خبرهای داغ:
در گفت‌وگو با بسیج مطرح شد؛

تأمین گردش مالی هزار میلیارد تومانی صنعت بادام زمینی با شهرک‌های مکانیزه

جلالی‌نقره‌دهی، کشاورز نوآور اهل آستانه‌اشرفیه، از فعالیت‌های خود در زمینه کشت بادام زمینی می‌گوید.
کد خبر: ۹۴۹۱۹۲۸
|
۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۰

تأمین گردش مالی هزار میلیارد تومانی صنعت بادام زمینی با احداث شهرک‌های مکانیزه/پیشنهاد از عراق و تاجیکستان برای کشت

سیدجلال جلالی نقره‌دهی کارآفرین و دانشجوی دوره دکترای مهندسی مکانیک، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج گفت: برای احداث شهرک مکانیزه جهت تولید و فرآوری بادام زمینی، به سند بالادستی نیاز است تا بتوان نیاز گردش مالی حدود هزار میلیارد تومانی این صنعت را تامین کرد.

عضو طلایه‌داران بسیج استان گیلان افزود: هم‌اکنون شهرستان آستانه اشرفیه، قطب نخست تولید بادام زمینی در ایران است و بعد از آن، پارس آباد مغان است، اما با بررسی‌هایی که داشته‌ایم، این محصول را در ٢۵ استان و در ٢۵٠ شهر می‌توان کشت و برداشت کرد.

وی تاکید کرد: از ١٠ سال پیش، فکر تولید مکانیزه و فرآوری صنعتی بادام زمینی که از ابتدا تا انتهای برداشت را دربرمی گیرد، به ذهنم رسید و برای تحقق آن، اقدامات زیادی انجام دادم و به دنبال افزایش سطح زیرکشت و بالابردن عملکرد تولید افتادم.

جلالی نقره‌دهی گفت: لذا برای نخستین بار در ایران، اقدام به طراحی و ساخت یک سری ماشین‌آلات مربوط به تولید و برداشت بادام زمینی مثل خرمن کوب، کمباین و دستگاه خودکششی مخصوص آن کردم.

کشاورز نوآور اهل آستانه اشرفیه با اشاره به اینکه این صنعت به تنهایی می‌تواند بیش از ٢ هزار و ۵٠٠ شغل ایجاد کند گفت: تحقیقات متمرکزی روی بذر این محصول در کشور انجام نشده، لذا با همکاری تعدادی از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، تحقیقاتی را روی ١٢ رقم بذر بادام‌زمینی انجام داده‌ایم تا بهترین نوع آن را از لحاظ کمیت و کیفیت پیدا و کشت کنیم.

وی تاکید کرد: از بادام‌زمینی می‌توان روغن، کره، شیر و از ضایعات آن، علوفه و خوراک دام و حتی زغال برای سوزاندن، تولید کرد. گیاه بادام‌زمینی، هیچ دورریزی ندارد، اما به علت نبود فرآیند مکانیزه، هم‌اکنون فله‌ای در بازار خریدوفروش می‌شود.

وی افزود: کشت این محصول در شمال کشور فقط سالی یکبار انجام می‌شود، اما در مناطقی از جنوب کرمان و سیستان‌و‌بلوچستان می‌توان آن را تا ٣ بار در سال هم کشت و برداشت کرد که این ظرفیت در جهان، بی‌نظیر است.

عضو طلایه‌داران بسیج استان گیلان تاکید کرد: مصرف سرانه بادام زمینی در ایران حدود ٣٠٠ گرم در سال است و فقط در بخش خشکبار و آجیل، حدود ٢۴ هزار تن در داخل تولید و مابقی از طریق واردات از چین و هند، تامین می‌شود.

جلالی نقره‌دهی تصریح کرد: اگر حمایت صورت بگیرد، می‌توانیم این محصول را با قیمت کم و کیفیت مناسب در داخل تولید کنیم؛ همچنین باید به سمت کشاورزی قراردادی برویم تا به جای دلال، سود این کار به کشاورز برسد.

وی تاکید کرد: امسال قیمت بادام زمینی، کیلویی ٢۵ تا ٣۵ هزار تومان و قیمت فرآوری شده آن، ٩۵ تا ١٢۵ هزار تومان است. درآمد ناشی از تولید این محصول برای من، کافی و راضی‌کننده است. هم‌اکنون از عراق و تاجیکستان درخواست‌هایی برای کشت این محصول در آن کشور‌ها را دارم.

ب/2623

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار