوان یزدی بیش از گذشته باید مورد توجه باشد و در همین راستا بانوان صنعتگر یزدی پا به عرصه گذاشته و با هموار کردن مسیر رشد و ترقی در این میدان، قدرت زنان در چرخاندن چرخ اقتصاد استان و کشور را به منصه ظهور رسانند.



در سال جاری بانوان کارآفرین در یزد با هدف به اشتراک گذاشتن تجربیات و چالش‌های کارآفرینی و مسیر رسیدن به موفقیت در این حوزه، آغاز به تشکیل جلسات هم اندیشی کردند و تلاش شد با حضور مقامات استانی در این جلسات، هموار کردن مسیر پر از چالش صنعت را سرعت ببخشند؛ اما آیا این حضور واقعا تسریع کننده این روند است؟

*درخواست طرح توسعه را داریم/ « کالای اساسی» مانع اساسی ارزآوری برای کشور

مریم نیک طبع، مدیر عامل و بانوی کارآفرین استان، با اشاره به مشکلات اقتصادی حاکم بر شرایط، عنوان کرد: اجرای طرح توسعه در صنعت می تواند بسیاری از مشکلات کارخانه ها و صنایع را حل کند اما متاسفانه از یک سال پیش که درخواست مطرح شده تاکنون پولی به دست ما نرسیده در حالیکه شرکت های بزرگتر مبالغ مورد نیاز خود را دریافت کردند و بانک ها در برابر پیگیری های ما تنها پاسخ می دهند که بودجه نداریم.



وی افزود: در صورت نداشتن سرمایه چگونه می توان توسعه را انجام داد؟ عدم تخصیص ارز نیمایی برای صادرات به اسم « کالای اساسی» دلیل منطقی نیست، چگونه می شود یک کالا اساسی باشد اما برای کشور ارزآوری نداشته باشد؟

*صادرات یکی از راه های موفقیت در صنعت

احمد آزاد مرد، مدیر انجمن مدیران صنایع استان یزد، با اشاره به اهمیت علوم دانش بنیان در اقتصاد و صنعت اظهار کرد: دانش بنیان یعنی افرادی تحصیلکرده با ایده هایی نو و جدید در راستای ارئه ایده های خود می توانند گام بردارند و با توجه به وضعیت سیاسی کشورهای همسایه، باید با استفاده از افراد تحصیلکرده با ایده های جدید، تمام توان خود را به کار گیریم و وضعیت اقتصادی استان و کشور را بهبود ببخشیم.



وی صادرات را یکی از راه های موفقیت در صنعت دانست و گفت: نباید از موقعیتی که صادرات برای موفقیت یک صنعت ایجاد می کند غافل شد و همواره باید برای معرفی محصولات خود به سایر کشورها تلاش خود را به کار گیریم و همچنین با طرح مسائل و مشکلات موجود در این مسیر، به راه حلی کارآمد دست یابیم.

*سه دوره صنعتگر برتر تنها یک لوح تقدیر/ به جای لوح تقدیر وام بدهید

الهام حسینی، صادر کننده برتر در استان، با اشاره به مشکلات موجود در مسیر صادرات برای بانوان کارآفرین اظهار کرد: هموار کردن مسیر ناهموار صادرات طلا با سختی های بسیار، فقط گوشه ای از تلاش های شبانه روزی ما است اما قیمت انس، سنجیدن ارزش ارز با قیمت دلار، اجبار فروش نقدی به علت ریسک بالا و ... از جمله مشکلاتی بود که با آن دست و پنجه نرم کردیم.

وی افزود: سه مرتبه از من به عنوان بانوی برترصادر کننده در استان تقدیر شد اما با لوح تقدیر؛ سوال من این است که این لوح تقدیر چه فایده ای دارد؟ نشستن مسئولان به پای درد و دل مدیران صنایع و حل مشکلات آنها از یک لوح تقدیر می تواند بیشتر موثر باشد.

حسینی تصریح کرد: ارزش افزوده ی سه سال پیش را هنوز دولت به من برنگردانده و این خود یک ضرر بزرگی است که دولت گذشته به کار من وارد کرده و من همچنان باید برای گرفتن وام 4 درصدی با هزاران مشکل دست و پنجه نرم کنم و در آخر هیچ وامی به من و کسب و کارم تعلق نگیرد.

*مهارت پایین و توقعات بالای متقضیان کار

بر اساس مشکلاتی که از سوی مدیران کسب و کار مطرح شد عمده متقاضییان کار نه تنها مهارت و دانش کافی در زمینه کاری مطرح شده ندارند، بلکه خواستار حقوق بالا، پورسانت های کلان و مزایای نا متعارف هستند و علیرغم پذیرش این افراد، به علت نداشتن روحیه کاری، بدون انجام تعهدات خود کار را نیمه کاره رها می کنند و تنها می گویند« برای ما سخت بود».

همین مسئله به طور فزاینده و عجیبی صاحبان صنایع را با کمبود نیروی کار ماهر، توانمند و متعهد رو به رو کرده و گرانی و شرایط سخت اقتصادی از جمله عواملی است که به بالا رفتن توقعات متقضیان کار، دامن می زند.

*برجام دلیل دیر آمدن کد بانکی است؟!/ واردات اجناس چینی عامل کشته شدن کسب و کارهای نساجی در یزد

سخت بودن شرایط اعطای تسهیلات بانکی به صاحبان مشاغل می تواند یکی از گزینه هایی باشد که هر کسب و کاری را از ادامه دادن ناامید کند و این ناامیدی زمانی تشدید می شود که دلایلی همچون « به خاطر اینکه برجام در حال اجراست کد بانکی دیر به دست شما می رسد» به میان بیاید.

در صورتی که شرایط اعطای وام و تسهیلات به صاحبان مشاغل سخت و پیچیده است، واردات اجناس چینی به کشور بزرگترین لطمه را به ریشه یک کسب و کار وارد می کند و این زمانی به بحران تبدیل می شود که کالای ایرانی با کیفیت بالاتری در این بحران اقتصادی تولید شده اما کالای چینی بی کیفیت با قیمتی پایین تر وارد بازار رقابتی می شود.

*60 درصد پیشرفت فیزیکی شرط حمایت بازپرداختی است

مسعود عظیمی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، در پاسخ به سوال خبرنگار یزدرسا در زمینه سه مشکل عمده کارآفرینان به ویژه بانوان کارآفرین در مورد اعطای تسهیلات بانکی به صاحبان مشاغل، نحوه پیدا کردن بازار کار خارجی برای صادرات و انتقال صنایع داخل شهر به شهرک های صنعتی اظهار کرد: بالغ بر 2 هزار واحد صنعتی در شهرک صنعتی وجود دارند که بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و واحدهای صنعتی که قصد انتقال از شهر به شهرک های صنعتی را دارند باید حداقل 60 درصد پیشرفت فیزیکی در ساخت زمین خود در شهرک های صنعتی داشته باشند و واحدهای کمتر از این میزان برای حمایت بازپرداختی و اعطای تسهیلات پذیرش نمی شوند.



وی افزود: کارآفرین اگر در بخش حقیقی باشد مشمول دریافت تسهیلات نمی شود و حتما باید شرکت تاسیس کند تا تسهیلات کارآفرین حقوقی، شامل حال وی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تصریح کرد: خلاقیت، توانمندی، فناوری و کیفیت در پیدا کردن بازار داخلی و خارجی نقش اصلی را ایفا می کنند و کارآفرینان و صاحبان مشاغل باید این چهار اصل مهم را در حوزه کاری خود بیش از گذشته مورد توجه قرار دهند تا شبکه سازی بهتر اتفاق بیوفتد.

*بازار چین و ترکیه در ایران بی رقیب شده اند

خلاقیت، توانمندی، فناوری و کیفیت در سخن تضمین کننده ی استواری یک کسب و کار است اما بازار چین، ترکیه و ... انقدر رونق یافته است که حداقل یک نسل باید در این بازار موی سر سپید کنند تا بتوانند توان رقابت با این بازار ها را در داخل ایران داشته باشند، دستیابی به بازار خارج از ایران و رقابت با غول صنعت دنیا، به جز چهار اصل مطرح شده نیازمند حمایت دولتی است نه لوح تقدیر.

صاحبان و مدیرانی که به زحمت سرپا ایستاده اند و بار سنگین شرایط اقتصادی را بر دوش خود تحمل می کنند تا چرخ صنعت همچنان بچرخد، و این صبر و پایداری بسیار قابل تقدیر است اما همچنان این پرسش مطرح است که جلساتی با حضور مسئولان استانی، بدون انتقال تجربه توسط صاحبان مشاغل تا جلسه دیگر و بدون پیگیری حل مشکلات مشاغل دیگر، آیا راهگشا است؟ امید است با هدفمند شدن موضوعات و جلسات، مسیر سخت کارآفرینی برای کارآفرینان هموار شود.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار