خبرهای داغ:
رییس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد؛

حدود ۶۴ درصد خوزستانی‌ها از اضافه وزن یا چاقی رنج می‌برند

معاون دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: مطالعات انجام شده نشان می‌دهد آمار اضافه وزن و چاقی در کشور رو به افزایش است و بر مبنای مطالعه پارسال، ۶۳.۸۶ درصد افراد ۱۵ تا ۶۴ سال خوزستان مبتلا به اضافه وزن یا چاقی هستند.
کد خبر: ۹۴۸۳۷۹۳
|
۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۵

دکتر پژمان بختیاری نیا روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت بسیج ملی تغذیه در سرسرای اداری مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: پنج درصد خانوارها به صورت روزانه و ۲۵ درصد به صورت هفتگی نوشابه گاز دار، پنج درصد خانوارها روزانه و ۱۹ درصد هفتگی آبمیوه صنعتی، حدود ۶ درصد خانوارها روزانه و ۲۴ درصد هفتگی تنقلات و میان وعده کم ارزش مصرف می کنند.

وی افزود: اضافه وزن و چاقی در همه گروه های سنی خوزستان از کودکان تا سالمندان، از میانگین کشوری بالاتر است و در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش داشته است.

بختیاری نیا ادامه داد: کاهش فعالیت کودکان و نوجوانان در پی شیوع پاندمی کرونا و تعطیلی برخی باشگاه ها و همچنین بروز مشکلات اقتصادی به علت کاهش مصرف مواد غذایی پروتیینی و افزایش مصرف مواد کربوهیدراتی، مصرف زیاد نمک و چربی و کم تحرکی از جمله عوامل موثر در بروز چاقی و اضافه وزن است.

رییس مرکز بهداشت خوزستان توضیح داد: اضافه وزن و چاقی عامل خطر بروز بسیاری از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی عروی، فشار خون بالا، تنفسی، دیابت، نقرس، سنگ صفرا، نارسایی کلیوی و برخی از سرطان ها است.

وی در ادامه نسبت به روش های غیراصولی کاهش وزن ابراز نگرانی کرد و گفت: رژیم های درمانی که یک گروه غذایی را حذف کند صحیح نیست بلکه باید از همه گروه‌های غذایی به تناسب و تعادل استفاده شود.

بختیاری نیا اضافه کرد: رژیم های اصولی چربی را کاهش می دهند اما رژیم های سخت و پیچیده، موجب از درست رفتن آب و عضله خواهند شد که عوارضی از جمله ریزش مو، ضعف سیستم ایمنی، مشکلات پوستی، اختلال در هورمون ها و ناباروری در زنان را به دنبال دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر اینکه داروها و حتی برخی مکمل ها به ویژه در کودکان برای کاهش وزن مناسب نیستند گفت: بسیاری از داروها از طریق کاهش مواد غذایی فرد را لاغر می کند که دارای اثرات کوتاه مدت و حتی جانبی است؛ پزشک متخصص در صورت نیاز دارو تجویز می کند.

وی ادامه داد: کنترل اضافه وزن و چاقی نقش موثری در جوانی جمعیت دارد زیرا ثابت شده قدرت باروری در افراد چاق کاهش پیدا می کند و افراد با سبک زندگی و رژیم غذایی صحیح شش برابر بارورتر هستند.

بختیاری نیا گفت: حضور کارشناسان تغذیه در مراکز جامع خدمات سلامت برای ارایه آموزش ها و تغییر عادات و سبک زندگی مورد تاکید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و کمک کننده است.

۲۴ دی تا هفتم بهمن به عنوان بسیج ملی تغذیه سالم با شعار حال خوب با وزن مناسب نام گذاری شده است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار