به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، محمد طبیب صحرایی عصر شنبه در چهارمین کارگروه اقتصادی در استانداری بیان داشت: خداوند قدرت را در جماعت قرار داده است حالا می خواهد اتحادیه اروپا یا ناتو و یا جامعه اسلامی باشد.
وی در پاسخ به مسایل مطرح شده پیرامون مشکلات و روند اجرایی منطقه آزاد قصر شیرین گفت: منطقه آزاد قصر شیرین گلوگاه مهم منافع استان است.
صحرایی همچنین در خصوص گزارش جهاد کشاورزی استان در خصوص الگوی کشوری اصلاح کشت به مقام استان در تولید برخی محصولات کشاورزی مانند گندم و نخود در کشور اشاره و تاکید کرد: این الگو نباید موجب کاهش مقام کشوری استان بشود.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد که در الگوی استانی اصلاح کشت باید اشتغال و ثروت آفرینی مد نظر باشد و تمام زنجیره قبل و بعد از تولید محصولات در استان با هم دیده شوند.
در این کارگروه، آخرین وضعیت منطقه آزاد تجاری صنعتی قصر شیرین بررسی شد. مدیر اجرایی منطقه آزاد قصر شیرین گفت: در کشور ۱۴ منطقه آزاد داریم و منطقه آزاد قصر شیرین چهارمین نسل این مناطق محسوب می شود که در سال ۱۴۰۰ به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید.
نادر نادری افزود: از اهداف منطقه آزاد رشد و توسعه اقتصادی، سرمایه گذاری، اشتغالزایی و تنظیم بازار کار و نیز حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقه ای است و شخصیت های حقیقی و حقوقی می توانند با سرمایه گذاری تا ۲۰ سال از پرداخت مالیات معاف باشند.
نادری اهمیت منطقه آزاد قصر شیرین را در دسترسی این منطقه به اقلیم کردستان و نیز دولت مرکزی عراق دانست و افزود: متاسفانه در بین ۱۴ منطقه آزاد، قصر شیرین از نظر شکل گیری اجرایی و پیشرفت امور، در رتبه آخر قرار دارد.
وی همچنین با اشاره به واگذاری ۷۰ هکتار زمین منطقه آزاد به ۸۰ سرمایه گذار اظهار داشت: نگرانی های جدی در این زمینه وجود دارد چرا که واگذاری برخی زمین ها مربوط به قبل از تصویب طرح جامعه است و علاوه بر اینکه تعدادی از آنها در خارج از محدوده طرح قرار دارند برخی سرمایه گذاران نیز فاقد اهلیت هستند.
مدیر اجرایی منطقه آزاد قصر شیرین در ادامه با بیان اینکه پیگیر احداث منطقه آزاد مشترک با عراق هستیم، افزود: متاسفانه مرز خسروی خارج از طرح قرار دارد که پیگیر اصلاح آن هستیم.
نادری تاکید کرد که اگر منطقه آزاد قصر شیرین به رونق بیفتد، این بخش استعداد ایجاد ۱۰ هزار شغل در سالهای آتی را خواهد داشت ضمن اینکه نباید از دیگر مناطق آزاد غرب کشور به عنوان رقیب غافل ماند.
دستور کار بعدی این کارگروه طرح کشوری اصلاح الگوی کشت بود که رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه نیز گفت: طبق تبصره هشت قانون بودجه امسال دولت موظف به تهیه این الگو شده است و اواخر آذر ماه نیز ابلاغ شد.
علی چاله چاله افزود: این الگو از کشت بهاره و تابستانه آتی به تدریج عملیاتی می شود و هدف از آن افزایش تولید محصولات استراتژیک مانند دانه روغنی کلزا و نیز محدود کردن کشت محصولات اب بر است.
وی تاکید کرد: برای اصلاح الگوی کشت باید بسته حمایتی برای کشاورزان مانند پرداخت یارانه وچود داشته باشد تا کشاورز ترغیب به انجام ان شود ضمن اینکه باید از اهرم های اجباری و آموزشی برای ترویج نیز استفاده کرد.
چاله چاله پیش بینی کرد که با اصلاح الگوی کشت شاهد کاهش ۲۸۰ میلیون متر مکعبی مصرف آب در بخش کشاورزی استان خواهیم بود.
وی افزود:.پس از بررسی های کارشناسی در نهایت اصلاح الگوی کشت باید به تایید استاندار برسد.