تامین قطعات و تعمیرات نیروگاه ها با استفاده از توان نیروهای داخلی/در ساخت، نصب و تولید نیروگاه، جزو ده کشور برتر جهان هستیم
قزوین_ به گزارش خبرنگار بسیج، به مناسبت ایام الله دهه فجر و در راستای تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی، صبح امروز نشست مدیران صنعت آب و برق استان قزوین در سالن جلسات شرکت توزیع نیروی برق قزوین برگزار شد.
ابوالفضل موتابها مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی استان قزوین در این نشست با اشاره به دستاوردهای صنعت برق به لحاظ تولید طی ۴۳ سال گذشته بیان کرد: ابتدای انقلاب در سال ۵۷، ظرفیت تولید انرژی الکتریکی در کل کشور ۷ هزار مگاوات بود و امروز این عدد به ۹۰ هزار مگاوات رسیده است که حدود ۱۳ برابر افزایش داشته است.
وی گفت: در مقایسه با رشد جمعیت که دو و نیم برابر شده است عدد ۱۳ برابری یک عدد قابل تاملی است. جایگاه ایران در جهان طبق آمار بریتیش پترولیوم، که در سال ۲۰۲۱ میلادی اعلام شده، ایران با تولید سالانه بیش از ۳۶۰ میلیارد کیلو وات ساعت یک و سه دهم کل انرژی دنیا را تولید می کند که جایگاه یازدهم جهان را دارد.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی اظهار کرد: دز نیروگاه های حرارتی، شاخصی بنام بهره وری داریم که در کشور عدد بهره وری نیروگاه های کشور عدد ۳۹.۲ است که در مقایسه با رنکینگ جهانی دارای جایگاه ۱۵ می باشد. اما در منطقه، ایران دارای جایگاه نخست است.
موتابها عنوان کرد: در خصوص برنامه های دولت سیزدهم برای افزایش ظرفیت انرژی الکتریکی دارد برنامه یکساله از شهریور سال گذشته آغاز شده و تا شهریور سالجاری، حدود شش هزار مگاوات افزایش ظرفیت بود که بخشی با تأسیس و راه اندازی نیروگاه های حرارتی جدید از نوع سیکل ترکیبی و بخشی با بازتوانی و ارتقا ظرفیت تولید نیروگاه ها بوده است.
وی افزود: ۶ هزار مگاوات خوشبختانه تحقق یافت و ما توانستیم عبور موفقی از تابستان سال گذشته داشته باشیم و این عبور موفق با احراز رتبه یک نیروگاه شهید رجایی رقم خورد. در ادامه بیش از هفت هزار مگاوات افزایش ظرفیت تولید در دستور کار دولت سیزدهم قرار دارد و بخشی از آن محقق شده است.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین تصریح کرد: کل برنامه افزایش تولید در یک دوره چهار ساله در دولت سیزدهم حدود ۳۵ هزار مگاوات است که ده هزار مگاوات قرار است توسط انرژی های نو و تجدیدپذیر، همچون نیروگاه های بادی و خورشیدی و غیره تامین شود که ظرفیت کنونی ما حدود هزار مگاوات است و قرار است ده هزار مگاوات از طریق انرژی های تجدیدپذیر تامین شود و از ۲۵ هزار مگاوات دیگر نیز سه هزار مگاوات از شهریور سال پیش تاکنون محقق شده و در نهایت با افزایش ظرفیت این ۳۵ هزار مگاوات، بحث ناترازی تولید و مصرف کمرنگ شود.
موتابها با اشاره به بخش دوم تولید انرژی برق تصریح کرد: بخش دیگری از توان ما در تولید انرژی، توانمندی و تخصص و دستاوردهایی است که به ویژه طی بیست سال اخیر ایجاد شد که ما پیش از این برای تعمیرات اساسی و نیروگاه های حرارتی باید از متخصصان خارجی استفاده می کردیم و قطعات از کشورهای دیگر تامین می شد اما امروز با استفاده از توان داخلی تمام تعمیرات نیروگاه ها و بهره برداری از نیروگاه های حرارتی کشور که ظرفیت ۷۳ هزار و ۶۹۵ مگاوات است، توسط نیروهای جوان و متخصص داخلی انجام می شود.
وی یادآور شد: ساخت و بازسازی قطعات استراتژیک، همچون پرده های توربین، توربین گازی، توربین های بخار، پرده های کمپرسور، الکتروموتورهای باتوان بالا، ترانسفورماتورهای اصلی که شاید ده کشور دنیا توام تولید اینها را داشته باشند، این توانمندی در داخل کشور و به دست جوانان متخصص این مرز و بوم ایجاد شده است.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین بیان کرد: طی پنج سال گذشته در شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، بیش از ۷۲۴ هزار قطعه نیروگاهی طراحی و ساخته شد. این عدد بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است و این باعث افتخار است. امروز در ساخت و نصب و تولید نیروگاه جزو ده کشور برتر دنیا هستیم و اینها جز با خودباوری، توکل به خدا، اعتماد به دانش و تخصص جوانان این مرز و بوم، صرف فعل خواستن و تلاش بی وقفه میسر نبود.
انتهای پیام/۱۰۱۰