بهگزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ اختلافات زناشویی یکی از عواملی است که رشد طبیعی فرزندان را دچار اختلال میکند، اختلافات زناشويی چه کمرنگ و سطحی باشد و چه عميق و خشونتآميز تأثيرات زيانباری در مسير رشد کودکان بر جای میگذارد و در آينده شاهد بزرگسالانی با اختلالات رفتاری خواهيم بود.
وقتی زن و مرد تصمیم میگیرند که صاحب فرزندی شوند باید ابتدا محیط سالمی برای رشد کودک به وجود بیاورند چراکه فرزندان به يک محيط عاطفي سالم و پرنشاط نياز دارند که در آن بتوانند در يک مسير طبيعي و بر مبناي ابعاد مختلف وجوديشان رشد طبيعي داشته باشند.
از اثرات منفی مشاجرهی والدین بر کودکان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مشکلات دیگری همچون کاهش اعتماد به نفس، مشکلات ارتباطی با همسالان، افت تحصیلی و... را میتوان نتیجه اثرات مشاجره والدین در حضور کودک برشمرد.
هر چند نمیتوان راهکار یکسانی برای همه خانوادهها پیشنهاد داد، اما بهتر است مشاجرات در حضور کودک نباشد. والدین باید در خلوت مشکلاتشان را حل کنند. حتی مشاجرات کوچک والدین هم به کودک آسیب میرساند. از اینرو مهارت کنترل خشم و عصبانیت، برای هر فردی به خصوص در زندگی مشترک یک اصل مهم است و به تعویق انداختن دعوا باعث میشود که عصبانیتها فروکش کند.
بهتر است کودکان بیاموزند بزرگسالان هم درست مانند خودشان که ممکن است با همسالانشان دعوا کنند، مشاجره میکنند اما این مشاجره به معنای جداشدن پدر و مادر نیست. والدین باید اجازه دهند فرزندشان در مورد مشاجره سؤال کند. بچهها ممکن است در مورد رابطه پدر و مادرشان دچار ترس و نگرانی شوند چون در واقع علت مشاجرهی والدین را خوب نمیفهمند، از اینرو باید به آنها فرصت داد تا این نگرانیها را به حداقل برسانند.
مريم زهرهوند كارشناس ارشد روانشناسی بالينی