به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان، محمدباقر حاج کاظمی افزود: نظر به نزدیکی ایام تعطیلات نوروزی و ماه مبارک رمضان و افزایش فعالیتهای مربوط به تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی، ناشی از افزایش مصرف آنها در ایام اشاره شده و به منظور ارتقای کیفیت و ایمنی مواد خام دامی، جلوگیری از عرضه این مواد به صورت غیر بهداشتی به مصرف کننده و حفظ سلامت عمومی مردم، طرح تشدید نظارت بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی توسط اداره کل دامپزشکی استان از ۱۳ اسفند سال جاری در استان زنجان آغاز شده و تا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت.
به گفته وی، در مدت اجرای این طرح روزانه حداقل ۱۷ اکیپ ثابت و سیار متشکل از ۳۴ نفر بازرس بهداشتی در هشت شهرستان استان فعال خواهند بود.
وی افزود: مراکز توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی، رستوران ها، هتل ها، چلوکبابیها و سایر اماکنی که از فرآوردههای خام دامی برای طبخ غذا استفاده میکنند، خودروهای ویژه حمل فرآوردههای خام دامی، کشتارگاههای دام و طیور، سردخانههای نگهداری، کارگاههای فرآوری و بسته بندی فرآوردههای خام دامی در این طرح تحت پوشش برنامه کنترل و نظارت بهداشتی قرار میگیرد.
حاج کاظمی تاکید کرد: مصرف کنندگان مواد خام دامی در این استان در صورت مشاهده هرگونه تخلف اعم از کشتار غیرمجاز، عرضه این مواد به صورت تاریخ گذشته و غیربهداشتی، مورد را جهت بررسی با سامانه ۱۵۱۲ به ادارات دامپزشکی شهرستانها اطلاع دهند.
وی، رعایت نکردن موازین بهداشتی در نگهداری
عرضه فرآوردههای تاریخ مصرف گذشته و فاسد خام دامی گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی و تخم مرغ را از جمله موارد غیر بهداشتی برشمرد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: در برخی موارد متصدیان عرضه گوشت مرغ، اقدام به قطعه بندی و بسته بندی غیرمجاز میکنند که این نیز تخلف بهداشتی است.
حاج کاظمی یادآوری کرد: قطعه بندیهایی با این روش، بدون شناسنامه و بدون نظارت دامپزشکی انجام میشود و در صورت مشاهده توسط بازرسان دامپزشکی موضوع به مراجع قضایی ارجاع داده خواهد شد.