ظرفیت تولید گندم در استان مرکزی تا ۴۰۰ هزار تن قابل افزایش است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج استان مرکزی، حسن میرزاخانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی صبح امروز در آیین آغاز سال زراعی جدید در استان مرکزی اظهار داشت: با توجه به شروع کشت پاییزه طبیعتا کشت گندم از حساسیت بیشتری برخوردار است، سرانه مصرف گندم در دنیا ۶۵ تا ۷۰ کیلوگرم است اما در کشور ما این سرانه ۱۲۰ تا ۱۳۰ کیلوگرم است که نشان دهنده اهمیت گندم و نان در سبد غذایی مردم است ضمن اینکه صنایعی مثل بیسکوییت، ماکارونی، کیک و شیرینی هم وابسته به این محصول هستند.
وی افزود: برای پایداری در تولید محصولات راهبردی مثل گندم سیاست های تشویقی، اقدامات ترویجی و استفاده از ماشین آلات پیشرفته و دانش روز باید در دستور کار قرار داشته باشد.
میرزاخانی تصریح کرد: موسسه تحقیقات دیم کشور هم در سال های اخیر اقدامات پژوهشی خوبی را داشته که به تولید ارقام جدیدی منجر شده و می تواند افزایش بهره برداری را رقم بزند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: زراعت دیم که عمده اراضی ما در این بخش است با دقت و بهره گیری از دانش روز در بلند مدت تضمین کننده امنیت غذایی کشور است که اهمیت آن در سالیان گذشته لمس شده است.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی باید با استفاده از باران که آب سبز نامیده می شود به دنبال تامین امنیت غذایی کشور باشیم و این مسئله امروزه در دنیا بسیار مورد توجه است.
میرزاخانی عنوان کرد: در بخش قیمت گذاری محصولات استراتژیک هم دولت قدم های خوبی برداشته و امیدواریم در سه سال آینده بتوانیم به خودکفایی پایداری در تولید گندم برسیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی افزود: در برنامه های دولت موضوع کاهش قیمت کود هم پیش بینی شده که با اجرایی شدن آن می توان گام بلند دیگری در تولید و خودکفایی محصول گندم برداشت.
وی خاطرنشان کرد: در سال زراعی گذشته سطح زیر کشت گندم آبی و دیم در استان مرکزی ۲۲۵ هزار هکتار بود که ۲۶۶ هزار تن تولید گندم صورت گرفت و بیش از ۱۹۶ هزار تن خریداری شد که اعتقاد داریم ظرفیت تولید گندم در استان تا حدود ۴۰۰ هزار تن قابل افزایش است و می توانیم به این هدفگذاری برسیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی با اشاره به رشد خرید تضمینی گندم در سال جاری اظهار داشت: سال گذشته در استان مرکزی ۸۷ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد که امسال با ۱۲۵ درصد افزایش به ۱۹۶ هزار تن رسیده است و ۲۰ هزار نفر از کشاورزان به مراکز خرید تحویل گندم داشتند.
وی همچنین تصریح کرد: ۷۴۲ میلیارد تومان مطالبات کشاورزان گندم کار استان است که پرداخت آن در اختیار استان نیست و به صورت متمرکز انجام می گیرد، مطالبات کشاورزان در کشور نیز ۱۲ هزار میلیارد تومان است که دولت برای تامین اعتبارات لازم و تسویه سریع تر آن تلاش می کند.
میرزاخانی خاطرنشان کرد: کارشناسان و مروجان جهاد کشاورزی نیز باید در رعایت اصول و تاریخ کاشت نظارت های لازم را بعمل آورند چراکه این اقدامات به اهداف خودکفایی گندم در کشور کمک خواهد کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی تأکید کرد: امسال باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که کشاورزان در حوزه تامین اعتبارات و نهاده های مورد نیاز کمترین دغدغه را داشته باشند.
انتهای پیام/