نمایشنامه‌نویس زنجانی در گفت وگو با بسیج مطرح کرد

جذب حداکثری مخاطب با تئاتر مردمی بچه‌های مسجد

زنجان-نمایشنامه نویس زنجانی گفت:تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با پرداختن به مسائل و دغدغه‌های اجتماعی امروزه، دارای قابلیت جذب حداکثری مخاطب است.
کد خبر: ۹۴۸۳۹۲۹
|
۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۶

به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان؛داوود حیدری متولد اردیبهشت سال 1370 است. او فعالیت‌های هنری خود را از سال 1389 شروع کرده و ابتدا در مسیر بازیگری و سپس به سمت نوشتن کشیده شده است. او بیشتر در حوزه نمایشنامه قلم زده است.

جذب حداکثری مخاطب با تئاتر مردمی بچه‌های مسجد

«هبوط» یکی از کارهای این نمایشنامه‌نویس جوان زنجانی است که چندی پیش توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسید و کار «شُح» نیز، از دیگر آثار وی می‌باشد که در سومین جشنواره گلدسته‌های مسجد از میان 26 اثر راه یافته به مرحله نهایی جز آثار برگزیده این دوره از جشنواره بود.

 حیدری در گفت وگو با خبرنگار بسیج زنجان؛ در خصوص نمایشنامه «شُح» می‌گوید: این کار به روایت زندگی پیرمردی می‌پردازد که نذر خود را پس می‌گیرد و نمی‌خواهد آن را ادا کند. در حقیقت پیرمرد دختر جوانی دارد که ازدواج نکرده است و پدر با نذر کردن، در تلاش است دختر خود به عقد خادم پیر مسجد دربیاورد. 

وی در مورد اسم این نمایشنامه ادامه می‎دهد: در فرهنگ قرآنی و روایات دینی دو واژه «بُخل» و «شُح» به کار رفته است که گرچه هر دو بار منفی دارند و نشان‌دهنده روحیه پست و روش ناهنجار اجتماعی برخی از انسان‌ها به شمار می‌روند، اما بین آن دو تفاوت اندکی نیز وجود دارد. «بخل» عبارت است از خسیس بودن و خرج نکردن در جایی که باید خرج کرد و ندادن آنچه را که باید داد؛ اما شحّ به بخل شدید همراه با حرص و طمع معنا شده است. به عبارتی، شحّ همان بخل آزمندانه است.

 این نمایشنامه‌نویس می‌افزاید: ایده ابتدایی این نمایش زمانی به ذهنم خطور کرد که شنیدم مردی نذر خود را پس گرفته است. موضوع جالبی به ذهنم رسید و وقتی ایده در ذهنم پخته‌تر شد کار «شح» نوشته شد.

به گفته حیدری، کار هبوط او در استانهای دیگر به روی صحنه رفته است ولی در زنجان به سبب متفاوت بودن سلایق کارگردانها، این نمایشنامه هنوز بر روی صحنه نرفته است.

 

وی می گوید: هنرمندان نمایشنامه‌نویسی زنجانی که نمایشنامه‌شان در استان در قالب نمایش به روی صحنه نمی‌رود کم نیستند. آرزو بهرامی یکی دیگر از نمایشنامه‌نویسانی است که اگرچه کارهای زیادی دارد اما متون وی نیز در زنجان کمتر به روی صحنه رفته است.

 وی با اشاره به مشکلات حیطه تئاتر استان ادامه می دهد: نداشتن یک پلاتو استاندارد تئاتر، عدم تامین مالی هرچند ناچیز فعالان این عرصه و عدم حمایت مسئولین از هنرمندان این عرصه باعث خواهد شد تا نه تنها من بلکه سایر هنرمندان علاقه چندانی به ادامه این راه نداشته باشند.

حیدری با بیان اینکه تلاش من در نمایشنامه نویسی بر این است که موضوعات ساده و بومی را برای نوشتن انتخاب کنم، می افزاید: در نمایشنامه «هبوط» و «شح» دغدغه‌های انسانی به چالش کشیده شده بود و مخاطب آثار در این نمایشنامه‌ها به دنبال پاسخ  به برخی از موضوعات اخلاقی است.

وی تصریح می کند: اگرچه در ابتدا به سمت بازیگری رفتم اما رفته رفته مسیر خود را به نوشتن تغییر دادم، چرا که احساس می‌کردم که نوشتن بیشتر می‌تواند احساسات مرا اغناء کند.

این هنرمند با اشاره به اینکه تئاتر در شرایط فعلی در استان مخاطب چندانی ندارد؛ اذعان می‌کند: از همین جهت است که معتقدم که برای جذب حداکثری مخاطب بایستی به سراغ مخاطبین برویم. کار تئاتر بچه‌های مسجد از نظر من این قابلیت را دارد که به سمت مخاطبین بیشتری برود و در قالب هنر آنها را با اصول و دغدغه‌های مختلف درگیر کند.

 

 وی در پایان یادآور می شود: تئاتر امروز هر میزان مخاطب بیشتری را جذب کند به همان اندازه موفق‌تر عمل کرده است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار