خبرهای داغ:
کارشناس مسایل سیاسی و امور بین الملل در گفتگو با خبرنگار بسیج؛/آیا می توان هر حادثه و اغتشاشی را انقلاب و جنبش نامید؟

جهاد تبیین، راهکار مقابله با جنگ روایت ها در فضای ابهام آلود فتنه ها

کارشناس مسایل سیاسی و امور بین الملل عنوان کرد: جهاد تبیین برای مقابله با جنگ شناختی و جنگ روایت های دشمن در فضای ابهام آلود امری ضروری است. دشمن بر تصویرسازی جعلی از واژه انقلاب، مفاهیم و مصادیق آن و همچنین تصویرسازی وارونه از دستاوردهای انقلاب و نظام اسلامی در فضای اغتشاشات ١٤٠١ و پسا اغتشاشات تمرکز راهبردی کرده است. 
کد خبر: ۹۴۸۷۹۲۷
|
۱۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۴

قزوین_ به گزارش بسیج، دشمن در سالهای اخیر در قالب جنگ شناختی طرح و برنامه گسترده برای تأثیر گذاری بر اذهان و افکار عمومی و عواطف و احساسات نسل جدید انقلاب که به لحاظ تاریخی از گذشته خود اطلاعات کم و یا تحریف شده دارد، تمرکز راهبردی کرده است و این مسئله در پدیداری اغتشاشات اخیر به وضوح قابل درک بود.

ایده اصلی تبلیغات رسانه ای جبهه دشمن از انقلاب نمایی اغتشاشات اخیر ایجاد تردید و شبهه نسبت به مانایی انقلاب و ساختارهای آن در افکار و اذهان عمومی و به خصوص نخبگان کشور است. مهمترین دلایل دشمن از نام گذاری انقلاب برای اغتشاش در ایران عبارتند از؛ ایجاد تصور رفتنی بودن نظام و باورپذیری آن در قشرهایی از جامعه ۲_مشروعیت بخشی و مردمی نشان دادن اغتشاشات ۳- جرأت بخشی به اقدامات خشونت طلبانه عليه حافظان امنیت کشور و‌ خدشه به اقتدار نظام است.

نکته بسیار مهم در جنگ شناختی دشمن علیه ملت این است که آیا می توان هر حادثه و رخداد مثل ناآرامی و اغتشاشات را انقلاب نامید؟ اساساً هدف دشمن از جعل و مصادره مفهومی واژه انقلاب و به کار بردن آن به جای آشوب و اغتشاشات در ایران چیست؟ برای پاسخ به این سوال بعد از پرداختن به انقلاب و تمایز آن با جنبش کودتا و اغتشاش به مؤلفه های بنیادین یک انقلاب حقیقی که برگرفته از مفهوم مطالبات واقعی و بومی مردم مبتنی بر هویت و فرهنگ درون زا با هدف انسان پردازی، جامعه پردازی تمدن ساز پرداخته شد، با تامل در مولفه های ایجابی و سلبی پدیداری یک انقلاب و اغتشاش و آثار و پیامدهای آن دو نشانگر وجود تفاوت عمیق ماهوی و شکلی بین این دو پدیده اجتماعی است. 

برخی از آثار و پیامدهای انقلاب نمایی اغتشاشات در ایران عبارتند از انحراف در خواسته ها و مطالبات حقیقی و مبتنی بر نیازهای واقعی مردم خطر افتادن تمامیت ارضی ۳- تحریک کشورهای متخاصم برای حمله مستقیم نظامی به ایران و از بین بردن زیرساخت ها و دارایی های حیاتی ٤- مهيا شدن فرصت برای اقدامات تروریستی سازمان یافته گسترده در درون کشور هوشیاری عمومی جامعه نسبت به جنگ ترکیبی دشمن و آرایش دفاعی و تهاجمی گرفتن با اقدامات متناسب و متناظر با آرایش جنگ ترکیبی دشمن در عرصه های اقتصادی، شناختی و دیپلماتیک می تواند بخشی از اهداف دشمن را خنثی نماید.

جهاد تبیین، راهکار مقابله با جنگ روایت ها در فضای ابهام آلود فتنه ها

سرهنگ علی کوچک خانی در گفتگو با خبرنگار بسیج بیان کرد: جهاد تبیین برای مقابله با جنگ شناختی و جنگ روایت های دشمن در فضای ابهام آلود امری ضروری است. دشمن بر تصویرسازی جعلی از واژه انقلاب، مفاهیم و مصادیق آن و همچنین تصویرسازی وارونه از دستاوردهای انقلاب و نظام اسلامی در فضای اغتشاشات ١٤٠١ و پسا اغتشاشات تمرکز راهبردی کرده است. 

وی گفت: تلاش برای ناکارآمد نشان دادن انقلاب با زیر سؤال بردن دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی در عرصه های بنیادین و ارزشی رفاهی و خدماتی توسعه، انسانی، صنعتی، دفاعی، امنیتی فناوری های نوین و بن بست نمایی از شرایط کنونی و آینده کشور از جمله محورهای مهم تمرکز جبهه دشمنان ملت ایران در فرآیند جنگ شناختی و ادراکی علیه ملت ایران است. بر همین مبنا دشمن در سالهای اخیر به طراحی برنامه های عمیق و گسترده برای تأثیرگذاری بر اذهان نسل جدید انقلاب که به لحاظ تاریخی از گذشته خود اطلاعات کم و یا تحریف شده دارد پرداخته است که در اغتشاشات اخیر نمودهای آن به وضوح قابل درک بود.

دشمن با تصویر سازی مطلوب از اغتشاشات داخلی به دنبال مشروعیت زدایی از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است 

سرهنگ کوچک خانی اظهار کرد: اساسی ترین هدف طراحان و مجریان جعل واژه انقلاب و به کار بردن برای اغتشاشات اخیر در ایران، این است که با تصویر سازی مطلوب از آشوبها و اغتشاشات داخلی و ضریب رسانه ای دادن به آن، از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی مشروعیت زدایی کنند و طیف های گسترده ای از اقشار اجتماعی مردم را برای به فعلیت رساندن و ظهور و بروز نارضایتی های اقتصادی و معیشتی در کف خیابان به میدان بیاورند. به عبارت دیگر خط رسانه ای و تحلیلی دشمن در صدد هستند تا این گونه به مخاطبان خود القا کنند که اساساً شرایط کشور در وضعیت بسیار بحرانی قرار دارد و فروپاشی نظام حتمی است.

هدف تبلیغات رسانه ای و تحلیلی دشمن، ایجاد تردید نسبت به مانایی انقلاب در اذهان عمومی و نخبگان کشور است

وی در ادامه یادآور شد: در واقع، دشمنان ملت ایران درصدد هستند تا با بن بست نمایی کاذب، مشروعیت و اقتدار نظام را مخدوش سازند. هدف غایی تبلیغات رسانه ای و تحلیلی مذکور ایجاد تردید و شبهه نسبت به مانایی انقلاب و ساختارهای آن در اذهان عمومی و نخبگان کشور است. از سوی دیگر پیاده نظام دشمن و رسانه های وابسته به آن درصدد القای فضای نا ایمن و بی ثباتی سیاسی اقتصادی در کشور است تا از این طریق هم بتوانند به فرار سرمایه ها و فرار مغزها از کشور دامن زده و روند رشد و توسعه کشور را مختل نمایند.

به تعبیری با ایجاد احساس ناامنی سراسری و ارسال سیگنال های آن به بیرون از کشور زمینه مداخلات بین المللی و فشارهای بین المللی را بیش از پیش فراهم نمایند.

عوامل ماندگاری و پویایی انقلاب، هدف پروسه رسانه ای دشمن 

کارشناس مسایل سیاسی یادآور شد: مسلماً در این پروسه رسانه ای روانی عوامل ماندگاری و پویایی انقلاب نیز هدف قرار داده می شود؛ بدین معنا که باهدف قرار دادن مشروعیت و مقبولیت انقلاب و دستاوردهای آن درصدد هستند تا در شرایط کنونی عوامل قدرت نرم ماندگاری انقلاب را از بین ببرند و کشور را در برابر فشارهای سنگین بیرونی آسیب پذیر نمایند. برای مقابله و خنثی سازی این نقشه دشمن باید ضمن اثبات کارآمدی نظام در عرصه های عملی و موفقیت در حل و رفع چالش های زندگی روزمره مردم تصویری واقعی از ظرفیت های بالقوه و بالفعل موجود چالش ها، آسیب ها، فرصت ها و تهدیدها ارائه شود. 

وی افزود: از طرفی انقلاب اسلامی ایران را به عنوان یک تکاپوی خودجوش فطری و عقلانی درونی جامعه ایرانی در نقطه مقابل رژیم فاسد و وابسته پهلوی معرفی کرد و دستاوردهای عزت آفرین انقلاب اسلامی با وجود همه مانع تراشی های جبهه استکبار بازگو و تبیین شود. بنابراین در کنار تلاش مسئولان و دلسوزان برای ارتقای سطح کارآمدی و سطح رفاه، باید بـه جهاد تبیین با توجه به اغتشاشات اخیر که مقام معظم رهبری فرمودند؛ این حوادث برای جلوگیری ازپیشرفت ایران اسلامی بود و نه برای حل مسائل و مشکلات آن، پرداخته شود.

 با روایتگری دقیق، مخاطب را به درک تفاوت های وضعیت کنونی کشور با گذشته به قضاوتی منصفانه و مبتنی بر واقعیت ها دعوت کنیم

کارشناس مسائل سیاسی و امور بین الملل در ادامه بیان کرد: لازم است برای آگاه سازی نسل های جدید انقلاب، رویکردهای متفاوت و منعطف جبهه استکبار در مواجهه با ملت ایران در بستر تاریخی- تحلیلی مورد توجه جدی قرار گیرد. بازنمایی رویکردهای دشمن از طریق جهاد روایت و تحلیل درست از وضعیت کشور و دستاوردهای انقلاب و نظام اسلامی و آسیب شناسی آن یک اصل مهم در خنثی سازی نقشه پیچیده و چندلایه دشمن است. به عبارتی، بایستی با روایتگری و تبیین دقیق تلاش شود تا جامعه مخاطب به ویژه نسل های بعدی انقلاب، ضمن درک تفاوت های وضعیت کنونی کشور با گذشته به قضاوتی منصفانه و مبتنی بر واقعیت ها و تمیز و تشخیص یک انقلاب حقیقی، شاخص ها و مؤلفه های آن با یک انقلاب جعلی و برساخته دشمنان ملت ایران که اغتشاش و ناامنی، تجزیه طلبی و ویرانی طلبی، هویت سوزی و هویت سازی جزو راهبردهای اصلی آن است دست یابند و با تمام وجود درصدد تقویت و حراست از انقلاب حقیقی که تجلی گاه همان خواست ها و مطالبات نسل جدید است باشند. 

 

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار