نبض اقتصاد کشور، متأثر از سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی است
به گزارش خبرگزاری بسیج از کرج، مهدی عسگری، نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در سازمان برنامه و بانک مرکزی، در بر همان پاشنه سابق میچرخد، متذکر شد: آقای رئیس جمهور، تا در دستگاه تصمیمسازی و مغزافزار دولت، تغییر رویکرد اتفاق نیفتد، در خروجیهای سیستم نیز تغییری ایجاد نخواهد شد.
وی گفت: در هنگامه جنگ اقتصادی هوشمند و چند لایه جریان معارضِ منطقهای و بینالمللی، برای ایجاد آشوب اقتصادی در کشور، نمیشود تنگه احد اقتصاد کشور در سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی به عنوان مغزافزار اقتصادی دولت، در اختیار همان افکار و افراد سابق باشد. تا زمانی که در این دو مرکز مهم تغییر جدی صورت نگیرد، نمیتوان انتظار داشت تحول اساسی در وضعیت اقتصاد کشور رخ دهد زیرا نبض برنامهریزی و اقتصاد کشور متأثر از این دو مرکز است.
رئیس فراکسیون دیپلماسی اقتصادی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: رشد پایه پولی، ضریب فزاینده نقدینگی، افزایش بدهی شرکتهای دولتی به بانکها و به تبع آن ناترازی بانکها، افزایش نرخ ارز، طلا و ... همگی نشان دهنده این موضوع هستند که سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی، عملا در همان مسير گذشته حرکت کردهاند.
عسگری خاطرنشان کرد: در موعد حذف ارز ترجیحی نیز هشدار دادیم، به جای شروع جراحی اقتصادی از معیشت مردم، به سمت جراحی ساختار کلان اقتصادی، مراکز تصمیمگیر اقتصادی و مافیای شرکتهای دولتی و بانکهای خصوصی برویم. وقتی با فشار تحریم ناجوانمردانه مواجهیم باید هرگونه مانع و تحریم داخلی را درهم شکست تا اقتصاد، تولید و معیشت، در مضیقه قرار نگیرد و اثر تلاش ها و تغییر رویکرد دولت دیده شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: ناترازی بانکها، عملکرد سوداگرانه و خلق پول بانکهای خصوصی، بدهی و استقراض شرکتهای دولتی از بانکها برای جبران کسری بودجه، بحران صندوقهای بازنشستگی و ... میراث به جا مانده از دولت قبل است که اقتصاد ما را با تحریمهای داخلی مواجه کرده و باید زدوده شود.
وی بیان کرد: حذف شتابزده ارز ترجیحی بدون پیشبینی دقیق پیامدهای اجتماعی و اقتصادی آن، افزایش هزینه تمام شده تولید و ارسال لوایح اصلاحی بر قانون بودجه در فاصله کوتاه، رشد نجومی نقدینگی، انفعال بانک مرکزی در مدیریت بازار غیررسمی ارز، اجرای ناقص قانون بودجه توسط سازمان برنامه، نارضایتی در بخش معیشت و ... ضرورت تغییر ریل، ایجاد هماهنگی و اصلاح تیم اقتصادی دولت، به ویژه رئوس سازمان برنامه و بانک مرکزی را نشان میدهد.
انتهای پیام/ص