۰۶ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 26 April 2025
15:31
کد خبر : 9484343
۱۹:۱۶

۱۴۰۱/۱۰/۲۸
معاون میراث‌فرهنگی استان یزد:

مراسم ۱۳ محرم یزدی‌ها ثبت ملی شد

مراسم سیزده محرم مسجد ملا اسماعیل یزد در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج  از یزد، عبدالمجید شاکری شمسی درباره تاریخچه و قدمت این مراسم تاریخی گفت: مردم استان یزد حضور در مراسم عزاداری ۱۳ محرم را که قدمتی طولانی دارد بسیار مهم می‌دانند، زیرا این روز را سوم، اما م‌حسین (ع) می‌خوانند و به یاد بر زمین ماندن پیکر پاک شهیدان کربلا به مدت سه روز در صحرای داغ کربلا و به خاک سپردن آنان پس از سه روز می‌دانند و به همین علت در این روز بسیار عزاداری می‌کنند و بازار یزد به صورت کامل در این روز تعطیل و تمامی بازاریان به همراه خانواده در این مراسم حاضر می‌شوند.

معاون میراث‌فرهنگی استان یزد ادامه داد: باتوجه به شواهد موجود این مراسم از ۱۱۵ سال قبل تاکنون در سومین روز از شهادت امام حسین (ع) ویاران وفادار آن حضرت برگزار می‌شود و نزد مردم یزد شناخته‌شده است.

شاکری یکی از جنبه‌های معنوی و زیبای این مراسم را پذیرایی از حاضران توسط روحانیون، مبلغان دین، منبری‌های روحانی، کسانی که عمری ذاکر امام حسین (ع) و مبلغ اندیشه والای سیدالشهداء (ع) بوده اند، عنوان کرد و افزود: در این روز روحانیون قبا از کسوت تبلیغ کنار گذارده و برای خدمتگزاران مجلس سیدالشهداء کمر همت می‌بندند، حضور عالمان عامل، به معنویت عزاداری این مراسم رنگ اخلاص می‌دهد و به جاذبه‌اش می‌افزاید.

این مراسم به تازگی در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

گفتنی است؛ این مراسم همه‌ساله در روز سیزدهم محرم در این مسجد برگزار می‌شود و همه اقشار مردم در این مراسم شرکت می‌کنند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید