خبرهای داغ:
رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین؛

خودرو تمام الکترونیکی واحد فناوری دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین بزودی رونمایی می شود

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین عنوان کرد: ۲۴ واحد فناور و هسته ای در دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین فعال است که یکی از محصولات واحد فناوری، خودرو تمام الکترونیکی است که بزودی رونمایی خواهد شد.
کد خبر: ۹۴۷۸۴۶۱
|
۰۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷

قزوین_به گزارش خبرنگار بسیج، نشست خبری رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین با اصحاب رسانه صبح امروز در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد.

دانشگاه بین المللی امام، بزرگترین دانشگاه استان قزوین

دکتر قاسم زاده در این نشست با اشاره به جایگاه دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین بیان کرد: دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین بزرگترین دانشگاه استان و دانشگاه مادر استان است که با ۸ هزار و ۵۰۰ دانشجو و ۷ دانشکده و ۲ پژوهشکده و یک مرکز آموزش زبان فارسی که معتبرترین مرکز زبان آموزش فارسی کشور است فعالیت می کند.

وی گفت: این مرکز بیش از ۶۰۰ دانشجو را طی یکسال اخیر فارغ التخصیل کرده که نشان می دهد با حمایت های ویژه در این حوزه، این مرکز به جایگاه اصلی خود باز می گردد و یکی از ماموریت های ما تقویت زبان فارسی به عنوان یک علم است. حدود ۳۷ رشته کارشناسی و حدود ۸۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۸ رشته دکترا در دانشگاه تدریس می شود. در یکسال اخیر دو رشته مهندسی شتابگر ذرات در راستای ماموریت دانشگاه در چشمه نور ایجاد شده و همچنین علم داده ها و رشته ریاضی که بزودی دانشجو در گرایش کارشناسی ارشد در این رشته جذب خواهد شد.

دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین، ظرفیت های توسعه در عرصه های بین المللی

دکتر قاسم زاده اظهار کرد: با توجه به رسالت بین المللی دانشگاه، در تلاش هستیم تا از حوزه آموزش عالی کشور نمایندگی کنیم. این دانشگاه به سبب اینکه نام بنیانگذار انقلاب بر تارک آن می درخشد به نمادی در آموزش عالی کشور تبدیل شده و با توجه به موفقیت های موجود این ظرفیت برای قرار گرفتن دانشگاه بین المللی امام در مدار توسعه وجود دارد.

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین با اشاره به امتیازات این دانشگاه عنوان کرد: از امتیازات این دانشگاه این است که رییس جمهور و سه وزیر علوم، بهداشت و امور خارجه و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور عضو هیات امنای این دانشگاه هستند اما ظرفیت های این دانشگاه مغفول مانده است. از امتیازات دیگر این دانشگاه قرار گرفتن دانشگاه در مسیر شاهراه جمعیتی کشور است. ضمن اینکه این دانشگاه در استانی قرار دارد که هم از ظرفیت های خوبی برخوردار است و عملا می تواند در حوزه کشاورزی موفق باشد و با توجه به ظرفیت دانشگاه می توان تلفیق عملکردی خوبی در حوزه کشاورزی با ظرفیت نخبگان این دانشگاه ایجاد کرد.

تحصیل ۵۰۰ دانشجوی خارجی در ۱۶ رشته در دانشگاه بین المللی قزوین

وی افزود: ماموریت جدی ما در حوزه تربیت نیروی انسانی توانمند در کشورهای هدف به ویژه کشورهای محور مقاومت است که با توجه به شیوع بیماری کرونا در جهان، آمار جمعیتی این دانشگاه کاهش یافته است و به نوعی حضور دانشجویان خارجی می تواند صنعت گردشگری و مبادلات فرهنگی ایران و کشورهای دیگر را ایجاد نماید. همچنین اغتشاشات اخیر روند جذب دانشجو را کمی کاهش داده و در حال حاضر ۵۰۰ دانشجوی خارجی از ۱۶ کشور دنیا در این دانشگاه درحال تحصیل هستند و در حال حاضر رشد دو سه برابری در فارغ التخصیلی دانشجویان داشتیم و توانستیم بورسیه های ویژه ای را در دانشگاه برای جذب حداکثری دانشجویان ایجاد نماییم.

این مسوول در ادامه تصریح کرد: انتظار ما این است با حمایت های وزارت علوم دانشگاه در پایان سال ۱۴۰۴ به چشم انداز خود در جذب دانشجو برسد. رسالت ما این است دانشجو را در داخل ایران تربیت نماییم تا قلمرو زبان فارسی گسترش یابد و با فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی آشنا شوند و دانشگاه امام خمینی در تراز دانشگاه جامعه اسلامی قرار گیرد.

دکتر قاسم زاده اضافه کرد: از امتیازات دیگر دانشگاه حضور نیروهای خلاق در بدنه هیات علمی و دانشگاه است. امسال برای اولین بار یازده استاد ما در رده پژوهشگران جوان جهان قرار گرفتند و ما شاهد تنوع اساتید برتر در دانشگاه هستیم. همچنین در حوزه مقالات ۳۷ درصد رشد داشته و در حوزه مقالات بین المللی ۲۸ درصد رشد داشتیم که نشان می دهد دانشگاه در مسیر رسالت خود باحضور نیروهای خلاق توانسته نقش مهمی در توسعه جایگاه دانشگاه و به مراتب کشور در جایگاه های بین المللی داشته باشد.

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین در ادامه یادآور شد: مرجعیت علمی در دنیا محصول می دهد و پژوهش های این دانشگاه دارای مرجعیت علمی هستند و دانش این پژوهش ها در کشورهای پیشرفته منجر به تولید محصول و علم می شود. در رتبه بندی رتبه دانشگاه در سال گذشته ۳۲ بوده و قطعا تبدیل دانشگاه به یکی از ده دانشگاه برتر کشور یکی از چشم اندازه‌ای ماست. ما در برخی شاخص ها رتبه های بالایی داریم همچون رشته مکانیک که در رقابت با دانشگاه های بزرگ ایران و جهان هستند. 

وی ادامه داد: از لحاظ امکانات نیز دانشگاه ۱۵ آزمایشگاه صرفا پژوهشی، ۴۳ آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی، ۵۳ آزمایشگاه آموزشی و جمعا دارای ۱۱۱ آزمایشگاه است و سه آزمایشگاه نیز در سال جدید راه اندازی شد. از دستاوردهای دانشگاه خوابگاه های دانشجویی است که دارای ده مجتمع دانشجویی هستیم که سه خوابگاه توسط خیرین ایجاد شده و در افق دو ساله نیازمند خوابگاه برای جذب دانشجو هستیم و نیازمند کمک خیرین برای ساخت و تکمیل دو پروژه خوابگاهی دانشجویی هستیم.

دکتر قاسم زاده یادآور شد: وقف علمی حوزه جدی است که می تواند موجب توسعه علم شود. ماندگارترین حوزه در جهان علم است و وقف در این حوزه می تواند موجب توسعه علم و فضاهای آموزشی شود و استان قزوین ظرفیت خوبی در بحث وقف و خیرین دارد.

وی بیان کرد: یکی از اقدامات خوب دانشگاه، ساماندهی مجتمع های خوابگاهی است. زنان اسوه طرحی است که برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب برای حضور زنان در فعالیت اجتماعی است که این امر برآمده از قرآن و سنت نبوی بوده و زنان نسل سوم که پاکدامن هستند می توانند در فعالیت های اجتماعی حضور فعال داشته باشند که در حوزه دانشجویی و کارکنان زن دانشگاه برگزار می شود. 

این مسوول اضافه کرد: قرارگاه فناوری و تولید دانش بنیان را طی سالجاری تأسیس کردیم که هفت کارگروه از دانشگاه های استان ایجاد کردیم که ایده های خلاق برای توسعه استان مورد بررسی قرار گرفت همچون نانورس و طیف سنجی برای چشمه نور که دو پروژه بسیار مهم در توسعه علمی کشور است. تاسیس بنیاد قزوین شناسی طی یکسال اخیر با حضور نخبگان استان برای هم افزایی در شناسایی ظرفیت ها و کمک به توسعه شهر قزوین که می تواند هویت قزوین را به آن بازگرداند از دیگر اقدامات دانشگاه بین المللی قزوین است.

دکتر قاسم زاده در ادامه بیان کرد: ۲۴ واحد فناور و هسته ای در این دانشگاه فعال است که یکی از محصولات واحد فناوری، خودرو تمام الکترونیکی است که بزودی رونمایی خواهد شد. همچنین چهار محصول تحریم شکن توسط دانشجویان این حوزه ها تولید شد که این چهار محصول شامل دستگاه اندازه گیری مقاومت لوله های آب آشامیدنی در مقابل کلر، دستگاه هیتر ۴۰ کیلو واتی برای صنایع سنگین، دستگاه هموژو نایتر برای همگن سازی مواد دارویی و غذایی که طی سال گذشته و امسال ایجاد شد.

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین اظهار کرد: برای اولین بار مدرسه اشتغال آفرینی را راه اندازی کردیم تا دانشجویان بعد از اتمام تحصیل وارد بازار کار شوند و تاکنون یک دوره انجام شده و دوره های دیگر نیز در حال اجراست. همچنین در حوزه فرهنگی طرح های بسیار خوبی در دانشگاه اجرا شده و یا در حال اجراست که برخی در کشور بی نظیر است که اولین بار مرکز نوآوری فرهنگی اجتماعی را در کشور برای ایجاد یک کار اشتراکی و تقویت آموزش های گروهی راه اندازی کردیم. اجرای طرح استاد امید، فاز اول سامانه جامع دانشگاه برای آشنایی خانواده ها با فضای آموزشی دانشجویان، خانه طراحان، تقویت کانون های دانشجویی و انجمن های دانشجویی از اقدامات حوزه فرهنگی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین است.

 

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار