صغری علینیا آهندانی کارشناس شبکه مراقبت و پیشآگاهی برنج در استان گیلان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج، با اشاره به ارتقای ظرفیت تولید محصول برنج در این خطه از کشورمان اظهار کرد: در بازدیدهایی که از مزارع کشاورزی انجام دادیم، برگزاری کلاسهای آموزشی را دنبال کردیم که کانون بسیج استان، این کلاسها و دورهها را مدیریت کرد. وی افزود: با توجه به اینکه سال گذشته شاهد کاهش محصول بودیم، امسال با برنامهریزیهای آموزشی هماهنگ و مفید، زمانبندی برای آبیاری مزارع انجام شد و خوشبختانه رضایت کشاورزان را به دنبال داشت. علینیا در این باره افزود: با این روش، توانستیم شاهد افزایش ۱۵ درصدی تولید برنج گیلانه باشیم.
کارشناس فعال بسیجی در گیلان، تصریح کرد: برای مبارزه با آفات و بیماریها در هر رشته از کار کشاورزی، اطلاعاتی درباره تغذیه، آفات، مصرف کودها و میزان آبیاری به کشاورزان داده میشود؛ مثلا برنج ساقهخوار یکی از آفات است که شاید کشاورز بخواهد برای از بینبردن آن، از سموم استفاده کند، اما ما او را به استفاده از مبارزه بیولوژیک آگاه میکنیم. البته چنانچه نیاز باشد، در مرحله آخر استفاده از سموم را پیشنهاد میکنیم. علینیا اضافه کرد: در برخی از شالیزارهای برنج که آفاتی مثل تخم کرم ساقهخوار وجود دارد، پیشنهاد میکنیم کشاورزان از کارتهایی که حاوی زنبور است، استفاده کنند تا تخم کرم ساقهخوار به صورت طبیعی، کاهش یابد.
وی ادامه داد: ما علاوه بر آموزشهای رایگان و مفید به کشاورزان و شالیکاران، آزمون خاک هم در کانون بسیج برگزار میکنیم. با این آموزشها، کشاورز خواهد فهمید که چه میزان کود باید استفاده کند و با انجام برخی برنامهریزیها، افزایش عملکرد خواهد داشت. این کارشناس ارشد کشاورزی، با اشاره به فراوانی انواع کاشت برنج در گیلان، تصریح کرد: در گیلان چند نوع برنج کاشت میشود که کشاورزان ترجیح میدهند انواع بومی آن مثل برنج، هاشمی، علی کاظمی، زردجو، طارمی و شیرودی را داشته باشند. علینیا گفت: برنجهای گیلانه با توجه به شرایط اقلیمی و کمبود آب، سالی یکبار کشت میشوند، اما استان مازنداران که میتواند سالی دو مرتبه محصولات برنجی، چون طارمی و شیرودی را کشت کند.
وی با اشاره به چشمانداز برنامههای کشاورزی در مزارع و باغات گیلان، گفت: با توجه به مشکل آب و کاهش بارندگی، نمیتوانیم آینده را پیشبینی کنیم. اگر شرایط خوب و آب وجود داشته باشد، با آموزشهایی که به کشاورزان و شالیکاران دادهایم، میتوان این امید را داشت که همچنان شاهد افزایش سطح زیرکشت و برداشت محصول برنج در آتی باشیم.
کارشناس کلینیک گیاهپزشکی با اشاره به اینکه شالیکاران نیازمند حمایت و توجه دولت هستند، تاکید کرد: امیدوارم دولت از کشاورزان حمایت کند. وقتی به مزارع میرویم، دغدغههای زیادی از سوی کشاورزان دریافت میکنیم. گرفتن ماشینآلات کشاورزی، وامهای قرض الحسنه، بتنیکردن نهرها برای صرفهجویی آب و لایروبی نهارها، از جمله خواستههای کشاورزان برای بهبود و توسعه کشاورزی است.
ت-۵۳۷۹
انتهای پیام/