به گزارش خبرگزاری بسیج از دشتستان: در این نشست رئیس ستاد برگزاری همایش از برگزاری حماسه زنان منطقه لرده شهرستان دشتستان علیه استعمار انگلیس در نیمه آبان در شهر بوشهر و برازجان خبر داد.
ریشه هر ملتی نشان از فرهنگ و تعالی رشد یک جامعه دارد
حجتالاسلام یوسف جمالی با بیان اینکه این استان دارای مفاخر مختلف علمی، فرهنگی و ذخایر ارزشمند ضد استعماری و استکبارستیزی است اظهار داشت: ریشه هر ملتی نشان از فرهنگ وتعالی رشد وتاریخ جامعه است، اگر ما هویت و ریشه را از یک جامعه جدا کنیم ممکن است توسعه پیدا نکند و به دنبال الگوها وتفکرات دیگر برود و فاصله بگیرد اما تمدن ما یک تمدن اصیل و ریشه داراست.
وی با اشاره به ظرفیتها در معرفی به جامعه گفت: یکی از این ظرفیتها نقش زنان استان بوشهر در مبارزه با دشمنان بود که حماسه زنان لرده در تاریخ ثبت است.
تاریخ چراغ راه نسل آینده است
امام جمعه دشتستان دراین جلسه بیان نمود:تاریخ چراغ راه آینده است اگر انسان بتواند تاریخ رادرست روایت کند قطعا راهنمای نسل آینده خواهد بود به همین دلیل باید همیشه دربحث روایتگری پیشگام باشیم واجازه ندهیم معاندین ومخالفین ودشمنان اسلام وانقلاب برای ما روایتگری کنند وتاریخ را تعریف کنند.
حجت الاسلام مصلح بابیان اینکه تاریخ دشتستان گواه مبارزه با استعماررادرسند خوددارد افزود:بیشترین شهید استان مربوط به شهرستان دشتستان است وهمچنین دردفاع مقدس این شهرستان نیز نقش حساس وممتازی داشته است.
امام جمعه دشتستان تاکید نمود: ماباید همایش ها وبرنامه های فرهنگی را به بطن آموزش وپرورش سوق دهیم تا بیشتر جوانان ونوجوانان با فرهنگ ولایی آشنا شوند.
درپایان این جلسه مسئولان کمیته محتوایی ،کمیته پشتیبانی و کمیته تبلیغات ورسانه ودبیراجرایی این همایش مشخص شدند.
براساس این گزارش در حماسه مبارزان لرده زمانی که تمام مردان مبارز با انگلیس به شهادت میرسند،زنان با وارد شدن در عرصه مبارزه، انگلیس را در لرده دشتستان شکست میدهند که نقش این زنان در مقاومت و تاریخ دشتستان ماندگارشده است.
نقش زنان لرده در مبارزه با استعمار بی نظیر است
عبدالرحیم افروغ در این نشست ازبرگزاری همایش حماسه زنان لرده 14آبان در مرکز استان و 15 آبان در شهرستان دشتستان باهمکاری همه نهادهای فرهنگی با حضورسخنران ملی دراین مراسم خبرداد.
وی بیان کرد: نقش زنان ایران زمین در مبارزه با استعمار و استکبار در طول تاریخ و دوره های مختلف بی نظیر و بی بدیل است و با تامل و تفکری در این زمینه به مبارزات زنان لَردِه علیه متجاوزان استعمار پیر انگلیس در ۱۱۰ سال گذشته در شهرستان دشتستان در منطقه لَردِه می رسیم.
وی بیان کرد: تلاش میشود در این همایش ۲ روزه شان، شخصیت و جایگاه والای زن در فرهنگ متعالی ایرانی اسلامی بعنوان الگویی برای دختران سرزمین مان در این مقطع حساس زمانی معرفی کنیم.
افروغ تاکید کرد: آنچه مهم است احصا هویت و انتقال آن به نسل جوان و نوجوان و معرفی این حماسه به یاد ماندنی به ملت ایران و همه مستضعفان عالم است.
وی ادامه داد: تلاش میشود با همکاری ادبا و هنرمندان و با انجام کارهای پژوهشی و نمایشگاهی بتوانیم با تدوین کتابها، ساخت مستند و تدوین آثار صوتی و تصویری برنامه های جنبی این همایش طراحی و اِلمانهای ماندگاری تهیه شود.
مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان بوشهربا اشاره به دعوت از نوادگان زنان ومردان لرده دراین همایش گفت: ماحصل این همایش افقی باشد که بحث گردشگری ونمادمقاومت در میراث فرهنگی ماندگارشود.
واقعیت ها به صورت هنرمندانه به جامعه معرفی شوند
احمد بنافی فرماندار دشتستان در نشست هماهنگی ستاد برگزاری همایش، حماسه زنان لرده را یکی از حماسههای بزرگ در استان بوشهر عنوان کرد و اظهار کرد: تاکنون به اندازه کافی به این حماسه بزرگ توجه نشده است و برگزاری این همایش ملی نقش زنان استان بوشهر در استعمار ستیزی و استکبار ستیزی میتواند نقش مهمی در معرفی این حماسه بزرگ داشته باشد.
بنافی خاطرنشان کرد:فرهنگ مردم شهرستان در مبارزه با استعمار عجین و نهادینه شده است ولازم است این واقعیت ها به صورت هنرمندانه به جامعه معرفی شوند.
فرماندار دشتستان با اشاره به اینکه در رویارویی بزرگی در عرصه جنگ شناختی هستیم اضافه کرد: در مواجهه با جبهه غرب در جنگ روایتها هستیم؛ دشمن دنبال تحریف و به چالش کشیدن ارزشها در ایران اسلامی است و میخواهد مقابل تمدن نوین اسلامی ایستادگی کند.