سفالی تاریخی بدون چرخ سفالگری

در روستای کلپورگان پس از گذشت هفت هزار سال همچنان سفال با دست و بدون استفاده از چرخ سفالگری ساخته می‌شود.
کد خبر: ۹۵۰۰۴۸۲
|
۰۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۷

به گزارش خبرنگار بسیج از سراوان، سفالگری در روستای کلپورگان قدمتی هفت هزار‌ساله دارد و زنان روستا همچنان به شیوه‌های گذشته و پیش از تاریخ مشغول به ساخت سفال هستند.

استفاده‌نکردن از چرخ سفالگری و ساخت سفال با دست توسط بانوان بلوچ این روستا وجه تمایز سفال کلپورگان با سایر سفال‌هاست که همین امر موجب شده تا سالیانه گردشگران داخلی و خارجی برای بازدید از موزه سفال کلپورگان دیدن کنند.

این روستا در سال ۹۶ به‌عنوان نخستین روستای صنایع‌دستی به ثبت جهانی رسید که مراسم گرامیداشت ثبت جهانی کلپورگان به‌عنوان دهکده جهانی سفال، با حضور غدا هیجاوی رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی، بهمن نامور مطلق (معاون صنایع‌دستی)، جمعی از مسئولان استانی، تعدادی از داوران شورای جهانی و هنرمندان صنایع‌دستی و مردم خون‌گرم سراوان در محل روستای کلپورگان برگزار شد.

حمزه ندرت زهی، رئیس میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سراوان به خبرنگار ما گفت: سفالگری در این روستا قدمتی هفت هزارساله دارد که طی هفت هزار سال همچنان اصالت خود را حفظ کرده است.

وی افزود: یکی از ویژگی‌ها بارز این سفال با سفال‌های دیگر این است این سفال بدون استفاده از چرخ با ابزار ابتدایی توسط زنان و دختران بلوچ ساخته می‌شود.

این مقام مسئول ادامه داد: خاک این سفال از مشکوتک در ۱ کیلومتری روستا و برای تزیین روی سفال از سنگ منگنز در اصطلاح محلی تیتوک که از اطراف کوه بیرگ در مهرستان تهیه می‌شود، استفاده می‌گردد.
 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار