خبرهای داغ:
در نشست تخصصی بررسی تحولات کرانه باختری مطرح شد؛

مقاومت در فلسطین مولود جنبش جهاد اسلامی است/ تغییر روش مقاومت در کرانه باختری معادلات رژیم صهیونیستی را برهم زد

اکثر عملیات و تحرکات مسلحانه ضد صهیونیستی اخیر را جوانانی انجام داده اند که پس از معاهده ننگین اسلو به دنیا آمده اند. آن‌ها جذب جهاد اسلامی شدند چرا که مقاومت را به عنوان تنها گزینه رهایی از اشغال سرزمین مادری خود می‌دانند.
کد خبر: ۹۴۵۶۰۷۸
|
۱۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۴

به گزارش خبرگزاری بسیج، نشست تخصصی "بررسی آخرین تحولات کرانه باختری" با نگاه خاص به "جنین" به عنوان کانون مقاومت در کرانه باختری صبح امروز در محل جمعیت دفاع از ملت فلسطین برگزار شد.

در این نشست که با حضور فعالان حوزه فلسطین و اصحاب رسانه برگزار شد ناصر ابو شریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین؛ حسین رویوران، معاون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین؛ دکتر سید رضا صدرالحسینی، کارشناس ارشد غرب آسیا و دکترعلیرضا عرب، کارشناس ارشد غرب آسیا به تبیین تحولات کرانه باختری و نقش جنین در گسترش عملیات‌های مسلحانه در این منطقه پرداختند.

ناصر ابو شریف نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در این نشست گفت: آنچه که به طور خاص در افزایش خیزش ضد صهیونیستی در کرانه باختری در دو سال اخیر مؤثر بوده است را باید در تحولات شیخ جراح و نبرد سیف القدس ارزیابی کرد. تحول بنیادینی در حوزه مقاومت در کرانه باختری رخ داده است به این معنی همان تعداد عملیاتی را جهاد اسلامی ظرف یکسال علیه اشغالگران انجام می‌داد اکنون تنها ظرف یک ماه صورت می‌گیرد که این یک تحول جدی محسوب می‌شود ونشان دهنده سرعت و افزایش حجم عملیات در کنار تحول در کیفیت عملیات‌ها است.

وی با اشاره به اینکه نسل جوان فلسطین به دنبال بازپسگیری سرزمین مادری خود است گفت: اکثر عملیات‌ها و تحرکات مسلحانه ضد صهیونیستی اخیر را جوانانی انجام داده اند که پس از معاهده ننگین اسلو به دنیا آمده اند. آن‌ها جذب جهاد اسلامی شدند چرا که مقاومت را به عنوان تنها گزینه رهایی از اشغال سرزمین  مادری خود می‌دانند و آن را اولویت خود قرار دادند و در این راه وارد معادلات سیاسی نشده اند.

نماینده جهاد افزود: عملیات اخیر در دره اردن یک منطقه کاملاً امنیتی به شمار می‌رود در واقع نشان از اراده مقاومت در گسترش جغرافیایی عملیات‌های ضد صهیونیستی است. تقریباً همه بازداشتی‌ها در کرانه باختری که روزانه به طور متوسط ۲۰ نفر است، از نیرو‌های جهاد اسلامی هستند. هرچند دشمن تلاش دارد با این اقدام توان جهاد اسلامی را تضعیف کند، اما اراده جوانان کرانه هر روز بیشتر می‌شود.

ابو شریف اضافه کرد: مقاومت جوانان عضو جنبش جهاد اسلامی در زندان‌های رژیم صهیونیستی هم رو گسترش است. روز پنجشنبه گذشته قرار بود شرایط سخت‌تری را بر اسرای فلسطینی تحمیل کنند، اما ۱۲۰۰ اسیر عضو جهاد اسلامی تصمیم گرفتند که دست به اعتصاب غذا بزنند که رژیم صهیونیستی ناچار شد تا کتباً همه شرایط اسرا را بپذیرد که این خود یک موفقیت بزرگ است و نشان دهنده روند رو به گسترش مقاومت در حوزه‌های مختلف ابزاری و جغرافیایی و کیفی است.

سید رضا صدرالحسینی، کارشناس ارشد غرب آسیا در این نشست با اشاره به این نکته که در تحولات حوزه فلسطین ما شاهد روند رو به رشد مقاومت ضد صهیونیستی و روند نزول رژیم صهیونیستی توامان هستیمافزود:  مقاومت در حال بالندگی است و به همان میزان رژیم صهیونیستی رو به حضیض نهاده است. نظامیان رژیم صهیونیستی انگیزه‌های اسلاف خود را ندارند. پدیده‌های رو به گسترش فرار سربازان و نیز فروش اسحله به یک رفتار روزمره در ارتش صهیونیستی تبدیل شده است.

کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا افزود: صهیونیست‌ها تلاش دارد با عملیات روانی این ناکامی‌های پوشش دهد. مثلا با بزرگنمایی یک موفقیت خیلی کوچک تلاش می‌کند خود را همچنان در اوج به تصویر بکشد. رابطه با بحرین و امارات که اساسا در سطح منطقه در ابعاد راهبردی جایگاهی ندارند را یک موفقیت بسیار بزرگ معرفی می‌کند.


در واقع با یک جنگ شناختی در سطح داخلی و منطقه‌ای و حتی در داخل ایران تلاش دارند خود را در سطح منطقه له نوعی قادر و توانا به انجام هر کاری نشان دهند.


صدرالحسینی با اشاره به مشکلات زیاد ارتش رژیم صهیونیستی: رژیم صهیونیستی مشکلات زیادی دارد که تقریبا همه آن‌ها به گسترش مقاومت‌های ضد صهیونیستی بر می‌گردد. ناتوانی رژیم صهیونیستی در حوزه مقابله با بیماری کرونا و حتی کمبود معلمین در آستانه بازگشایی مدارس به دلیل مهاجرت معکوس کادر درمان و معلمین از اراضی اشغالی به دلیل گسترش ناامنی است.


در واقع باید گفت تغییر روش و معالدات تازه‌ای که مقاومت ایجاد کرده موجب تغییر در راهبرد‌های رژیم صهیونیستی شده است و تلاش دارد تا به نوعی خود را از این شرایط اضمحلال نجات بخشد.


صدرالحسینی تاکید کرد: ادامه حضور نظامی امریکا در منطقه هم صرفا به دلیل حمایت از اسرائیل است، زیرا فرایند‌ها نشان می‌دهند که اسرائیل قادر به ایجاد امنیت برای خود نیست و نیاز به حمایت دارد.


وی در پایان گفت: به نظرم با توجه به شرایط خاص منطقه جلسات این چنینی با حضور کارشناسان منطقه و رسانه‌ها هم داخلی و خارجی باید استمرار داشته باشد و واقعیت‌ها در ارتباط با روند‌ها متضاد دو جریان یعنی مقاومت رو به گسترش و اسرائیل رو به نزول و پایان دقیقا برای افکار عمومی تبیین شود.



دکتر حسین رویوران رئیس کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین و کارشناس ارشد مسائل بین الملل هم در این نشست با قدردانی از برگزاری چنین نشستی برای بررسی تحولات کرانه باختری به ویژه جنین گفت: این نشست نشان دهنده رصد دقیق خبری از تحولات منطقه است. آنچه در کرانه باختری می‌گذرد نشان می‌دهد که یک انتفاضه گسترده‌تر و متکامل‌تر از دو انتفاضه قبلی رخ داده است.

وی افزود: سیر تحولات فلسطین نشان می‌دهد که جامعه فلسطین توانسته تحولی جدی در سیر مبارزات خود ایجاد کند و مقاومت این ملت عر روز ابعاد بیشتری یافته و موفق به تولید بازدارندگی‌های متعدد شده است. تا جائیکه جنگ‌های اخیر غزه نشان می‌دهد که مقاومت توان ایستادگی در برابر ارتش صهیونیستی را داراست و به یک نوع ثبات در مقاومت و بازدارندگی رسیده است.



کارشناس ارشد مسائل فلسطین افزود: بعد از جنگ سال ۲۰۱۴ رهبر معظم انقلاب اسلامی بحث تسلح کرانه باختری را به عنوان یک ضرورت مطرح کردند. جنبش جهاد اسلامی تنها گروهی بود که این کار را در دستور کار خود قرار داد. هرچند گسترش مقاومت نتیجه کارکرد همه گروه‌های فلسطینی است، اما در تحولات کرانه جنبش جهاد اسلامی نقش خاصی دارد.


در حال حاضر مقاومت از حزوه سازمانی فراتر رفته است و به سطح مردمی تغییر وضعیت داده است.


وی ادامه داد: دشمن صهیونیستی با آنکه در انتفاضه دوم با احداث دیوار حائل تلاش کرد تا با جدا سازی صهیونیست‌ها نوعی امنیت تعریف کند، اما یک اشتباه راهبردی کرد و ان اینکه با گسترش شهرک‌ها در این سوی دیوار‌ها و اسکان بیش از ۷۰۰ هزار یهودی عملا در معرض عملیات‌های ضد اشغالگری مقاومت قرار گرفته اند.


رژیم صهیونیستی از شرایط ناپایداری‌های سیاسی در رنج است و تا کنون موفق نشده یک هویت واحد ایجاد کند لذا نگران آن است که این ناپایداری‌ها به جنگ داخلی یعنی درون صهیونیستی منتهی شد. به همین دلیل تلاش دارد با گسترش عملیات‌های ضد فلسطینی به نوعی در آستانه انتخابات شرایط را امنیتی کند و از فرو غلتیدن جامعه صهیونیستی به جنگ داخلی جلوگیری کند.



رویوران در پایان گفت: افزایش عملیات‌های ضد صهیونیستی به نوعی واکنش به این نوع رفتار صهیونیست‌ها است و در واقع جامعه فلسطین به این نتیجه رسیده است که هیچ راهی جز مقاومت ندارد و به نوعی یک اجماع در ارتباط با مقاومت در میان فلسطینیان شکل گرفته است.



دکترعلیرضا عرب، کارشناس ارشد غرب آسیا در بررسی چرایی افزایش تنش‌ها در کرانه باختری گفت: این افزایش عملیات از نبرد سیف القدس شروع شد. حجم عملیات‌ها در این مدت هم مسلحانه و هم غیر مسلحانه و هم سازمانی و هم مردمی طی این مدت حدود ۴ برابر بیشتر از قبل از سیف القدس بوده است.

وی گفت: مهمترین دستآورد نبرد سیف القدس را باید در موفقیت مقاومت در جنگ شناختی دانست. این موفقیت از یک سو موجب کاهش روحیه در میان نظامیان صهیونیست شده است و از سوی دیگر به افزایشروحیه در جامعه فلسطینی کمک کرده است. موضوعی که به افزایش عملیات‌ها ضد صهیونیست‌ها در کرانه باختری منجر شده است. به بن بست رسیدن گفتمان سازش هم یکی از دلایل گسترش مقاومت در کرانه محسوب می‌شود. این درحالی است گفتمان مفاومت در راس توجه جامعه فلسطین در کرانه باختری قرار گرفته است.

وقوع ۶ عملیات استشهادی در ۶ هفته در عمق اراضی اشغالی ۱۹۴۸ که با ۱۹ کشته اسرائیلی همراه بود ضمن اینکه به افزایش روحیه مقاومت کمک کرد موجب شد تا صهیونیست‌ها کاهش تنش را دنبال کنند، اما افزایش روحیه مقاومت چنان بود که مقاومت اصرار بر افزایش عملیات‌ها داشت. کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا افزود: دشمن صهیونیستی با "عملیات شکست موج"تلاش کرد تا کانون مقاومت در کرانه یعنی "جنین" را نابود کند، اما این عملیات تاکنون شکست خورده است و کانون‌های مقاومت در سطح کرانه در حال تکثیر شدن است. نابلس، طوباس، الخلیل و اخیرا نیز دره ارن نشان می‌دهد که مقاومت در حال گسترش است و با توجه به انعکاس هر عملیات در شبکه‌های اجتماهی به نوعی ایجاد انگیزه و روحیه در میان جوانان فلسطینی در کرانه کرده است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار