به گزارش خبرگزاری بسیج؛ در کانکس زندگی میکردند و سقف آرزوهایشان خیلی کوتاهتر از آنچیزی بود که در تصور میگنجید. با پیچیدن صدای خندههایشان در سرپناهی امن، فرسخها فاصله داشتند؛ اما همین که پای گروه جهادی «یک قدم تا لبخند» به میان آمد، یک کورسوی امیدی در دلشان روشن شد. فاصله آنها با رؤیایی که امیدی به تعبیر شدنش نداشتند کمتر و کمتر میشد، تا جاییکه در یک قدمی آن قرار گرفتند.
طلبهای که رویاهای محرومان را محقق میکند
حالا تنها قدم باقی ماندهای که باید طی میشد، جمع آوری اسباب و اثاثیه از کانکس و پهن کردن آن در خانه امنی بود که متعلق به خودشان بود. خانهای که خشت به خشت آن با عشق سرشار جوانان پای کار جهادی و در رأس آنان یک روحانی جهادگر و دلسوز روی هم نهاده شده بود تا سرپناهی گرم و امن برای خانواده بیبضاعتی ایجاد شود که تنها خواسته آنان از زندگی، مهیا شدن قوت روزانهشان بود. حجتالاسلام سید امیر موسوی، امام جماعت شهر خضری، دشت بیاض، از توابع استان خراسان جنوبی که بیش از ۴ سال در این شهر فعالیت دارد و مدیر گروه جهادی «یک قدم تا لبخند» در شهر نیم بلوک است، این خانواده را به آرزویشان رساند. این گروه نیازمندان بسیاری را به یک قدمی رؤیاهای دست نیافتنی آنان رسانده و بذر لبخند را بر لبان آنان نشانده است.
در نصف روز برای خانواده سرویس بهداشتی و حمام و برای خانواده دیگر سرپناه ساختیم
نیازمندانی که اگر آرزوهایشان به امید همراهی مسئولان رها میشد؛ شاید هرگز امیدی به محقق شدن این آرزوها وجود نداشت، اما این گروه جهادی در کوتاهترین زمان ممکن و با تکیه بر توان خود و بدون اتکا بر مسئولان، این آرزوهای دور را برآورده میسازند و ثابت میکنند دستان معجزهگر خداوند روی زمین هستند. موسوی میگوید: «با همکاری گروه جهادی که متشکل از جوانان متعهد و دغدغهمند است، در روستای عشایری سرمست که روستایی محروم به حساب میآید، تنها در یک نصف روز برای یک خانواده نابینا که خانه آنها فاقد امکانات بهداشتی بود، سرویس بهداشتی و حمام ساختیم. علاوه بر آندور خانه آنان حصارکشی هم کردیم. آنها همچنین سرپناهی هر چند کوچک اما امن، برای خانواده بیبضاعتی که در کانکس زندگی میکردند ایجاد کردند.»
تهیه بستههای بهداشتی در دوران کرونا با هزینه ختمهای مردم
حاج آقا موسوی ظاهراً سعی دارد که در ماراتن خدمت به مردم از همه رقبای خود پیشی بگیرد؛ چراکه با وجود راهاندازی گروه جهادی «یک قدم تا لبخند» و انجام فعالیتهای عمرانی ارزشمند و بزرگ، به اینکارها بسنده نکرده و فعالیتهای دیگری را نیز در زمینههای مختلفی اعم از محرومیت زدایی، اشتغالزایی، مقابله با آسیبهای اجتماعی انجام داده و در فعالیتهای خود برنامههای بسیاری را نیز برای قشر نوجوان برنامهریزی کرده است. او میگوید: «در ایام کرونا از خانوادههایی عزاداری که به دلیل شرایط موجود، امکان برگزاری مجلس ختم برای عزیزانشان را نداشتند، هزینههایی به عنوان نذر دریافت کردیم و آن را صرف تهیه بستههای بهداشتی برای خانوارها کردیم.»
تهیه ۵۰ عدد گوشی هوشمند و تبلت برای دانشآموزان
در همین ایام که ویروس منحوس کرونا فراگیر و همه را خانهنشین کرده بود و کلاسهای درس نیز بهصورت مجازی برگزار میشد، تعدادی از دانش آموزان کم برخوردار منطقه، گوشی هوشمند نداشتند، برای همین به ناچار از درس فاصله گرفته بودند. موسوی میگوید: «این خانوادهها را شناسایی کردیم و با کمک خیرین، ۵۰ عدد گوشی هوشمند و تبلت برایشان خریداری کردیم تا مبادا دانش آموزی به دلیل نداشتن گوشی همراه از تحصیل بازبماند.»
بستههای لوازم التحریر که دانشآموزان را به حوزه رفتن ترغیب کرد
او باز هم به این کار راضی نشد و به همت گروه جهادی خود، ۷۰۰ بسته لوازم التحریر تهیه و در بین دانشآموزان نیازمند شهر و روستاهای اطراف توزیع کرد و با ادامه تحصیل این دانشآموزان و پیشرفت آنان، زمینه ساز ورود برخی از آنان به مراکز دولتی و حوزههای علمیه شد.
توزیع ۳۶۰ سبد معیشتی یک میلیون تومانی میان نیازمندان
اقدام ارزشمند دیگری که توسط این روحانی فعال و با کمک خیرین انجام گرفت، توزیع ۳۶۰ سبد معیشتی به ارزش هر سبد یک میلیون تومان، برای هر خانواده نیازمند در ماه مبارک رمضان بود. در اعیاد غدیر و قربان هم با ذبح دام، گوشت گرم در بین نیازمندان توزیع میکند. او میگوید: «بستههای معیشتی نیز برای طلاب متأهل غیرشاغل تهیه کردیم. متأسفانه برای این قشر کار کمتری شده بود و یا کمتر به فکرشان بود.»
این روحانی جهادی در زمینه تهیه کمک جهیزیه برای افراد نیازمند هم تلاشهایی داشته و آنان را به مراکز مربوطه معرفی و بدین وسیله برخی از اقلام ضروری جهیزیه را برای آنان مهیا کرده و بخشی را هم بصورت موردی و طبق نیاز افراد کم برخوردار از طرف خود و گروه جهادیاش به آنها اهداء کرده است. او علاوه بر این، با کمک خیرین به پرداخت هزینه درمان بیماران نیازمند و انجام عمل یک بیمار سرطانی اقدام کرده و در حوزه درمان نیز سعی در رسیدگی به بیماران داشته است.
پرداخت وام ۵۰ میلیونی به جوانان در آستانه ازدواج
او در حیطه آسیبهای اجتماعی چون اعتیاد نیز ورود کرده و از آنجاییکه معتقد است تا رابطه فرد بین خود و خدایش اصلاح نشود، از این بلای گریبان گیر نجات پیدا نمیکند، سعی در تدارک برنامههای مؤثری در این راستا داشته تا برای مقابله با اعتیاد نیز قدمی محکم و مؤثر برداشته باشد. او میگوید: روی منبر همیشه گفتهام ما برای وصل کردن آمدهایم و با همین شعار در عمل هم به امر واسطهگری و تسهیل در ازدواج جوانان میپردازم. با پیگیریهای صورت گرفته، ۵ مورد وام تا سقف ۵۰ میلیون تومان به جوانان نیازمندی که در آستانه ازدواج قرار داشتند، اعطا شد.
زنان و جوانان روستا شاغل شدند
او در زمینه اشتغالزایی نیز اقداماتی را پیش برده است و با پیگیریهایش چند وام قرض الحسنه برای بانوان توانمندی که امکانات لازم برای شروع کار نداشتند، فراهم شده است. موسوی میگوید: برای زنان سرپرست خانوار، یک دستگاه تنور برای پخت نان و دستگاه میوه خشککن، برای درآمدزایی و اشتغال آنان تهیه کردیم. با پیگیریهای صورت گرفته از طریق اعطای وام، برای جوانان نیز زمینه اشتغال در دام پروری و گلخانه فراهم شد.
برپایی اعتکاف ۳۵ روزه علمی آموزشی برای نوجوانان در مسجد
این طلبه ولایی، طبق فرمایشات و تأکیدات رهبر معظم انقلاب در مورد جوانان و نوجوانان که قشری هستند که در معرض آسیبهای مختلف اجتماعی قرار دارند و باید با پرورش روح و آموزش اصولی به آگاهسازی آنان پرداخت، اقداماتی را برای آنان انجام داده است. او میگوید: معتقدم مسجد سنگر است و این سنگر باید هم علم مردم را تقویت کند و هم در جهت پرورش روح و تزکیه نفس آنها تلاش کند؛ بنابراین در این راستا، اقدام به برپایی اعتکاف علمی آموزشی برای نوجوانان منتخب محله، به مدت ۳۵ روز در مسجد کردیم. یکی از فعالیتهای این اعتکاف، دعوت از معلمان مجرب جهت تقویت دروس این نوجوانان بود و نتیجه مطلوبی را هم در برداشت و باعث پیشرفت چشمگیر نوجوانان شد، همچنین برنامههای فرهنگی، ورزشی و مطالعاتی، اردوی زیارتی ـ سیاحتی مشهد مقدس در ایام این اعتکاف انجام گرفت.
پایان پیام/.