رویداد جهادگران علم و فناوری با مشارکت همه نهادهای این حوزه/ برگزاری یادواره شهدای نخبه استان طی یک ماه آینده
بهگزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسانجنوبی، هادی ایمانی مسئول بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان ظهر امروز دوشنبه (۱۸مهر) در نشست خبری اظهار داشت: در بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سعی شده است به ظرفیتهایی که در سطح استان در حوزه دانش بنیان و شرکتهای خلاق و فناور شناخته نشدند؛ پرداخته شود و ظرفیت سایر نهادها و ارگانها را پای کار بیاوریم تا در این حوزه تسهیلگری و رفع موانع اتفاق بیفتد.
وی خاطرنشان کرد: جلسات مختلفی در سطح استان و ملی داشتیم جلسه با معاون اشتغال وزارت تعاون که آنجا مصوب شد سقف تسهیلاتی برای استان از لحاظ تعداد برداشته شود و هر شرکتی که در حوزه تسهیلات برای اشتغالزایی معرفی شود وزارت تعاون با ادارهکل استان همکاری داشته باشد و در جلسه دیدار با مدیر شبکه سوم سیما نیز مصوب شد از ظرفیتهایی در حوزه علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان و خلاق در استان در قالب مستند، کلیپ و گزارشی با هماهنگی صداوسیمای مرکز استان تهیه و ارسال شود که از طریق شبکه سوم پخش خواهد شد.
ایمانی عنوان کرد: در بسیج علمی یکی از راهبردهای ما اینکه به سراغ بسیجیان در سطح استان برویم و ظرفیتهای آنها را در حوزه علم و فناوری و اختراعات و ابتکارات شناسایی و حمایت و پشتیبانی و تسهیلگری از آنها صورت بگیرد و نقشه راه بسیج علمی استان که برشی از نقشه جامع علمی کشور است در سازمان بسیج اتفاق افتادهاست.
وی با بیان اینکه موظفیم هفت محور اصلی در سطح استان پیگیری کنیم گفت: حوزه تحول علوم انسانی اسلامی بهشدت در استان مغفول ماندهاست میطلبد در سطح دانشگاهها و حوزههای علمیه این موضع فعالتر شود نقش پشتیبانی، تسهیلگری و حمایت از نخبگان در این حوزه در برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، کرسیهای ترویجی و مباحث پژوهشی در حوزه علوم انسانی را دنبال میکنیم در این زمینه بهعنوان طرحی از سال گذشته با عنوان " اطلس زن و خانواده " بهدنبال این هستیم که کار عملیاتی انجام شود و به خروجی معینی برسیم که با همکاری معاونت امور زنان و خانواده استانداری و بسیج جامعه زنان که محوری کار را به دست گرفتهاست برنامهریزی و نقشه راه در این حوزه در استان اتفاق بیفتد.
مسئول بسیج علمی، پژوهشی وفناوری سپاه استان افزود: محور دیگر اینکه اقتصاد دانش بنیان در استان مغفول ماندهاست شرکتهایی در حوزه علم و فناوری فعالیت دارند بعضاً پژوهشی فعالیت میکنند و در حوزه تجاریسازی و حوزه وصل به بازار هنوز اتفاق نیفتاده است، چون پیگیری جدی در استان صورت نگرفتهاست و مشکلی که وجود دارد اینکه این افراد باید بتوانند فضای سولهای مانندی در اختیار داشته باشند تا حداقل بهصورت کارخانه علم و فناوری فعالیتی داشته باشند که بتوانند محصول شان را به بازار عرضه کنند و به تولید انبوه برسانند بااینکه در شهرکهای صنعتی سولههای خالی وجود دارد، اما با هزینه زیاد اجاره داده میشوند میطلبد که شرکت شهرکهای صنعتی و استانداری اینموضوع را تسهیلگری کنند و مدتی را رایگان و مدتی را با مشارکت در بازار بحث مالی را دنبال کنند و ما پیگیر هستیم که از ظرفیتهای سپاه برای اولین بار کارخانه علم و فناوری در استان راهاندازی کنیم.
وی ادامه داد: محورهایی همچون علوم بدیع و نوظهور، تصمیمسازی و تصمیمگیری برای نهادها و مراجع مختلف در سطح استان و کشور، شبکهسازی، آموزش و توانمندسازی، جریانسازی، گفتمان سازی جهاد علمی و دانشپایه نمودن بسیج ازجمله مأموریتهای سازمان بسیج علمی است و با بهره گیری از ظرفیت اقشار دانشور در سطح سپاه استان اعم از بسیج فرهنگیان، بسیج اساتید، بسیج دانشجویی، بسیج مهندسین صنعت، بسیج مهندسین کشاورزی، بسیج دانشآموزی و بقیه دستگاههایی که در سطح سپاه هستند بهعلاوه دستگاههایی که در سطح استان فعال هستند پیگیر اجرای این هفت محور خواهیم بود.
ایمانی با تاکید بر راه اندازی جلسات ستاد راهبری علم و فناوری با مشارکت تمام دستگاههای این حوزه اظهار داشت: دلیل اساسی سردرگم بودن نخبگان در حوزه علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان است برای گرفتن تسهیلات، تسهیلگری و ثبت اختراع که به تجاریسازی برسند عمدتاً موازیکاری در برخی از دستگاهها است که باید ظرفیتهای استان در این بخش را تجمیع کنیم و سهم هر دستگاه برای تجاریسازی ایده مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه دبیر کارگروه آموزش، تحقیقات و فناوری نیز با بسیج علمی پژوهشی است گفت: ما هفت کارگروه مختلف در سطح بسیج داریم که این کارگروهها از ظرفیت بسیجیان استان شکلگرفته است و مجموعه معاونتهای سپاه دبیر کارگروهها هستند یکی از این کارگروهها کارگروه آموزش، تحقیقات و فناوری است و جلساتی ذیل این کارگروه با مسئولین پارک علم و فناوری و جهاد دانشگاهی و سایر دستگاههای این حوزه داشتیم.
مسئول بسیج علمی پژوهشی و فناوری استان افزود: طی یک ماه آینده یادواره شهدای نخبه استان را خواهیم داشت با محوریت شهید دکتر رحیمی که بهعنوان شهید شاخص بسیج دانشجویی کشور هم امسال معرفی شدند این برنامه با همکاری بسیج علمی، هیئت رزمندگان اسلام و سایر دستگاهها برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری رویداد جهادگران علم و فناوری که همه ساله برگزار میشود خاطرنشان کرد: امسال ما با یک شیوه بهتر اقدام به برگزاری این رویداد کردیم تا به این نحو عمل کنیم که ظرفیتهای سایر نهادها که استارتاپ یا دورههای توانمندسازی برگزار میکنند نخبگان را به ما معرفی کنند و در این رویداد شرکت کنند. برای این رویداد تسهیلات خوبی در نظر گرفتهشده است مجموعه شرکت پیشگامان که در بنیاد تعاون بسیج مسئولیت حمایت و سرمایهگذاری روی طرحهای دانش بنیان در کشور را دارد قرار است به عنوان سرمایه گذار در استان حضور داشته باشند.
ایمانی برای شرکت در همایش رویداد جهادگران علم و فناوری از همه رسانهها و مجموعههای سطح استان از جمله دانشگاهها و مراکز علمی تحقیقاتی دعوت کرد و گفت: فراخوان رویداد از دو هفته آینده آغاز میشود و برنامه نهایی را برای اوایل بهمن داریم.
وی بیان داشت: رویداد (ایده شو) را در کنار آن مانند سال گذشته برنامهریزیشده که در چهار شهرستان نهبندان، بشرویه، زیرکوه و سرایان اتفاق میافتد تا آن بخش از ماموریت
بسیج که به سراغ نخبگان میرود در این چهار شهرستان خواهیم داشت. برترینهای این شهرستانها در رویداد جهادگران هم حضور پیدا خواهند کرد و با ارائه طرحها یشان مورد تقدیر قرار میگیرد و امسال تسهیلات خوبی هم برای ساخت نمونه اولیه و تجاریسازی در نظر گرفتهشده است.
ایمانی خاطرنشان کرد: مجموعه بسیج علمی کارگروههای مختلفی را برنامهریزی کرده که با استفاده از ظرفیت اقشار دانشور در سطح سپاه از جمله بسیج مهندسین، بسیج مهندسین کشاورزی، بسیج فرهنگیان، بسیج مهندسین صنعت و بسیج دانش آموزی که هر کدام کارگروههای مختلفی دارند و دنبال این نیستیم که کارگروه جدیدی را در بسیجی علمی ایجاد و موازی کاری کنیم، چون عمدتاً کارگروههایی که قبلاً بوده از ظرفیت همین بسیجیان بوده است.
ما بهعنوان تسهیلگر و پشتیبان کارگروهها باشیم که تجمیع و در حوزه مسائل مختلف فعال شوند و به یک خروجی مشخصی برسیم.
مسئول بسیج علمی و پژوهشی خراسان جنوبی گفت: در حوزههای اقتصاد دیجیتال، آب و خشکسالی، انرژی، فرهنگسازی، هوش مصنوعی و شبکه عصبی، نانوتکنولوژی و پزشکی حوزههای نرم و هویتساز که خانههای خلاق و نوآوری هستند که ما با مجموعه ارشاد استان و مجموعه ادارهکل میراث فرهنگی در تعاملاتی هستیم که خانهای خلاق و نوآوری را در سطح استان تأسیس کنیم و بسیج علمی پشتیبان این طرح است.
وی ادامه داد: در بسیج علمی رویکرد بسیج کنندگی که انتظار رهبری است و رویکرد پیش روندگی و پیش برندگی داریم همینکه اسم بسیج علمی صرفاً برجسته شود ملاک نیست و به دنبال این هستیم که با همکاری و همراهی در خدمت نهادهای که در این حوزه در سطح استان فعالیت دارند و با هم افزایی اتفاقات خوبی برای استان رقم بخورد.
همچنین در این نشست مسئول پردیس شرکتهای دانشبنیان بسیج علمی خراسان جنوبی از برگزاری رویداد ایده شو در چهار شهرستان نهبندان،سرایان،بشرویه و زیرکوه خبرداد.
مصطفی وقاری مقدم مسئول پردیس شرکتهای دانشبنیان بسیج علمی استان اظهار داشت: در حال حاضر در این پردیس شرکت دانشبنیان وجود دارد که از این تعداد هسته فناوری و تاب آن دانشبنیان هستند.
به گفته او این شرکتها در عرصههای پوشاک، ماشینآلات، انرژی پاک، محصولات ارگونومی، عمران، کشاورزی، دستگاههای ضدعفونیکننده، پرینترهای به بعدی، طراحی هوشمند و دستگاههای میوه خشککن فعالاند.
وقاری مقدم ارائه تسهیلات تا سقف صد میلیون تو من توسط بسیج سازندگی و ارائه تسهیلات سیصدمیلیونی توسط بنیاد برکت به شرکتهای فناور و دانشبنیان با همکاری بسیج علمی دانست.
او با اشاره به برگزاری رویداد ایده شو در چهار شهرستان خراسان جنوبی، عنوان کرد: دررویداد نهایی وطرحها نیز بهصورت آزاد و نهایی در جشنواره جهادگران علم و فناوری راه پیدا خواهند کرد.
انتهای پیام