۰۵ / مرداد / ۱۴۰۴ - 27 July 2025
08:59
کد خبر : 9492198
۰۱:۱۰

۱۴۰۱/۱۱/۲۴

ارزش لحظه شناسی

لحظه شناسی و اقدام به هنگام آنقدر زیاد است، که می‌تواند ملتی را به اوج رسانده و ملتی را به حضیض ذلت بکشاند. در طول تاریخ هرکجا مردم اقدام به موقع و به هنگام داشته اند توانسته اند پیروزی های چشمگیری را رقم زده، دشمن را مایوس و غلبه پیدا کنند.در مقابل نشناختن لحظه ها و عدم اقدام به موقع نتیجه عکس داده، خسارات فراوانی به دنبال داشته است.


به گزارش خبرگزاری بسیج، لحظه شناسی و اقدام به هنگام آنقدر زیاد است، که می‌تواند ملتی را به اوج رسانده و ملتی را به حضیض ذلت بکشاند. در طول تاریخ هرکجا مردم اقدام به موقع و به هنگام داشته اند توانسته اند پیروزی های چشمگیری را رقم زده، دشمن را مایوس و غلبه پیدا کنند.
در مقابل نشناختن لحظه ها و عدم اقدام به موقع نتیجه عکس داده، خسارات فراوانی به دنبال داشته است.
در اینجا به نمونه هایی از لحظه نشناسی و لحظه شناسی ها اشاره می کنیم.
1. لحظه نشناسی ها :
(الف) :کسانی در کوفه بودند که دل هایشان پر از ایمان به امام حسین بود. و به اهل بیت محبت داشتند اما چند ماه دیرتر وارد میدان شده، ولحظه را نشناختند، عاشورا را نشناختند، در زمان خود قیام نکردند و شد انچرا که نباید میشد. توابین چند برابر عده شهدای کربلا بودند، همانطور که شهدای کربلا همه در یک روز به شهادت رسیدند توابین نیز همه در یک روز کشته شدند اما اثری که توابین در تاریخ گذاشتند یک هزارم اثری که شهدای کربلا داشتند نبود چرا؟ به خاطر اینکه در وقت و زمان خود نیامدن و اقدام نکردند وکار را در لحظه خود انجام ندادند دیر تصمیم گرفتند و دیر تشخیص دادند و دیر اقدام کردند.
(ب) : درصدر مشروطه علمای بزرگی بودند که معروف هم بودند،اما توطئه‌ای که آنروز غرب زدگان طراحی می کردند را ندیدند وتوجه نکردند، حرفهایی که غرب زدگان در مجلس میزدند، شورای ملی آن زمان می زدند یا در مطبوعات شان می نوشتند، که مبارزه با اسلام بود، نتیجه این شد، کسی که می دانست و می فهمید همانند شیخ فضل الله نوری جلوی چشم خود آنها دار زده شد و انها حساسیتی بخرج ندادند و این اشتباه بزرگ انجام گرفت.
(ج) :اگر آنروزی که بعضی از علما در مقابل خودکامگی های رضاخان ایستادند همه با آنها همراهی می کردند، اگر آحاد ملت می فهمیدند که چه اتفاقی دارد می‌افتد شاید ملت ما ۵۰ سال جلوتر بود.و خسارت های ۵۰سال دوران انحطاط رژیم طاغوتی و وابسته پهلوی را تحمل نمی‌کرد. و یا در آن روزی که آمریکایی‌ها و انگلیسی ها توامان در این کشور کودتا راه انداختند حساسیت به موقع درک می شد اقدام مناسبی انجام می‌شد یقیناً سالها خسارت هایی که عاید شد پیش نمی آمد.
لحظه شناسی ها:
(الف) : روز هجدهم بهمن ماه سال ۱۳۵۷ در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی در تهران حکومت نظامی اعلام شد، امام به مردم فرمودند به خیابان ها بریزند. اگر امام در آن لحظه چنین تصمیمی نمی گرفت امروز محمدرضا بر این مملکت حاکم بود. یعنی اگر رژیم با حکومت نظامی ظاهر می‌شد و مردم در خانه ها می ماندند اول امام و سپس مردم را قتل عام می کردند و قضیه تمام می‌شد. اما لحظه شناسی امام و اقدام به هنگام مردم باعث از بین بردن این فتنه شد.
(ب) : در سال ۱۳۷۸ حوادثی که پیش آمد، کسی که این حوادث را خنثی کرد مردم بودند. روز بیست و سوم تیرماه ۷۸ مردم آمدند در خیابان ها و توطئه دشمن را که سالها برایش برنامه‌ریزی شده بود در یک روز باطل و خنثی کردند.
(ج) : نمونه دیگر حرکت عظیم مردم در نهم دی ماه سال ۱۳۸۸ در خنثی سازی فتنه ۸۸ بود. دشمن در این فتنه زمینه هایی را چیده و اهداف خطرناکی را دنبال میکرد که با برخوردهای سیاسی و امنیتی حل نمیشد، یک حرکت عظیم مردمی لازم داشت و حرکت بصیرانه مردم در ۹ دی بود که بساط فتنه و فتنه‌گران را درهم پیچید و این حادثه در تاریخ ماندنی شد. لذا شناختن موقعیت، فهمیدن نیاز و حضور در لحظه مناسب اساس کار است که مومن9 باید همیشه همراه خود داشته باشد تا بتواند وجودش موثر واقع شود. جنس حرکت دیروز مردم یعنی بیست و دوم بهمن سال ۱۴۰۱ نیز که اقدام موثر، فهیمانه و بصیرانه، به موقع و بهنگامی بود که مردم با اتحاد و انسجام، شیعه و سنی، ترک و کرد و لر و بلوچ و ترکمن اعم و از و مرد و زن و پیر و جوان کنار هم در خیابان‌های سراسر ایران اسلامی به نمایش گذاشتند، و امید دشمن را نا امید وتوطئه هایی که پس از اغتشاشات کما کان دنبال می‌شد تا با الغاء نا امیدی و پراکندن بذر اختلاف و دشمنی با همراهی برخی همراهی کنندگان صحنه حفظ کرده و با فشار بیرونی بتواند به سیاست‌های شوم خود دست یابد با این حرکت بهنگام و شور آفرین و مایوس کننده خنثی، امید را به جامعه تزریق و در ورق ورق تاریخ گهربار ایران زمین ثبت و ماندگار شد.
محمد امین مرادی


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
یادداشت
x

عضو کانال روبیکا ما شوید