مدیرکل پشتیبانی وزارت علوم و فناوری؛

فعالیت ۸ هزار شرکت دانش بنیان در کشور

زراسوندی گفت: ۸ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت می کنند که ۳ هزار شرکت در پارک های علم و فناوری مستقر هستند و این شرکت ها از سال گذشته تاکنون حدود ۴۰ هزار اشتغال ایجاد کرده اند.
کد خبر: ۹۴۹۶۹۴۸
|
۱۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۸

قزوین_ آیین رونمایی از سند الگوی کشت و انعقاد تفاهم‌نامه ایجاد دهکده پردیس، با حضور مسوولان کشوری و استانی در سالن جلسات شهید امامی استانداری قزوین برگزار شد.

در این مراسم سند الگوی کشت به استان قزوین ابلاغ شد و تفاهم نامه ایجاد دهکده (پردیس) فن آوری و نوآوری کشاورزی استان از سوی نمایندگان جهاد کشاورزی، پارک علم و فناوری، استانداری و مرکز تحقیقات کشاورزی به امضاء رسید.

علیرضا زراسوندی مدیرکل پشتیبانی وزارت علوم و فناوری در این مراسم بیان کرد: معاونت پشتیبانی چند راهبرد اساسی را دنبال می کند که تقویت زیرساخت های فناوری و نوآوری در کشور است که راهکارهایی برای آن وجود دارد و یکی از مباحث مهم ایجاد پردیس ها و دهکده های کشاورزی است.

وی گفت: تقویت و توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری استان ها به صورت تخصصی نظام ایده و نیازها و حل مسأله توسط شرکت های دانش بنیان، ایجاد مراکز نوآوری و فناوری و نیز طرح ملی اشتغا آفرینی و زیرساخت ها و راهکارهای راهبرد اول است.

مدیرکل پشتیبانی وزارت علوم و فناوری اظهار کرد: راهکار دوم که به ویژه در دانشگاه ها آن را دنبال می کنیم برای تقویت نیروی انسانی ماهر و‌خبره ای است که معمولا این خرده از سوی صنعت در دانشگاه بر ما وارد است که نیروی مهارت دیده در این حوزه وجود ندارد و برای این امر اقداماتی در حال انجام است.

زراسوندی عنوان کرد: اشتغالزایی فارغ التحصیلان و تجاری سازی یافته های پزوهشی، که فعالیت های در این زمینه صورت گرفته و تعاملات بین المللی در حوزه پارک های علم و فناوری و نظام ملی نوآوری، از دیگر اقدامات این معاونت است.

وی افزود: دو اتفاق خوب هم امسال ایجاد شد و دو قانون مترقی مصوب شد که یکی قانون جهش تولید است که مسیرهای خوبی در استان ها ایجاد کرده که استانداری ها و متولیان منابع استانی به راحتی می توانند پارک های علم و فناوری و پردیس ها و دانشگاه ها را مورد حمایت قرار دهند و این قانون بر حمایت مجموعه استان ها از پارک های علم و فناوری و مراکز رشد تاکید دارد.

زراسوندی تصریح کرد: یکی از اتفاقات خوب در قانون جهش تولید، بحث معافیت های مالیاتی است. یکی از قطب های صنعتی و کشاورزی در کشور، استان قزوین است. قانون جهش به این شرکت های اجازه داده در حوزه پارک های علم و فناوری و مراکز رشد و دانش بنیان و آرندی به صورت بلند مدت سرمایه گذاری نمایند و بتوانند نیازهای فناورانه خود را تامین نمایند و در کنار آن معافیت های مالیاتی نیز شامل حال آنها می شود. امروز استقبال بسیار خوبی از سوی استان‌ها در این زمینه شده است و ۲۰ شرکت بزرگ کشور پای کار این موضوع بوده و تمایل دارند زیرساخت های فناوری و نوآوری را در دانشگاه ها به خصوص در پارک ها رشد و توسعه دهند. 

مدیرکل پشتیبانی وزارت علوم و فناوری اضافه کرد: قانون دوم قانون حمایت دانش بنیان است که بندهایی را برای رفع مشکلات رشد و توسعه پارک ها ایجاب کرده و در این قانون حمایت به ایجاد پردیس های داخلی و بین المللی در حوزه های تخصصی تاکید شده که اولین آن اتفاق افتاد و هفته پیش پارک علم و فناوری سازمان علم و صنعت ایران به پارک بین المللی جمهوری اسلامی ارتقا یافت.

وی افزود: ۸ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت می کنند که ۳ هزار شرکت در پارک های علم و فناوری مستقر هستند که این شرکت ها از سال گذشته تاکنون حدود ۴۰ هزار اشتغال ایجاد کرده اند. یعنی از ۷۰ هزار اشتغال به ۱۱۱ هزار اشتغال پایدار و دانش بنیان ایجاد کرده اند و حدود ۷۰۰ شرکت تخصصی دانش بنیان در حوزه کشاورزی و وابسته فعالیت می کنند اما یک پتانسیل خوب و قابل اتکا در کشور با حمایت وزارت جهاد ایجاد شده که پارک ملی کشاورزی و منابع طبیعی کشور است که کشور به این مجموعه نیاز زیادی داشت.

زراسوندی در ادامه یادآور شد: در وزارت علوم نیز بحث پردیس ها را پارک های علم و فناوری ایجاد می کنند و از روسای پارک‌های علم و فناوری استان ها خواسته ایم که اختصاصا با محوریت پارک فعالیت کشاورزی پردیس ها انجام شود که در این راستا تفاهم نامه های برای ایجاد این پردیس ها و دهکده ها در کشور ایجاد شده است.

 

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار