به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر پیمان جمالی به نقش مراکز مشاوره ژنتیک در کاهش ناهنجاریهای ژنتیکی اشاره داشته و افزود: با توجه به تغییر الگوی جمعیتی کشور و تغییر هرم سنی و پیر شدن جامعه و همچنین ازدواجهایی که در سن بالا رخ میدهد و همچنین تغییر الگوی بیماری ها، مراجعه افراد جامعه به چنین مراکزی انکار ناپذیر است.
وی از آغاز به کار مرکز مشاوره ژنتیک دولتی بهزیستی استان سمنان از سال ۱۳۷۹ در شهرستان شاهرود و ارتباط آن با پزشکان مشاوره ژنتیک در مراکز غیردولتی دایر در شهرستانهای سمنان، شاهرود و گرمسار خبر داده و گفت: با همکاری این مراکز و در سنوات اخیر ۴۰ نوع جهش ژنتیکی توارثی در ۲۸ ژن، عامل کم بینایی و نابینایی ناشی از بیماریهای ارثی شبکیه در ۴۷ خانواده غیر وابسته مقیم مناطق مختلف استان سمنان شناسایی شده است.
وی ادامه داد: در سالاهای اخیر ۵۶ فرد مبتلا به بیماریهای ارثی شبکیه و بدون نسبت خویشاوندی با روشهای توالی یابی نسل جدید در نقاط مختلف استان شناسایی شدند.
دکتر جمالی در ادامه اظهار کرد: این مرکز دولتی به همراه ۵ مرکز غیر دولتی مشاوره ژنتیک در شهرستانهای یاد شده به طور مستمر به شناسایی معلولین واجد شرایط برای آزمایشات ژنتیک پرداخته تا با تعیین ماهیت بیماری آن ها، پیشگیری از تکرار بیماری را در فرزندان و بستگان ایشان امکان پذیر نماید.
مسئول مرکز مشاوره ژنتیک دولتی استان در پایان تاکید کرد: تمامی افرادی که سابقه خانوادگی بیماریهای ژنتیکی دارند توصیه میشود پیش از ازدواج و قبل از هر نوبت فرزندآوری به مراکز مشاوره ژنتیک مراجعه نمایند.