خبرهای داغ:

نگاهی به جایگاه علمی زنان در نظام اسلامی/دختران دهه هشتادی، بانوان نقطه مطلوب انقلاب اسلامی

اگر دهه هشتادی ها، نسل رساندن انقلاب به نقطه آرمانی خویش هستند، روشن است که هدف دشمن نیز بیش از هر چیز تمرکز بر این نسل باشد.
کد خبر: ۹۴۹۷۰۳۴
|
۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۷

نگاهی به جایگاه علمی زنان در نظام اسلامی/دختران دهه هشتادی، بانوان نقطه مطلوب انقلاب اسلامی
به گزارش خبرگزاری بسیج، اگر دهه هشتادی ها، نسل رساندن انقلاب به نقطه آرمانی خویش هستند، روشن است که هدف دشمن نیز بیش از هر چیز تمرکز بر این نسل باشد، حال اگر در میان این نسل، دخترانی باشند که هم خود توانمند هستند و هم سازنده نسلی توانمند خواهند بود، بهتر می‌توان به علت دشمنی دشمن، با این نسل و این دختران پی برد، گاهی فضای مجازی، زمانی هجمه‌های فرهنگی و الان نیز مسمومیت‌های مشکوک برای تعطیل کردن آموزش به دختران. باید موضوع را به گونه‌ای دیگر دید:


فتح یک کوه، بدون عبور از سنگلاخ‌ها و توجه به دره‌ها و صخره ها، ممکن پذیر نیست، حال اگر دشمنانی نیز در این مسیر کمین کرده باشند تا با سم پاشی و سنگ اندازی، طی این مسیر را دشوارتر کنند، سختی کار مشکل‌تر خواهد شد، به ویژه آنکه، گروهی از این فاتحان، در پوشش‌های خاص، بهتر و شاخص‌تر به چشم می‌آیند و هر گونه تغییر در مسیر آنان، می‌تواند بیشتر در چشم‌ها، نمایان گردد، اما در هر حال این مسیر کمال، در راه طی شدن است و رسیدن به اوج قله، حتما و قطعی است، اما تنها توان و صبر می‌خواهد، باید دانست و باید گفت و باید عمل کرد و در مسیر کوهستان، نگاهی به دیگر کوهنوردان و همنوردان داشت تا مبادا پایی بلرزد و طنابی کوتاه شود.

بیایید موضوع را به زبانی دیگر بیان کنیم: انقلاب اسلامی در مسیر کمال خویش، توانسته است از کنار بسیاری از دره‌های دشمن ساخته و صخره‌های بنیان یافته با ترور و جنگ و تهدید عبور کرده و رهبر و راهبر این مسیر، مقام معظم رهبری، این مسیر را روشن و این سختی‌ها را برای رسیدن به این نقطه کمال، یک موضوع طبیعی دانسته اند، اما عوامل انسانی رساندن این جامعه به سوی کمال، نوجوانان دهه هشتادی هستند که به بیان مقام رهبری، آن گروهی که انقلاب اسلامی را به نقطه مطلوب آرمان‌های انقلاب اسلامی، بخوانید نقطه قله انقلاب اسلامی، می‌رسانند، دهه هشتادی هستند، حال اگر در میان گروه دهه هشتادی، دخترانی با حجاب، نمایان‌تر باشند، روشن است که بیشتر مورد هدف قرار می‌گیرند، اینان هم الان با حجاب خود شاخص‌تر هستند و هم فردا، نسلی از فرزندانی تربیت می‌کنند که تضمین کننده پیوند میان این انقلاب اسلامی با ظهور منجی جهانی باشد، شایدنگاهی به وضعیت زنان در طول حرکت انقلاب اسلامی، بهتر بتواند این جایگاه را برای این نسل روشن سازد، آمار‌ها گویاتر از از سخنان است، شاید بتوان با نگاهی کوتاه به دستاور‌های بلند انقلاب اسلامی در حوزه زنان، بهتر به اهداف دشمن برای هدف قرار دادن بانوان و دختران این سرزمین پی برد.

در حوزه آموزش پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۵۷ تا سال پایان سال ۱۴۰۰ در حوزه آموزشی سهم زنان در عضویت هیئت علمی دانشگاه‌ها ۳۳.۳ درصد و در دانشگاه‌های علوم پزشکی ۳۴ درصد افزایش داشته است همچنین تعداد دانشجویان دختر در دانشگاه‌های کشور ۵۶ درصد رشد داشته است. همچنین پس از پیروزی انقلاب اسلامی بی‌سوادی زنان و دختران با نسبت ۹۹.۳ درصد ریشه‌کن شده و نسبت دانش‌آموزان دختر به پسر ۲۸ درصد رشد داشته است.

