به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج در اهواز؛
«گرگیعان» یکی از آیینهای قدیمی و ویژه ماه رمضان است که هنوز در مناطق مختلف اهواز و شهرهای کارون، شوش، هویزه، امیدیه، شادگان، حمیدیه، سوسنگرد و آبادان برپا میشود. گرگیعان یا قرقیعان هر ساله شب ۱۵ ماه مبارک رمضان و مصادف با ولادت امام حسن مجتبی (ع) به شکلی خاص و شاد بین عربهای این استان برگزار میشود. برخی معتقدند وجه تسمیه آن از «قرع الباب» به معنای در زدن گرفته شده است. به این دلیل که کودکان در خانهها را برای گرفتن شیرینی و عیدی میکوبند. برخی دیگر در اینباره میگویند که از کلمه «قرّة العین» (نور چشم) مشتق شده است. مراسم گرگیعان مصادف با تولد امام حسن مجتبی (ع) است و دلیل اجرای آن را مربوط به خوشحالی پیامبر اکرم (ص) برای تولد اولین نوهاش میدانند. نام اصلی این آیین «قرقیعان» است ولی با توجه به این که عربهای خوزستان حرف «قاف» را در بیشتر کلمات «گاف» ادا میکنند به آن «گرگیعان» میگویند.
این مراسم به این شکل است که کودکان در هر منطقه پس از افطار با همراه داشتن کیسه برای جمعآوری شیرینی، آجیل، کیک و انواع خوراکی با پوشیدن لباسهای محلی و با شور و شعف به کوچه پسکوچههای شهر یا روستای محل سکونت خود میروند و از صاحب خانه شیرینی و تنقلات میخواهند. آنها سراغ تک تک خانهها میروند، در میزنند و با خواندن اشعاری اهالی آن خانه را مورد خطاب قرار میدهند و عیدی، شیرینی و انواع خوراکی جمع میکنند. اهالی محل و بزرگترها هم با روی خوش از کودکان استقبال میکنند و شیرینی و آجیل و خوراکیها را میان آنها تقسیم میکنند.
بازیهای محیبس
بازی «محیبس» هم در شبهای ماه رمضان بین مردان خوزستانی رواج و طرفداران زیادی دارد. محیبس به معنی «انگشتر» است که این بازی مثل بازی گل یا پوچ است که با تفاوتهایی برگزار میشود. این بازی بین گروههایی با تعداد شرکتکنندگان بالا انجام میشود. بازندگان در پایان بازی باید به همه شرکتکنندگان شیرینی بدهند.