مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین؛

اربعین حسینی، مقدمه مکتب جهانی شیعه یعنی «ظهور» است

حجت الاسلام مجیدی عنوان کرد: مسافرین اربعین باید احیاگر مسیر اربعین با این نگاه باشند که محرم و صفر و اربعین حسینی، مقدمه مکتب جهانی شیعه یعنی ظهور است و این رزمایش بزرگ اربعین باید مسیر تربیت ما باشد تا توان و قدرت ایستادگی پای امام معصوم(ع) را داشته باشیم و این تکلیف اربعین همه ماست.
کد خبر: ۹۴۵۷۰۰۸
|
۲۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۰

قزوین_سید مصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در گفتگو با خبرنگار اعزامی بسیج در شهر نجف، با اشاره به اهمیت اربعین، بعنوان بزرگترین اجتماع فرهنگی جهان بیان کرد: در این خصوص سه نگاه متفاوت وجود دارد. برخی زیارت جابربن انصاری و عطیه عوفی در اولین اربعین سیدالشهدا را دلیل اهمیت این اجتماع عظیم می دانند.

وی گفت: برخی بازگشت سرهای مطهر شهدای کربلا به پیکرهای مطهر در اربعین اول را دلیل اهمیت اربعین می دانند. اما نکته ای که برخی علما و بزرگان مطرح می کنند و رهبر معظم انقلاب نیز این نگاه را ترویج کردند این است که اربعین اول زمانی بود که حضرت زینب کبری(س) و امام سجاد(ع) در بازگشت به شام در مدینه، به کربلا بازگشتند و غیر از جابربن عبدالله و عطیه کوفی، زایرین دیگری نیز حضور داشتند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین اظهار کرد: لذا دلیل اهمیت اربعین این است که حضرت زینب(س) به عنوان پیام رسان عاشورا، نقطه آغاز جهاد تبیین خود را در باب عاشورا و دوران اسارت در کوفه و شام را از کربلا شروع کرد. لذا اهمیت اربعین بر زیارت بزرگانی که در اربعین حضور داشتند و بازگشت سرهای مبارک شهدای کربلا به بدن های مطهر است اما اساسی ترین نکته اهمیت اربعین، آغاز جهاد تبیین حضرت زینب(س) است و اربعین به همین جهت. تبیین، ارزشمند است.

حجت الاسلام مجیدی عنوان کرد: زیارت سیدالشهدا(ع) در تمام دقایق عالم اهمیت دارد و ارزشمند است، اما باید دید چرا اربعین، آمادگاه و رزمایش گاهی است که همه مردم و آزادگان عالم در این سختی و گرمای طاقت فرسا حاضر هستند و قطعا یکی از مهمترین دلایل این اهمیت این است وقتی اربعین به اهمیت می رسد که نگاه ما به اربعین نگاه زینبی و نگاه جهاد تبیین باشد. فلسفه جهاد تبیین، همان فلسفه عاشوراست و عاشورا و سیدالشهدا و اربعین و کربلا به دنبال فلسفه احیای امر دین هستند که پیامبر(ص) در حجه الوداع به آن تاکید داشتند که همان امر ولایت و امامت بود.

وی با اشاره به رسالت پیامبر در روز حجه الوداع مبنی بر اینکه عدم ابلاغ امامت امیرالمومنین، عدم اتمام رسالت نبی الله بود افزود: بی شک عدم حضور سیدالشهدا در کربلا هم، عدم انجام تکلیف الهی سیدالشهدا یعنی همان احیای امر ولایت و امامت، احیای اسلام بود که اگر این جریان به ظهور نمی رسید، اسلام از بین رفته بود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در ادامه تصریح کرد: از همین رو آنچه که باید به آن پرداخته شود این است که کسانی که در مسیر پیاده روی اربعین قرار می گیرند، باید بعنوان جهادگران تبیین، امر ولایت و امامت و اسلام را احیا نمایند. منصب امامت و ولایت باید در جامعه منتشر شود و اجتماع برگ اربعین به دلیل احیای امر ولایت و امامت از سوی سیدالشهدا(س) است.

حجت الاسلام مجیدی اضافه کرد: در همان زمان امور دین همچون نماز و روزه و زکات و غیره نیز اجرا می‌رسد اما به دلیل عدم پیوست به امر ولایت، قطعا ارزشی نداشت و امام حسین(ع) با جهاد خود امر ولایت و امامت را احیا کرد لذا مسافرین اربعین باید احیاگر مسیر اربعین با این نگاه باشیم که محرم و صفر مقدمه مکتب جهانی شیعه یعنی ظهور هستند و این رزمایش بزرگ اربعین باید مسیر تربیت ما باشد تا توان و قدرت ایستادگی پای امام معصوم(ع) را داشته باشیم و این تکلیف اربعین همه ماست.

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار