خبرهای داغ:

تقارن شب آقا امام زمان(عج) و بی بی دوعالم حضرت فاطمه ی زهرا(س) مبارکباد

امشب ، شب فرخنده و با ارزشی است ،شبِ جمعه متعلق است به حضرت مهدی موعود(عج) ، اما این شب با شب های جمعه ی دیگر متفاوت است ، چون در این شب بی بی دوعالم حضرت فاطمه ی زهرا(س) به زمین با تولدش نورمضاعفی داده و از فرزند خلفش ، معمارکبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) متولد شده است ؛ ضمن اینکه میلاد دخت پیامبراکرم(ص) به نام «مادر» نام گذاری شده است .
کد خبر: ۹۴۸۳۲۷۲
|
۲۳ دی ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۵

وقتی من پدر را از دست دادم ، بعداز خداوند عالم تکیه گام مادر بود ، هرچند از دست دادن پدر مصیبت بزرگی است اما مادر که باشد برای پدری هم می کند ولی افسوس که در سال 1400 مادر را هم از دست دادم ؛ اما با ادای احترام به آنهایی که همانند من هم پدر را از دست داده اند و هم مادر را ، ولی چون امشب ، شب میلاد حضرت فاطمه ی زهرا(س) است ، می خواهم به جایگاه مادر بپردازم و از فضیلت های مادر بگویم تا آنهایی که مادر را دارند قدرش را بدانند و تا می توانند به او احترام بگذارند .

رمز عشق جاودانی مادر است کیمیای زندگانی مادر است

اینکه فرموده است آن مینو سرشت

زیر پای مادران باشد بهشت

یعنی آنجایی که مادر زد قدم

نیست آنجا، از بهشت خُلد، کم

زیباترین تعریفی که از مادر شده و واقعا بیانگر مقام ومنزلت مادر است، حدیث زیبایی از پیامبر اعظم (ص) است که فرمود: «بهشت زیر پای مادران است»و یا حضرت امام خمینی(ره) که امروز سالروز تولدش می باشد فرمود: « از دامن زن مرد به معراج می رود.»

وقتی خاتم انبیاء حضرت محمد مصطفی(ص) بهشت را زیر پای مادران می داند و فرزندش امام خمینی(ره) معراج رفتن مرد را از دامن زن یعنی همان مادر می داند ، پس باید بدانیم که احترام گذاشتن به مادر همانند احترام گذاشتن به قرآن است و وای به روزی که ما به مادر درشتی کنیم و پرخاشگری کنیم و مادر ما را نبخشد ، که اگر نبخشد اگر تمام زندگی را خیرات کنیم باز خداوند ما را در به بهشت راه نمی دهد . مادر تنها واژه تکرار نشدنی در این عالم است که هر بار انسان با شنیدن این کلمه روح تازه ای در وجودش دمیده می شود. اسلام سفارشات فراوانی به محبت به والدین، خصوصا مادر کرده است.

سيد قطب در تفسير فى ظلال حديثى به اين مضمون از پيامبر (ص) نقل مى كند: «مردى مشغول طواف بود و مادرش را بر دوش گرفته طواف مى‏ داد، پيامبر(ص) را در همان حال مشاهده كرد عرض كرد آيا حق مادرم را با اين كار انجام دادم، فرمود: « نه حتى جبران يكى از ناله‏ هاى او را (به هنگام وضع حمل) نمى‏ كند».

حتما درباره ی مقام مادر و سهم بیشتر مادر نسبت به پدر در محبت و احترام روایاتی شنیده اید، از جمله این روایت که امام باقر (ع) می فرماید: حضرت موسی بن عمران (ع) سه بار به خدا عرض کرد: پروردگارا! به من توصیه ای کن! خدای سبحان در هر سه بار فرمود: تو را به خودم سفارش می کنم؛ آنگاه عرض کرد: پروردگارا! مرا سفارش کن. فرمود تو را به مادرت سفارش می کنم. باز گفت: پروردگارا! مرا سفارش کن. فرمود: تو را به مادرت سفارش می کنم. باز گفت پروردگارا! مرا سفارش کن. فرمود: تو را به پدرت سفارش می کنم. امام باقر (ع) افزود: «از همین رو گفته می شود حق مادر از نیکی، دو سوم و برای پدر یک سوم است».

با این توجه به اهمیت مقام والدین، شاید این سئوال به ذهن برسد که اگر پدر و مادر فرزندشان را صدا بزنند و فرزند در نماز باشد، تکلیف فرزند در پاسخگویی به والدین، خصوصا مادر چیست؟ ما دو روایت در این خصوص داریم که ابتدا آنها را نقل کنم و بعد حکم شرعی مسئله را بیان می کنم.

روایت اول:

«اگر شخصي در نماز باشد و پدرش او را صدا كند، در پاسخ تسبيح گويد و اگر مادرش او را صدا زد صراحتا پاسخ دهد».

روایت دوم:

«اگر در نماز مستحبي پدرت تو را خواند، نماز را قطع نكن و اگر مادرت صدا زد نماز را قطع كن و پاسخ بده».

توضیح:

درست است که روایت اول به صورت مطلق آمده و شامل همه ی نماز های (واجب و مستحب) می شود، اما در روایت دوم نماز را مقیّد به مستحب کرد و نماز واجب را خارج از حکم کرد.

حال داستان مادر چیست، یا محبت و زود رنج بودن اوست یا به خاطر جایگاهی که دارد و باید احترام ویژه شود، به هر هر حال روایت این امتیاز را برای مادر قائل شده است. البته همانطور که می دانیم شکستن نماز مستحبی بدون دلیل هم اشکالی ندارد، اما حکم نماز واجب فرق می کند.

امید است جوانان و نوجوانان امروزی با مطالعه ی این مقاله به جایگاه و منزلت والدین و خصوصا مادر پی برده باشند و دیگر روی مادر خود فریاد نکشند ، خوشا به حال شهدا ، به آنها قبطه می خورد که مادرانی دارند که برای ما که از غافله جامانده ایم اسوه ی «صبر ، استقامت ، گذشت و ایثار هستند» مادر شهید وقتی که سپهبد حاج قاسم سلیمانی با آن عظمت و شوکت که خود مکتبی است برای جامعه در مقابله تو به سجده می افتد ، ما دیگر خجل و شرمنده ی شما مادران شهدا هستنیم ، الان که دارم این جمله را تایپ می کنم از چشمهایم اشک جاری شده و بغض گلویم را گرفته ، من در مقابل سپهبد حاج قاسم سلیمانی ذره ای نیستم که همان کار را انجام دهم و از داشتن یک پا محرومم که در مقابلت سجده کنم ولی بهترین درودها را نثارت می کنم و می گویم شما بهترین مادر دنیا هستی ، همتا نداری و بی نظیری .

مادر، قلب خانه و مظهر «مهر و عاطفه، عشق و احساس، محبت و صفاست»، و «مادری، فضیلتی است ملکوتی، ناشی از عالم قدس که در وجود انسان خاکی تجلی می کند و درآن صراحت و صداقت، مهر و صفا، عدل و تقوا به عالی ترین شکل خود آشکار می شود.» مادری، حالتی است که صفات عالی زیبایی را، در پرورش فرزند می داند و در این راه، از همه زمینه ها و امکانات شخصی می گذرد. مادر، هنرمندی است که در نتیجه تلاش خستگی ناپذیرش، فرزندی نیکو پرورش یافته، نیکوکار و با تقوا در مسیر حق گام برمی دارد.

حقیقت زندگی مادر ؛ «عشق ورزیدن، دوست داشتن وفداکاری» است. اگر کار مادر را کوچک بپنداریم، مرتکب اشتباهی بزرگ شده ایم؛ چرا که کار او، انسان سازی و فضیلت پروری است. مادر در انجام این وظیفه، غرور و خودخواهی خود را به فداکاری و عشق ورزی تبدیل می کند و حتی حاضر می شود دفتر عشق و زندگی شخصی خود را برای مدتی نیمه باز گذارد یا مختومه سازد و فصلی نو در دفتر جدید فرزند بگشاید. به همین دلیل، مادرانْ همواره در خور ستایش و نکوداشتند.

مادران در تاریخ و زندگی بشر، همواره مقامی بلند داشته اند. آثار دینی و ادبی ملت های گوناگون درباره مادر، نکته ها و آموزه هایی خواندنی و شنیدنی دارد. مسلمانان نیز بر اساس آموزه های دینی خود، مادر را در جایگاهی والا نشانده و حرمت او را پاس داشته اند. در روایت است شخص گناهکاری نزد پیامبر آمد و پشیمانی خود را آشکار ساخت و پرسید: چه راهی در پیش بگیرم که خداوند سریعا از گناهان من درگذرد؟ رسول خدا پرسید: از پدرو مادر تو کدام یک زنده اند؟ پاسخ داد: پدرم. فرمود: به او خدمت کن. پس از رفتن آن شخص گناهکار، پیامبر خدا صلی الله علیه و آله به اصحاب فرمود: «اگر این مرد، مادر می داشت و به او خدمت می کرد، گناهانش به سرعت آمرزیده می شد».

عاطفه ی مادری، از کرامت های خداوند است که نمی توان آن را با هیچ قیمت مادی سنجید. زن حامل ودیعه ای الهی به نام عطوفت و مهربانی است که بعد از ازدواج در قلب او تجلی می کند؛ به گونه ای که تا سرحد جان برای کودک خود از جان مایه می گذارد. محبت مادری، اختصاص به انسان ندارد و حتی حیوانات نیز این گونه هستند. آهوی مادر برای پرستاری از بچه خود از گله اش جدا شد و به مراقبت از او پرداخت، ولی بچه بر اثر جراحت جان داد. مادر با اینکه می دانست بچه مرده است، چند قدمی به دنبال گله راه افتاد، ولی دلش آرام نگرفت و دوباره بر بالین بچه مرده اش بازگشت و پوزه اش را به پوست او مالید و دوباره و سه باره رفت وبازگشت، تا سرانجام با چهره ای اندوهگین او را تنها گذاشت.

و در آخر این را هم بگویم که ؛ اسلام برای مادر، مقام و ارزش شگفتی قائل شده است تا آنجا که رسیدن به آخرین مرحله ی کمال بشر یعنی بهشت را با رضای مادر میسر می داند. مقام و ارزش مادر از نظر اسلام تنها تا آنجا نیست که درباره رعایت آن فقط چند روایت و توصیه صادر گردیده باشد، بلکه در مقام قانون گذاری و در متن مقررات مذهبی، امر و نهی مادر در قسمتی از موارد، لازم الاجرا شناخته شده است. برای مثال، آنجا که امر مستحبی خداوند با نهی مادر در تعارض باشد، فرزندان موظفند نهی مادر را بپذیرند و امر مستحبی را اجرا نکنند. دیگر آنکه در واجباتی که واجب عینی نباشد و با انجام دیگران از عهده فرد ساقط شود، اطاعت نهی مادر بر انجام آن کار مقدم است.

امید است حضرت فاطمه ی زهرا (س) همانطور که با امدادهای غیبی اش در زمان هشت سال دفاع مقدس حامی فرزندان رزمنده اش بود ، الان هم حامی ولایت ، مقام معظم رهبری و انقلاب باشد تا عملدارش بتواند این علم را به دست صاحب اصلی اش امام زمان برساند . ان شاءالله

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار