به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسانجنوبی، شاخصهای دانشجوی بسیجی میدان دار عرصههای حیاتی و اساسی زندگی از جمله میدان فکر، دانایی و تولید علم است.
بسیج دانشجویی که برآیند آینده نگری و دوراندیشی رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) میباشد و در دوم آذر ۶۷تشکیل شد، با گذشت حدود سه دهه از حضورش در فضای عمومی دانشگاه ها، امروز به یکی از تشکلهای موثر دانشجویی تبدیل شده است.
«مشخصه دانشجویی» و «رسالت انقلابی» بسیج دانشجویی، حکایت از اهمیت راهبردی و نقش بنیادین آن در حرکت به سمت «دانشگاه اسلامی» دارد.
بسیج دانشجویی نیازهائی اساسی دارد و نیاز اولش به فکر، تفکر، اندیشهپردازی یا کارِ تئوریک در زمینهی مسائل اسلام و انقلاب، مسائل بینالمللی و در زمینهی مسائل جاری است به طوری که دانشجوی بسیجی، در هر جمع دانشجویی، ذهن روشنتر، زبان گویاتر و ابتکار بیشتری داشته باشد.
در ادامه گفتگوی اختصاصی خبرنگار خبرگزاری بسیج با سید مصطفی موسوی زاهد مسئول بسیج دانشجویی خراسان جنوبی را میخوانید و بیشتر با این قشر آشنا میشوید...
مسئول بسیج دانشجویی استان اظهار کرد: امسال در هفته بسیج و به طور خاص به مناسبت دوم آذر ماه که مصادف با سالگرد تشکیل بسیج دانشجویی به فرمان امام راحل میباشد، اجتماع یک هزار نفره دانشجویان بسیجی استان تحت عنوان جشن《پیشگامان رهایی؛ به عشق ایران》در روز سه شنبه اول آذر ماه در محل سالن اجالس دانشگاه پیام نور برگزار شد.
وی با بیان اینکه در گام دوم انقلاب بسیج باید در محورهای هفتگانهای که رهبر معظم انقلاب طرح فرمودند، اقدام کند. گفت: مهمترین وظیفه بسیج
در این زمینه مردمی سازی محورهای هفتگانه مذکور است. بسیج ارتباط خوبی با بدنه مردم دارد و باید از این ظرفیت استفاده کند و توانمندی مردم در جهت نیل به اهداف بیانیه گام دوم را به کار بگیرد اگر این مهم انجام شود، به اهداف مان خواهیم رسید.
موسوی زاهد خاطرنشان کرد: عامل اصلی موفقیت بسیج در برنامههای خدمت رسانی به مردم همچون حوادث مترقبه، اردوهای جهادی و محرومیت زدایی دغدغه مندی بسیجیان و مردمی بودن ایشان است. چون بسیجیان از جنس مردم هستند و برای خدمت به مردم هم دغدغه دارند و نمیتوانند ببینند که عدهای از مردم در سختی زندگی میکنند، ولی خودشان در راحتی باشند. به علت این دغدغه مندی خدمت بسیجیان به مردم بدون منت و با کمیت و کیفیت خوب انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه امروز دشمن تفکر بسیجی را به هر شیوهای میزند افزود: دشمن میداند تشکیلاتی که در سختیها پشتیبان انقلاب است، بسیج و تفکر بسیجی است. به همین دلیل تا حدامکان علیه آن اقدام به عملیات روانی و فرهنگی میکند.
مسئول بسیج دانشجویی استان تصریح کرد: هرکس که تفکر بسیجی دارد، جزو بسیج است. چه پروندهای در بسیج داشته باشد یا نه، چه ظاهر او با آن چه ما از بسیجیان در ذهن داریم، هماهنگ باشد و چه نباشد.
وی با اشاره به رسالت مهم بسیجیان گفت: بسیجیان در جنگ ترکیبی دشمن باید مراقب باشند که نقاط ضعف موجود در جبهه داخلی را شناسایی و جهت رفع آن اقدام کنند. حفظ وحدت جامعه و مقابله با دو قطبی سازی دشمن وظیفه دیگر بسیجیان است. رفع شبهات ذهن جوانان ماموریت مهمی دیگری است که در این زمینه بسیج میتواند نقش مهمی را ایفا کند.
موسوی زاهد به نقش بسیج در کمک به دولت و امیدآفرینی در جامعه خاطرنشان کرد: بسیج دو نقش مهم میتواند ایفا کند که عبارت است از انتقال مطالبات و مشکلات مردم به مسئولین و پیگیری این موارد جهت رفع نقاط ضعف دولت و دیگر اطلاع رسانی خدمات دولت و نظام به مردم جهت تبیین نقاط قوت دولت. اگر این دو مورد به خوبی صورت پذیرد، علاوه بر افزایش کارآمدی دولت، رضایت مندی مردم نیز افزایش خواهد یافت.
وی با تاکید براینکه نوجوانان و جوانان، محور بسیجیان را تشکیل میدهند گفت: به رغم تلاش دشمنان این قشر نگاه ویژهای به انقلاب اسلامی دارند.
حضور ایشان در برنامههای انقلابی و مذهبی گوناگون، چون اعتکاف ها، راهپیمایی ۱۱ آبان، سرود سلام فرمانده و ... مصادیقی از دلبستگی این قشر به آرمانهای اسلام و انقلاب است.
مسئول بسیج دانشجویی استان متذکر شد: به منظور عمل به منویات مقام معظم رهبری مدظله العالی در جذب و به کارگیری حداکثری جوانان در بسیج
باید با این قشر با زبان خودشان ارتباط گرفت اگر دغدغههای ایشان را بشنویم و آنها در مسیر حل مسائل و گرههای ذهنی همراهی کنیم، بیش از پیش جذب به انقلاب و اسلام خواهند شد.
وی، قدرتهای نرم افزاری انقلاب اسلامی را ایمان و صبر مردم دانست و ابراز داشت: بزرگترین نرم افزاری که انقلاب را پشتیبانی میکند مردم هستند مردم مؤمن ایران در مقابل دشمن صبر و استقامت به خرج میدهند البته منظور از صبر این نیست که باید دست روی دست گذاشت بلکه منظور این است که در مسیر حق از مشکلات نباید هراس داشت و باید با مشکلات جنگید و استقامت کرد و از ظرفیتهای مختلف استفاده کرد تا به اهداف متعالی برسیم.
موسوی زاهد با تأکید بر اینکه نقش بسیج در ترویج ارزشهای انقلاب اسلامی، دفع فتنه ها، توطئهها و تهدیدات دشمن، جهاد تبیین است گفت: اگر ارزشهای انقلاب اسلامی به خوبی و به صورت منطقی، با زبان هنر و علم به جامعه منتقل شود، هجمه فرهنگی دشمن به نتیجه نخواهید رسید و توطئهها از بین خواهد رفت. جهاد تبیین از آن اهمیتی برخوردار است که رهبر معظم انقلاب، آن را واجب، فوری و قطعی اعلام فرمودند.
وی با اشاره به نقش فضای مجازی در ترویج فرهنگ بسیجی افزود: فضای مجازی از دو جهت فرصت خوبی برای ما ایجاد کرده است، از یک سو با سؤالات و شبهات ذهن مردم و جوانان آشنا میشویم، از سویی دیگر میتوانیم سخن خود را با سهولت بیشتر به مخاطبین برسانیم؛ لذا اگر از این ظرفیت پیش آمده استفاده کنیم و قشر جوان را با برخی تهدیدات فضای مجازی آشنا کنیم، در این عرصه نیز تهدیدها تبدیل به فرصت خواهد شد.
موسوی زاهد با اشاره به فعالیتهایی که بسیج دانشجویی در زمینههای گوناگون در طول سال طراحی و عملیاتی میکند گفت: بخشی از فعالیتهای مستمر بسیج دانشجویی در طول سال برگزاری دورههای آموزشی و توانمندسازی در موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، رسانه ای، مهارتی، علمی و... در سطح استانی و کشوری، اردوهای راهیان نور، مسأله شناسی و پیگیری مسائل اقتصادی جامعه، اردوهای جهادی جهت خدمت رسانی به محرومین، جشنهای فرهنگی در مناسبتهای اسلامی، انقلابی و ملی است.
وی اضافه کرد: همچنین برگزاری جشنواره فرهنگی ققنوس، کرسیهای آزاداندیشی، تریبونهای آزاد،
برنامههای فرهنگی در محیط خوابگاهی، تدوین نشریات دانشجویی، نشستهای تبیینی و بصیرتی، نمایشگاههای فرهنگی و هنری، مسابقات هنری، سیاسی و فرهنگی، مطالبه گری از مسئولان و ... از دیگر برنامههای بسیج دانشجویی است.
انتهای پیام/