بر اساس این گزارش پس از انقلاب اسلامی تا سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۵۰۰ مولف زن و ۸۴۰ ناشر زن در کشور فعالیت داشته‌اند.

پس از انقلاب اسلامی در حوزه بهداشت، بیش از ۹۵ درصد زایمان‌ها توسط متخصصان زنان و زایمان انجام شده است.

به ازای هر ۱۰۰ هزار زن در کشور ۶۰ ماما و ۲.۸ متخصص زنان زایمان در کشور فعالیت داشته است.

همچنین اجرای شبکه پوشش همگانی سلامت برای ۱۰۰ درصد شهرنشینان و ۹۹ درصد روستائیان و عشایر و کسب رتبه دهم در جهان از نظر کمترین میزان مرگ، کاهش نرخ مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال به ۱۴.۲ درصد در هر ۱۰۰ هزار تولد و کاهش نرخ مرگ و میر نوزادان به ۸.۲ درصد در هر ۱۰۰ هزار تولد از دستاورد‌ها و پیشرفت‌های زنان پس از انقلاب اسلامی تا سال ۱۴۰۰ است.

در حوزه اشتغال و کارآفرینی ۴۲۰۰ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی با تخصیص ۱۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی فعالیت کرده است. همچنین ۲۳۹۰ زن به عنوان عضو هیئت مدیره شرکت‌های دانش بنیان فعالیت می‌کنند.
 
پوشش بیمه تامین اجتماعی برای زنان سرپرست خانوار، کاهش نرخ بیکاری زنان به ۱۳.۷ درصد، کارفرمایان زن ۱.۲ درصد زنان شاغل، توسعه کسب و کار پایدار، افزایش دسترسی زنان به منابع طبیعی و اجرای طرح ملی توان افزایی اشتغال با محور زنان روستایی و عشایر سایر دستاورد‌های زنان پس از انقلاب در حوزه اشتغال و کارآفرینی است.

در حوزه ورزش ۱۶ هزار و ۱۱۱ باشگاه ورزشی برای زنان در کشور فعالیت دارد همچنین سه هزار و ۳۰۲ مدال در رویداد‌های اخیر جهانی توسط ورزشکاران زن کسب شده است.

پس از انقلاب اسلامی ۷۰ زن رئیس‌هیئت ورزشی در سطح استان‌ها و ۵۱ زن رئیس‌و نایب رئیس‌فدراسیون‌های ورزشی بوده‌اند. همچنین ۸۸ هزار و ۳۶۶ نفر داور زن در مسابقات ملی و بین‌المللی فعالیت داشته‌اند و زنان ایرانی در ۹۷ کرسی بین‌المللی در فدراسیون‌های ورزشی جهان فعالیت داشته‌اند.
در حوزه رسانه نرخ مشارکت زنان فعال در عرصه فناوری اطلاعات به ۳۱.۵ درصد رسیده است و ۹۰۳ زن فیلم ساز در عرصه سینما و دو هزار زن متخصص در پشت صحنه سینما فعالیت داشته‌اند.

در ادامه ۱۱۴ جایزه ملی و ۱۲۸ جایزه بین‌المللی توسط فیلمسازان زن در جشنواره‌های مطرح کسب شده و زنان در ۴۵ جشنواره مطرح بین‌المللی به عنوان رئیس‌هیئت داوران حضور داشته‌اند.

در عرصه قدرت و تصمیم گیری ۲۵.۲ درصد از مدیران دولتی کشور در همه سطوح عالی، میانی و پایه مدیریت اجرایی، فعالیت هزار و ۱۲۱ زن قاضی در کشور، رشد ۲۲۷ درصدی زنان داوطلب نمایندگی مجلس در دوره یازدهم، کسب ۱۱۱ کرسی مجلس شورای اسلامی توسط زنان در ۱۱ دوره، ارتقای میزان مشارکت زنان در مجلس به ۵.۵۹ درصد و حضور ۱۶.۵ برابری زنان نماینده مجلس شورای اسلامی از دور اول از دستاورد‌های زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال ۱۴۰۰ است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار