گریزی به بخش بهداشت و درمان استان یزد؛

غیر ممکن های پزشکی در یزد ممکن شد/یزد اولین های پزشکی را محقق کرد

استان دارالعلم یزد بعد از انقلاب اسلامی در بخش های مختلف پزشکی و درمانی جزو اولین ها بوده است که شاید کمتر به آن توجه می شود.
کد خبر: ۹۴۶۲۶۷۰
|
۲۵ مهر ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۴

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد، جهنم سازی از ایران در مقابل بهشت انگاری غرب، مسئله دیرینه ای است که برای تضعیف روحیه و زیرسوال بردن خدمات و پیشرفت های این نظام اسلامی در دستور کار سلاطین رسانه ای دنیا قرار گرفته است تا شاید بتوانند با خودحقیر پنداری مردم ایران زمینه نیستی را برای رسیدن به اهداف شومشان فراهم کنند غافل از اینکه سرعت توسعه، پیشرفت و استقلال ایران اسلامی به اندازه ای شتاب گرفته که گاها خود این رسانه های مواجب بگیر مجبور به اذعان آن ها می شوند.

استان یزد به مردمان سخت کوشش شهرت یافته، و صفات دارالعباده و درالعلم را برایش برگزیده اند خوشبختانه توانسته با آمیختگی ایمان و علم برگ زرینی از افتخارات پزشکی را برای کشور رقم بزند.

استان یزد از لحاظ تعداد پزشک نسبت به جمعیت اعم از متخصص ، فوق تخصص ، داروساز ، داندانپزشک و پرستار جزو استان های برخوردار کشور است و سه پزشک به ازای هر هزار نفر جمعیت در استان یزد فعالیت دارند.

استان یزد با بیش از سه هزار پزشک و 21 بیمارستان از قطب های پزشکی و درمان کشور محسوب می شود بطوریکه درصد بالایی از مراجعه کنندگان به مراکز درمانی این استان غیر بومی هستند.

استان دارالعلم یزد در بخش های مختلف پزشکی جزو اولین هاست که شاید اخبار این موفقیت ها در لابه لای انفجارهای اطلاعاتی امروز گم شود و یا خیلی نتوان به اهمیت آن پی برد.

***«پژوهشکده علوم تولید مثل» استان یزد قطب مهم علمی کشور در درمان نازایی

مرکز ناباروری یزد سالانه به بیش ازچهارهزار بیمار از سراسر ایران و کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس ، عراق ، پاکستان کشورهای آسیای میانه و گاها بیماران مقیم آمریکا و اروپا خدمات ارئه می دهد. این مرکز به عنوان نخستین مرکز ناباروری کشور در سال 1369 راه اندازی شد که هم اکنون به پژوهشکده علوم تولید مثل تبدیل شده است.

جالب این است که اولین نوزاد لقاح مصنوعی در یزد سی و دو سال پیش در یزد متولد شد و این نوزاد اکنون 32 ساله و خود صاحب فرزند دو قلو است.

***آغاز به کار اولین مرکز تحقیقات ناباروری مردان در یزد

مرکز تحقیقات اندرولوژی به درمان و تحقیقات در زمینه ناباروری مردان می‌پردازد و به عنوان اولین مرکز تحقیقات اندرولوژی کشور در پژوهشکده علوم تولید مثل یزد فعالیت خود را آغاز کرد.

۵۰ درصد از ناباروری زوج ها، متوجه مردان است و زوج‌های نابارور برای درمان به این مرکز مراجعه می‌کنند.

***جراحی تومور مغزی، بدون شکافتن جمجمه برای نخستین بار در یزد

نخستین‌بار در استان یزد جراحی تومور مغزی، بدون شکافتن جمجمه‌ با موفقیت در بیمارستان شهید "صدوقی " یزد انجام شد که به گفته متخصصان در این روش ، غده " آدنوم هیپوفیز " از طریق اندوسکوپی و از راه سینوس از داخل جمجعه یک بیمار برداشته شد.

***راه اندازی بانک شیر مادر برای اولین بار در یزد

راه اندازی این بانک در استان در بحث‌های ایمنی، درمان و اقتصاد سلامت خانواده‌ها تاثیرگذار خواهد بود.

نوزادان نارس که در NICU بیمارستان‌ها نگهداری می‌شوند، بیشتر از شیر خشک استفاده می‌کنند که با توجه به نبود سلول‌های زنده در آن بهبودی نوزاد را به تأخیر می‌اندازد و چون شیر مادر دارای این سلول‌های زنده است سبب اثرگذاری هر چه بیشتر و بهتر در سیر درمان نوزاد می‌شود.

بانک شیر مادر در فاز مرحله اول برای نوزادان نارس راه اندازی شده و در آینده نزدیک که فرهنگ اهدا و دریافت شیر در بین مردم ترویج یافت، اقدام به راه اندازی بخش‌های بعدی این بانک شیر در استان خواهد شد.

***یزد قطب عمل جراحی کم تهاجمی قلب

در یکسال گذشته ده عمل جراحی کم تهاجمی قلب در بیمارستان افشار یزد با موفقیت و رضایت بیماران انجام شده و خوب است بدانید این عمل تنها در سه بیمارستان کشور انجام می شود.

جراحی قلب کم تهاجمی به عنوان جایگزینی برای جراحی قلبِ باز به کار گرفته می‌شود، به عبارتی جراح، عمل قلب را با برشی کوچک در سمت راست قفسه سینه آغاز می‌کند و جراحی از فضای بین دنده‌ها انجام می‌شود و نیازی به باز کردن استخوان استرنوم نخواهد بود و این امر موجب ایجاد درد کمتر و داشتن دوره‌ی نقاهت کوتا‌ه‌تر نسبت به جراحی قلبِ باز می‌شود.

تکنیک‌های جراحی کم تهاجمی، دید بهتری را نسبت به جراحی قلب باز برای جراح فراهم می‌کند.

***یزد جزو اولین ها در برخی جراحی ها

پزشکان یزدی برای اولین بار موفق شده اند جراحی های نوین البته حساس و سختی را با موفقیت به پایان برسانند که در سال های اخیر اخبار اینگونه عمل ها در شبکه های اجتماعی منتشر شد اما شاید با یادآوری برخی از آن ها در این نوشتار به این موفقیت ها بالید.

جراحی شیپوراستاش؛ عمل آندوسکوپی توبوپلاستی را برای دومین بار در کشور و نخستین بار در استان در میبد با موفقیت انجام شد.

شیپوراستاش مجرایی است بین حلق و بینی که نقش تهویه گوش میانی را برعهده دارد و ازطریق این مجرا هوا وارد گوش میانی می شود و ترشحات گوش میانی باز ازطریق همین مجرا باید تخلیه شود و عمل آندوسکوپی توبوپلاستی را جدیدترین روش برای درمان این عارض است.

جراحی مینیر گوش، در سال 98 برای نخستین بار در استان یزد بر روی بیمار 76 ساله عمل جراحی بیماری مینیر گوش انجام و با موفقیت به پایان رسید که این روش درمانی هم به تازگی انجام می شود که برش کوتاه برای جراحی و مقرون به صرفه بودن و نداشتن عوارض را از دیگر مزایای این عمل جراحی است.

جراحی آندوسکوپی به روش بالون سینوپلاستی پدیده ای نوین در درمان بیماریهای بینی و سینوس محسوب می گردد و کمتر از چهار سال است که این روش در دنیا مرسوم شده و تا کنون در تعداد محدودی از کشورهای دنیا بکار گرفته شده است .

برای اولین بار در کشور این روش جراحی در مرکز تحقیقات بینی و سینوس( راینولوژی ) دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد توسط دکتر محمد حسین برادران فر متخصص گوش، گلو، بینی و جراحی سروگردن بکار گرفته شد .

اولین عمل جراحی آندوسکوپی سینوس به روش بالون سینوپلاستی در یزد در روز دوشنبه 13/12/86 با موفقیت کامل انجام پذیرفت .

اولین عمل جراحی موفقیت‌آمیز دیسک آرترو پلاستی ناحیه کمر، برای نخستین بار در ایران توسط دکترسید محمد ابریشم و متخصص ارتوپد در یزد انجام شد.

آرتریال سوئیچ جراحی؛ به گفته دکتر سیدخلیل فروزان نیا، فوق تخصص جراحی قلب در یزد، عمل جراحی " آرتریال سوئیچ (Arterial Switch) " یکی از پیچیده ترین عمل های جراحی قلب نوزادان است که سال 91 برای اولین بار بر روی یک نوزاد چهار روزه مبتلا به بیماری پیچیده مادر زادیدر یزد ( TGA+ TBA+ ASD) در یزد انجام شد.

***یزد جزو اولین ها در پیوند کبد

پیوند کبد جزء اعمال جراحی بسیار حساس و با هزینه بالا است که انجام نخستین عمل پیوند کبد در بیمارستان شهید صدوقی و با همراهی متخصصان بومی استان در سال 98 رقم خورد.

بخش پیوند کبد بیمارستان شهید صدوقی یزد با برخورداری از تعداد ٩ تخت فعال و وجود فوق تخصص‌های جراحی پیوند کبد، گوارش، پاتولوژی، پرستاران آی سی یو پیوند، کارشناسان اتاق عمل پیوند، کارشناسان بیهوشی پیوند، پرستار و متخصص که همگی در این زمینه آموزش دیده اند فعالیت خود را آغاز کرده است و هزینه این عمل در جمهوری اسلامی ایران رایگان است.

***موفقیت های یزد در حوزه بهداشت و درمان

استان یزد خوشبختانه در چهار دهه اخیر در حوزه بهداشت و درمانی توانسته به موفقیت های ماندگار و قابل تحسینی دست یابد که شاید برای خیلی مردم ملموس نباشد اما این پیشرفت ها زمانی به چشم می آید که انسان با آن ها سر و کار داشته باشند.

افتتاح اولین داروخانه تخصصی هموفیلی، راه اندازی نخستین دپارتمان دارویی در یزد، ایجاد نخستین بیمارستان بحران جنوب شرق کشور با بیش از ۱۱۰ تخت، افتتاح اولین مرکز ید درمانی ، افتتاح اولین داروخانه تخصصی بیماران هموفیلی از جمله اقداماتی است که در حوزه بهداشت و درمان انجام شده است.

هر چند همه این مواردی که عنوان شد مشتی از خروارها خدمات و پیشرفت های پزشکی و درمانی کشور محسوب می شود اما می تواند نمونه بارزی باشد برای اقتدار و استقلال این مرز بوم برای دست یابی به جامعه ای سالم که به حقیقت خیلی از این توانمندی ها را حتی در کشورهای پیشرفته هم نمی توان یافت.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار