خبرهای داغ:

راه‌اندازی مرکز جامع توانمندسازی آقایان در اصفهان/دومین اردوگاه کرامت اصفهان

به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، در یازدهمین ویژه‌ برنامه «به احترام مردم اصفهان» مرکز جامع توانمندسازی آقایان باغ فدک به‌عنوان یکی از پروژه‌های مهم و زیرساختی شهر اصفهان با تعامل سپاه صاحب الزمان(عج)، شهرداری اصفهان، استانداری و بهزیستی برای حل مشکلات اسکان کارتن‌خواب‌های شهر با اعتباری بالغ‌بر از ۴۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان افتتاح شد.
کد خبر: ۹۴۹۰۳۸۵
|
۱۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۱

علیرضا کاظمی، قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور فرهنگی و پیشگیری، توسعه مشارکت‌های مردمی و درمان در مراسم بهره‌برداری از مرکز جامع توانمندسازی استان اصفهان که برگزار شد، اظهار کرد: راه‌اندازی مرکز توانمندسازی در سطح کشور بی‌نظیر است و می‌تواند به‌عنوان الگویی برای سایر استان‌ها و جامعه جهانی ارائه شود.

وی افزود: پذیرش مسئولیت و میدان‌داری از سوی سپاه پاسداران در این زمینه قابل تقدیر است و سپاه و بسیج همواره در پذیرفتن مسئولیت‌های دشوار در کشور پیش‌قدم بوده‌اند.

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در امور فرهنگی و پیشگیری، توسعه مشارکت‌های مردمی و درمان، گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور متعهد می‌شود که حمایت خود را شامل مرکز توانمندسازی استان اصفهان کند تا شاهد تحقق وعده‌های داده شده باشیم. استان اصفهان طبق آمار و ارقام استان موفقی در زمینه مدیریت آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه اعتیاد بوده است.

مجتبی ایزدی، دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان نیز در آیین بهره‌برداری از مرکز جامع توانمندسازی استان اصفهان، اظهار کرد: امروز شاهد افتتاح دو مرکز مهم نگهداری از معتادان متجاهر برای مردان و زنان هستیم که قطعاً نقش مهمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد. یک مجموعه نگهداری، درمان و کاهش آسیب در مجاورت باغ فدک برای مردان و مجموعه دیگر در ضلع جنوبی شهر در منطقه قلعه شور برای بانوان افتتاح و بهره‌برداری می‌شود،

وی با اشاره به اینکه شهرداری اصفهان طبق بند ۶ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها و مصوبه شورای اسلامی شهر نسبت به ایجاد این مرکز برای معتادان متجاهر و کارتن‌خواب‌ها اقدام کرده است، افزود: با استفاده از ظرفیت تشکل‌های اجتماعی و سازمان‌های مردم‌نهاد توانمندسازی، صیانت اجتماعی، حرفه‌آموزی و اشتغال بهبودیافتگان خروجی این دو مرکز فراهم شود.

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان با تأکید بر اینکه اکنون کشور با هجمه‌های سنگین فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مواجه است، گفت: روان گردها و مواد مخدر به‌عنوان یک ابزار سیاسی مخرب و ویرانگر در خدمت استعمار جهانی برای کاهش سرمایه‌های اجتماعی و انسان قرار دارد. ازاین‌رو راه‌اندازی چنین مراکزی گامی مهم برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و مقاوم‌سازی جامعه در برابر تهدیدها است.

وی اضافه کرد: همه دستگاه‌های دولتی و غیردولتی و عمومی ضمن مهار تأثیرات پیچیده و مخرب روان گردها بر پیکره اقتصاد و جامعه از تمام ظرفیت‌های مردمی، دولتی و غیردولتی برای این مهم استفاده کنند.

احداث مرکز توانمندسازی اصفهان حاصل همگرایی نهادهای مختلف

علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان نیز با حضور در این مراسم اظهار کرد: زندگی انسان ذاتاً آمیخته با غم و شادی است، باید تلاش کنیم بر اساس اقتضای فردی و اجتماعی بر غم کسی اضافه نکنیم و باعث غم کسی نشویم تا راحت‌تر و شادتر زندگی کنیم. طبق سیاست‌ها و آرمان‌های خود در مدیریت شهری تلاش و جهاد خواهیم کرد تا بهترین شرایط را برای زندگی مردم فراهم کنیم، البته نباید از این موضوع غافل باشیم که هر چه انتظارات مردم افزایش یابد، سطح رضایت آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.

وی با اعلام اینکه مسئولان و کارگزاران گاهی با وعده‌های خود، انتظاراتی را در جامعه ایجاد می‌کنند که قابل انجام نیست، افزود: اینکه ادعا کنیم شهر ما روزی از کارتن‌خواب و کودک کار عاری می‌شود، هرچند باید تلاش کنیم تا جامعه اسلامی را به نقطه‌ای برسانیم تا بزه و خلاف در آن اتفاق نیفتد، اما گاهی با بیان این وعده‌ها سطح انتظارات مردم را افزایش می‌دهیم. همه مسئولان برای رفع این مشکلات به‌صورت شبانه‌روزی در حال تلاش هستند.

شهردار اصفهان با تأکید بر اینکه مطالبه گران باید از سیاه نمایی در جامعه بپرهیزند، گفت: در هر شهری کارتن‌خواب وجود دارد، درواقع به دلیل مهاجرت‌ها به‌رغم آنکه کارتن‌خواب‌ها جمع‌آوری می‌شوند اما دوباره جای آن‌ها در شهر پر می‌شود. بر این اساس باید همه آگاه باشند که جامعه در بهترین وضعیت ممکن نیز از معضلات اجتماعی خالی نخواهد شد. ‌ اینکه حواسمان به شهر باشد، خوب است اما نباید سیاه نمایی کنیم. حقیقتاً باید واقعیت را درست انعکاس دهیم، چراکه در خیابان‌های اصلی بسیاری از شهرهای بزرگ جهان نیز کارتن‌خواب وجود دارد.

شهردار اصفهان اضافه کرد: گاهی اوقات مطالبه گران برای بیدار کردن مدیران موضوعی را مطرح می‌کنند که انعکاس جهانی می‌یابد و آن‌سوی دنیا به موضوعی دردناک تبدیل می‌شود به‌طوری‌که تصور می‌شود در ایران همه به‌سختی و از گرسنگی در حال نابود شدن هستند. در این دوره خدمت روزبه‌روز بتوانیم گره از کار مردم باز کنیم و شرایط را برای زندگی بهتر مردم فراهم کنیم. با توجه به اینکه در شرایط تحریم قرار داریم باید در جامعه همانند یک خانواده برای کاهش مشکلات همدیگر تلاش کنیم و در سختی‌ها دست‌به‌دست یکدیگر بدهیم. ‌

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: افتتاح مرکز توانمندسازی آقایان استان اصفهان حاصل همدلی و همگرایی میان نهادهای مختلف در استان همچون استانداری، سپاه و شهرداری است که امیدواریم نتیجه خوبی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته باشد، اتفاق دوم نیز در حوزه کودکان کار است که در آینده رونمایی می‌شود.

کاهش آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه اعتیاد مورد توجه است

سردار مجتبی فدا، فرمانده سپاه صاحب‌الزمان(عج) استان اصفهان در این مراسم اظهار کرد: اعتیاد تنها مسیری که به شکست می‌انجامد، زیرا اثر مصرف مواد مخدر شرایط بسیار بدی را برای فرد معتاد ایجاد می‌کند. امروز نظام همه ظرفیت خود را پای کار آورده تا بتواند بخشی از آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهد. در روزهای گذشته شاهد عفو و گذشت عمومی رهبر معظم انقلاب برای برخی از مجرمان بودیم که این گذشت.

وی با بیان اینکه حفظ و صیانت وظیفه همه دستگاه‌ها است، گفت: ما می‌توانیم معتادان و کارتن‌خواب‌ها را بر اساس یک برنامه‌ریزی و اولویت‌سنجی مطابق با توانمندسازی به سربازان این نظام و انقلاب و افراد مؤثر مفید تبدیل کنیم.

فرمانده سپاه صاحب‌الزمان (عج) استان اصفهان با تأکید بر اینکه حتی اگر مسئولیتی وظیفه خود و در عرصه‌های مأموریتی ما تعریف نشده باشد، ورود کرده‌ایم افزود: امروز مرکز توانمندسازی آقایان استان اصفهان جنب باغ فدک را تحویل می‌گیریم و تمام تلاش خود را برای درمان و رسیدگی و توانمندسازی این افراد با حفظ کرامت آن‌ها انجام می‌دهیم. دغدغه پشتیبانی و حمایت از مرکز توانمندسازی نباید فراموش شود و همه دستگاه‌های متولی باید خود را ملزم به حمایت از آن بدانند.

سردار فدا توضیح داد: در حقیقت قسمت پایانی توانمندسازی افراد معتاد متجاهر و کارتن‌خواب امروز در جامعه ناتمام است و صیانت از این افراد حلقه مفقوده است که باید نسبت به آن اهمیت داده شود، در این راستا فرهنگ‌سازی عمومی در رویارویی با این افراد به منزله صیانت باید توسط مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نقش پررنگی پیدا کند. بازیابی اعتماد عمومی مردم به افراد معتاد ضروری و در این راستا لازم است برنامه‌های ویژه‌ای برای سپردن وام به این افراد برای ایجاد اشتغال و توانمند شدن و بازگشت با کرامت به جامعه در نظر گرفته شود.

ضرورت حمایت معنوی و مادی از مرکز توانمندسازی برای بازتوانی معتادان

‌محمد موسویان، دادستان عمومی و انقلاب اصفهان نیز با اعلام اینکه مرکز توانمندسازی کمی دیر در اصفهان راه‌اندازی شد، اما همین اتفاق نیز بسیار قابل تحسین است، اظهار کرد: اگرچه اعتیاد ازلحاظ قانون هنوز جرم محسوب می‌شود، اما درواقع معتاد مجرم نیست و یک بیمار است و معتاد آسیب‌دیده به لحاظ روحی و جسمی نباید به زندان برود و باید درمان شود. تبدیل شدن یک معتاد به معتاد متجاهر یک آسیب اجتماعی است و نهادهای متولی موظف به رسیدگی به آن هستند.

وی با تأکید بر اینکه تاکنون مرکزی برای توانمندسازی معتادان متجاهر وجود نداشت، افزود:  تنها یک مرکز در قلعه شور با ظرفیت ۲۰۰ نفر فعالیت می‌کرد که بسیاری از طرح‌های برای اجرا با کمبود فضا روبه‌رو می‌شد، ازاین‌رو معتادان را در زندان مرکزی نگهداری می‌کردیم، هرچند مراکز خصوصی نیز برای نگهداری کمک حال بودند که از آن‌ها نیز قدردانی می‌کنیم. با راه‌اندازی این مرکز مکان مناسبی برای نگهداری از این افراد فراهم شده است، بنابراین فعالیت خود را امروز آغاز می‌کنیم تا معتاد متجاهر در شهر دیده نشود.

دادستان عمومی و انقلاب اصفهان  تصریح کرد: اعتیاد ریشه در بسیاری از جرائم دارد، دو جرمی که چهره شهر را بر هم می‌زند تکدی‌گری و سرقت خرد است که توسط معتادان متجاهر انجام می‌شود، بنابراین امیدواریم با افتتاح این مرکز معتادان متجاهر جمع‌آوری شوند و در این مرکز آموزش‌های لازم را ببینند تا آسیب اجتماعی و جرائم کمتر شود. دستگاه‌های متولی نیز نظارت بر این مرکز را فراموش نکنند، زیرا به‌طور قطع آسیب‌های این مرکز نیز زیاد خواهد بود و با نظارتی که انجام می‌شود می‌توان از به وجود آمدن مشکلات جلوگیری کرد.

وی در خاتمه گفت: این مرکز ظرفیت نگهداری از حدود ۷۰۰ نفر را دارد، ازاین‌رو نیازمند رسیدگی و حمایت مالی خیران ویژه است تا بتوان رسیدگی مناسبی به وضعیت معتادان کند.

ضرورت زمینه‌سازی بازگشت معتادین متجاهر به جامعه پس از درمان و آموزش

سید رضا مرتضوی، استاندار اصفهان با بیان اینکه راه‌اندازی این مرکز مطالبه جدی و مکرر از مجموعه استان بود و امروز شاهد بهره‌برداری این مرکز با همدلی همه مسئولان شهری و استانی هستیم، اظهار کرد: آن‌گونه که باید و شاید به موضوع توانمندسازی معتادان و مباحث اعتیاد پرداخته نشده است. در موضوع اعتیاد در سطح کشور بخشی از اقداماتی که در قوانین پیرامون این موضوع تصریح شده، شامل اقدامات سلبی چون مبارزه با قاچاقچیان و مسئولان کاشت و توزیع مواد مخدر انجام می‌شود، اما بخش مهم این موضوع افراد گرفتار در دام اعتیاد هستند که باید نسبت به فرهنگ‌سازی و بازسازی دیدگاه عموم جامعه نسبت به این افراد بیشتر تلاش کرد.

به گزارش بسیج، وی با تأکید بر اینکه اگر مرکز جامع توانمندسازی استان اصفهان که با همه امکانات و تلاش‌ها امروز به بهره‌برداری می‌رسد، صرفاً به محلی برای اسکان معتادان جمع آوری شده باشد، نتوانسته مأموریت اصلی خود را به سرانجام برساند، افزود: بنابراین لازم است برای بهتر شدن حال معتادان بهبودیافته و تکمیل چرخه بازگردانی افراد بهبودیافته این مرکز به جامعه تلاش و برنامه‌ریزی خاصی کرد. شورای مبارزه با مواد مخدر کشور نباید گرفتار مسائل جزئی شود، درصورتی‌که ستاد مبارزه با مواد مخدر مساعدت‌های قول داده شده را عملی کند، مجموعه استانی همت دارد که کاری متفاوت در عرصه توانمندسازی معتادان متجاهر و کارتن‌خواب انجام دهد.

استاندار اصفهان توضیح داد: طبق پیش‌بینی‌ها این مرکز قابلیت اسکان و ساماندهی نزدیک به هزار نفر معتاد و کارتن‌خواب را دارد و اگر حمایت‌های مناسبی از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور صورت گیرد، اتفاقات بسیار خوبی را در سطح شهر اصفهان و چند شهرستان انجام خواهیم داد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار